Ukrainas ministrs: Ja Krieviju atslēgs no SWIFT, tās ekonomika sabruks • IR.lv

Ukrainas ministrs: Ja Krieviju atslēgs no SWIFT, tās ekonomika sabruks

30
Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins (pa labi) un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pēc tikšanās Berlīnē. Foto: AFP/LETA

Vairs neviens nerunā par sankciju atcelšanu, bet gan par iespējamu sankciju pastiprināšanu un palīdzību Ukrainai

Ja Krievija tiks atslēgta no Vispasaules Starpbanku finanšu telekomunikāciju sabiedrības (SWIFT) sistēmas, tās ekonomiku sagaida kolapss, svētdien vakarā televīzijas pārraides TSN ēterā sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins.

“Es pavadīju vienu dienu Davosā, pēc sarunām Berlīnē tikos ar daudziem vadītājiem. Pat tur rēķinās ar to, ka Krievijai atbilstoši šā gada rezultātiem var būt 6-8% IKP kritums. Ja tiks piemērota SWIFT atslēgšana, tad Krievijas ekonomiku sagaida kolapss,” sacīja ministrs.

Eiropas Parlaments oficiāli pieņemtajā rezolūcijā aicināja Eiropas Savienību (ES) izskatīt iespēju par Krievijas izslēgšanu no civilās kodolsadarbības un SWIFT sistēmas, ziņo LETA.

Atbilstoši Kļimkina teiktajam ES spriež par to personu loka paplašināšanu, kam ir aizliegta iebraukšana ES un iesaldēti aktīvi Eiropas bankās. Iespējama to Krievijas uzņēmumu saraksta paplašināšana, kam ir noteiktas sankcijas, sacīja ministrs.

“Vairs neviens nerunā par sankciju atcelšanu, bet gan par iespējamu sankciju pastiprināšanu un palīdzību Ukrainai,” sacīja Kļimkins.

 

 

Komentāri (30)

ierados 26.01.2015. 10.37

Ārā no SVIFT būtu labs atgādinājums par patiesību – neķēzies mājā, kurā dzīvo, vai – nekāp ar kājām silē, ja negribi lai sauc par cūku u.tml.

+15
0
Atbildēt

0

j_zalitis 26.01.2015. 10.27

Tieši tā.

Un papildus efekts būs, ka Krievija vairs nevarēs atļauties finansēt tos “5. kolonnas” elementus ārvalstīs, kas nav tiešā tās dienestā, piemēram, Krievijas pilsoņus, kas saņem Krievijas pensijas, utml.

Tas būs riktīgs gāziens pa galvu daudziem putinzombijiem.

Krievija jau pat bez SWIFTa atcelšanas ir beigusi finansēt Transnistriju:

http://www.ng.ru/cis/2015-01-26/1_pridnestrovie.html

+12
0
Atbildēt

0

zanE. 26.01.2015. 12.30

…Krievija liedzas, ka viņu karavīrus neviens uz UA nav sūtījis – tur tikai brīvprātīgie….un vispār – zaldātiņi brīvā laikā var darīt ko grib……BET….ir kāds likuma papildinājums, kas var iegāzt Krieviju…un tas ir likumīgs pamats, lai vērstos Hāgas tiesā pret Krieviju…

Федеральный закон от 02.11.2013 N 302-ФЗ “О внесении изменений в отдельные законодательные акты Российской Федерации” (02 ноября 2013 г.)

208.panta 2.punkts papildināts:

Участие в вооруженном формировании, не предусмотренном федеральным законом, а также участие на территории иностранного государства в вооруженном формировании, не предусмотренном законодательством данного государства, в целях, противоречащих интересам Российской Федерации, –

наказывается лишением свободы на срок до шести лет с ограничением свободы на срок до двух лет.”;

…Krievija ne pret vienu “brīvprātīgo” lietu nav ierosinājusi – tātad – “brīvprātīgie” Ukrainas teritorijā atrodas ar Krievijas piekrišanu….kas norāda, ka Krievija ir iesaistīta karadarbībā Ukrainā – kā trešā puse…..

http://www.consultant.ru/document/cons...

…ja krievi tik labi izstudējuši mūsu Satversmi un vēršas ar mūsu likumiem pret mums, tad juristiem tagad neizmantot šādu “desertu”, ko paši krievi pasnieguši, tā jau būtu nolaidība un mazdūšība….

+9
0
Atbildēt

1

    Gantrijs Tors > zanE. 26.01.2015. 15.06

    Tas links nestrādā, bet interesanti.

    Varbūt neviena lieta nav ierosināta, jo likumā ir piebilde “в целях, противоречащих интересам Российской Федерации”.

    Acīmredzot, karš Ukrainā ir Krievijas interesēs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu