Februārī Latvijā uzstāsies argentīniešu etnodžeza dziedātāja Sofija Reja • IR.lv

Februārī Latvijā uzstāsies argentīniešu etnodžeza dziedātāja Sofija Reja

31
Dziedātāja Sofija Reja. Publicitātes foto

20.februārī koncertzālē “Rīga”, bet 21.februārī – Latgales vēstniecībā “Gors” 

Latvijā nākammēnes uzstāsies argentīniešu etnodžeza dziedātāja un komponiste Sofija Reja ar trio, raksta aģentūra LETA. 20.februārī mūziķe uzstāsies koncertzālē “Rīga”, bet 21.februārī – Latgales vēstniecībā “Gors”. Argentīniešu dziedātāja ir uzstājusies džeza mīļotājiem Ņujorkā, Londonā un citur pasaulē. Pagājušā gada oktobrī dubultkoncerta laikā viņa uzstājās arī Rīgā. Mūziķes pēdējais albums “De Tierra y Oro” (“No zemes un zelta”) ir ieguvis gan 1.vietu “World beat” kā labākais albums, gan arī kā labākā dziesma “Independent Music Awards 2013”, kurā savu vērtējumu par dziesmām un albumiem pauž tādi eksperti kā Pīters Geibriels un Toms Veitss. 

Dziedātāja savu jaunāko veikumu raksturojusi kā filozofisku pārdomu sēriju – dziesmas, kas atspoguļo plašu Dienvidamerikas folkloras sajaukumu ar modernā džeza skaņu. Dziedātāja vēsta dažādus stāstus – par gaiļu cīņām Kartagenā, nakts murgiem Buenosairesā, mīlas vēstuli no Ņujorkas, kā arī spoku Andu kalnos. 

“The New York Times” par Reju rakstījis, ka viņa lieliski apvienojusi latīņamerikāņu ritmus ar džezu. “Veids, kā argentīniešu dziedātāja vada savu grupu, kaisle un dzidrums, ar kādu viņa sakausējusi sarežģītos latīņamerikāņu ritmus ar džezu, izskaidro, kāpēc viņu mīl visas Ņujorkas auditorijas no Kārnegija zāles līdz neformāļu klubiņiem,” uzsvērts laikrakstā. 

Biļetes uz Rīgas koncertu var iegādāties www.bilesuserviss.lv , bet uz Rēzeknes – www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu