Aptauja: 60% iedzīvotāju neatbalsta Bērziņa kandidēšanu uz otru prezidentūras termiņu • IR.lv

Aptauja: 60% iedzīvotāju neatbalsta Bērziņa kandidēšanu uz otru prezidentūras termiņu

26
Prezidents Andris Bērziņš. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Par Bērziņu kā prezidentu pārliecināti tikai 6% aptaujāto

Lielākā daļa – 60% – Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nebūtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu, liecina telekompānijas LNT un pētījumu aģentūras “TNS Latvija” veiktās interneta aptaujas rezultāti.

Taujāti, vai pašreizējam Valsts prezidentam Bērziņam būtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu, 23% aptaujāto pauduši viedokli “drīzāk nē”, savukārt 37% norādījuši “noteikti nē”.

Tikmēr 27% aptaujāto uzskata, ka Bērziņam būtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu. Bērziņa atkārtotu kandidēšanu uz augsto amatu noteikti atbalstījuši 6% aptaujāto, bet drīzāk atbalstījis 21% respondentu.

13% aptaujāto iedzīvotāju nav bijis skaidra viedokļa šajā jautājumā, vēsta LETA.

Aptauja veikta no 20. līdz 22.janvārim. Tajā piedalījušies 800 Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks aptuveni pēc pusgada. Iepriekš Bērziņš izteicies, ka lēmumu par kandidēšanu uz šo amatu varētu pieņemt ne ātrāk par aprīli, un tikmēr arī politiskās partijas izvairīgi runā par saviem favorītiem prezidenta vēlēšanās.

 

Komentāri (26)

Aigars Brauns 27.01.2015. 12.56

Tikmēr 27% aptaujāto uzskata, ka Bērziņam būtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu. Bērziņa atkārtotu kandidēšanu uz augsto amatu noteikti atbalstījuši 6% aptaujāto, bet drīzāk atbalstījis 21% respondentu.

Lai Dievs žēlīgs. No aptaujas rezultātiem izriet, ka 27% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir vai nu totāli idioti, vai arī Latvijas ienaidnieki, kas rīkojas pēc principa: “Jo sliktāk Latvijai un jo vairāk Latvija tiek apkaunota, jo labāk mums”. Nav brīnums, ka joprojām esam 4. nabadzīgākā valsts ES, – ar mūlāpiem ekonomiku nenostiprināsi.

+16
0
Atbildēt

2

    Ebenemezers-3 > Aigars Brauns 27.01.2015. 14.53

    viņi nebuut nav muļķi , bet liek ceriibas uz beerziņa kontaktu ar kremli , jo bizness karaajaas matu galaa.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Aigars Brauns 28.01.2015. 02.03

    Lai Dievs žēlīgs. No aptaujas rezultātiem izriet, ka 27%

    _________________________

    Cik tad par saskaņu balso?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 27.01.2015. 12.58

Kuram tas interesē, galvenais, ka Lemberga ZZS un SC atbalsta, gan jau vēl kādu atradīs, kas nobalsos, kā vajag, par zināmu materiālu stimulu, balsojums taču slēptais.

Ja Lembergs gribēs, pie šīs Saeimas, būs ne tikai Bērziņš, bet, jebkura Lembergam un SC vēlamā amatpersona, un, attiecīgi, neviena nevēlama šiem politiskajiem spēkiem nebūs.

+15
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > dzeris49 27.01.2015. 14.09

    dzeris49

    gan jau vēl kādu atradīs, kas nobalsos, kā vajag

    __________________

    Tā kā čekai visticamākais neizdosies Prezidenta krēslā iedabūt kādu no kremļjaģu, ZRP(v,) kandidātiem: Pabriku, Riekstiņu vai Vaivaru, visticamākais tie nobalsos par Bērziņu, kā “mazāko ļaunumu”, kremlim. Neiedomājies taču, ka viņi varētu atbalstīt Latvijas patriota, Egila Levita kandidatūru.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Neticis 27.01.2015. 13.42

Der tikai atcerēties, ka mums prezidentu ievēl Saeima. Bet Saeimā daudzi ievēlējuši sirsnīgus naftas zemniekus un Maskavas sabiedrotos, kuriem “lielākais kretīns” ir izdevīgs.

+9
0
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > Neticis 27.01.2015. 14.35

    Neticis Der tikai atcerēties, ka mums prezidentu ievēl Saeima

    =============

    Turklāt vēlētājiem liegts zināt, kā balsojuši tie, par kuriem balsojuši vēlētāji. Gļēvi un nožēlojami no ievēlēto deputātu puses.

    Interesanti, par ko aicina balsot “Latvijas Neredzīgo Biedrība” un “Latvijas Nedzirdīgo Savienība”?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu