FOTO: Traģēdija Mariupolē; sēras par teroristu nogalinātajiem • IR.lv

FOTO: Traģēdija Mariupolē; sēras par teroristu nogalinātajiem

19
Mariupole. Sadegušas automašīnas. Foto: AFP/LETA

Latvijā pirmdien pie Ukrainas vēstniecības protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā

Pirmdien un otrdien Ukrainas piejūras pilsētā Mariupolē izsludinātas par sēru dienām – ukraiņi tā piemin Krievijas teroristu apšaudē sestdien bojāgājušos.

Kā vēsta UNIAN, atsaucoties uz pilsētas mērijas ziņām, pie namiem ir jāizkar valsts karogi sēru noformējumā, atceltas visas sporta sacensības, izklaides pasākumi un koncerti. Sēru diena visās Ukrainā notika svētdien, kad daudzās pilsētās cilvēki pieminēja kaujinieku apšaudē bojāgājušos.

Šodien plkst.12 pie Krievijas vēstniecības Latvijā arī plānota protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā, aģentūrai LETA sacīja juriste Ieva Brante.

Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām “Grad”, ko sestdien veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 90 – ievainoti.

Teroristu šāviņi sestdien Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem, galvenokārt skarot pilsētas mikrorajonu „Vostočnij”.

Kā vēsta Ukrainas mediji, Mariupole pamazām atgūstas pēc apšaudes – brīvprātīgie vāc humāno palīdzību cietušajiem, aicina iedzīvotājus palīdzēt atjaunot sagrautos namus.

Pie mikrorajona „Vostočnij” baznīcas novietota palīdzības organizācijas telts, kur tie, kam ir nepieciešama palīdzība, var vērsties pēc siltām drēbēm, ēdiena un apkures.

Turpat arī brīvprātīgie kopā ar vietējās varas pārstāvjiem vāc informāciju par postījumiem. Pilsētas vadība sola nodrošināt ar pagaidu mitekļiem visus, kuru nami ir sagrauti apšaudē sestdien.

 

Komentāri (19)

ierados 26.01.2015. 09.30

Līdzjutība nogalināto un sakropļoto Mariupoles iedzīvotāju tuviniekiem. Lāsts slepkavām!

+5
0
Atbildēt

1

Fikseris 26.01.2015. 09.52

Off topic bet te ir saraksts ar kremļa interneta troļļiem. Varbūt arī ločmelis tur ir, kaut gan viņš cik zinu nav manīts kopš 16 decembra kad rublis strauji krita vērtībā :)))

http://elise.com.ua/?p=76755

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu