Aptaujas: Vēlēšanās Grieķijā visvairāk balsu saņēmusi SYRIZA • IR.lv

Aptaujas: Vēlēšanās Grieķijā visvairāk balsu saņēmusi SYRIZA

50
Kreiso partijas SYRIZA atbalstītāji līksmo. Foto: AFP/LETA

Līdz šim valdījusī konservatīvā partija “Jaunā demokrātija” palikusi otrajā vietā

Svētdien Grieķijā notikušajās pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu saņēmusi kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, krietni apsteidzot tuvākos politiskos konkurentus, liecina balsotāju aptauju rezultāti.

SYRIZA – taupības pasākumu pretinieku partija – saņēmusi starp 35,5 un 39,5% balsu, liecina aptaujas.

Līdz šim valdījusī konservatīvā partija “Jaunā demokrātija” palikusi otrajā vietā ar 23 -27% balsu.

Līderiem seko neonacistu partija “Zelta rītausma” un proeiropeiskā, centriskā partija “To Potami”, kas saņēmušas līdzīgu balsu skaitu – starp 6,4 un 8%. Vienai no tām ir cerības iegūt trešo, otrai – ceturto vietu.

Tālāk seko kompartija ar 4,7 līdz 5,7%, sociālistu partija PASOK – līdzšinējās koalīcijas partneri – ar 4,2 līdz 5,2%, partija “Neatkarīgie grieķi” – labējā spārna taupības pretinieki – ar 3,5 līdz 4,5% un Demokrātisko sociālistu kustība ar 2,2 līdz 3,2%, liecina balsotāju aptauju dati.

Lai partija iekļūtu parlamentā, tai ir jāpārvar 3% slieksnis.

Pagaidām gan nav skaidrs, vai SYRIZA uzvara ir pietiekami spēcīga, lai tā viena pati varētu sastādīt jauno valdību. Lai tas notiktu, partijai būtu jāsaņem 151 no parlamenta 300 mandātiem, ziņo LETA/AFP/Reuters.

Aptaujas liecina, ka SYRIZA varētu iegūt 146 līdz 158 mandātus, tomēr galīgais rezultāts lielā mērā ir atkarīgs no tā, vai parlamentā ir izdevies iekļūt bijušā premjerministra Georga Papandreu centriskajai Demokrātisko sociālistu kustībai.

“Tā ir vēsturiska uzvara, bet mums vēl ir jāredz, vai tā būs liela vēsturiska uzvara,” telekanālam “Mega TV” sacīja SYRIZA pārstāvis sakariem ar presi Pans Skurletis. Rezultāts “pauž vēstījumu pret taupību un par labu cieņai un demokrātijai”.

Finanšu tirgi bijuši satraukti, ka SYRIZA uzvara varētu Grieķijā detonēt jaunu finanšu krīzi, tomēr sagaidāms, ka tās sekas attiecībā uz eirozonu būs krietni mazākas, nekā tas varēja būt 2012.gadā, kad grieķi iepriekšējo reizi gāja pie vēlēšanu urnām.

Kā parlamenta lielākā partija SYRIZA automātiski likumdevēju sapulcē iegūs papildu 50 vietas, tomēr, ņemot vērā Grieķijas sarežģītos vēlēšanu likumus, balsu skaits, kas tai būs nepieciešams vairākuma nodrošināšanai, lielā mērā būs atkarīgs no tā, kāds būs vispārējais balsu sadalījums.

Ja SYRIZA tomēr neiegūs absolūto vairākumu, tai būs jāmēģina izveidot koalīcija ar kādu no mazākajām partijām, vai arī jāpanāk vienošanās, kas tai ļautu izveidot mazākuma valdību ar “ad hoc” atbalstu parlamentā no citiem.

 

Komentāri (50)

aivars15 25.01.2015. 21.51

Grieķiem izdevās tas, ko gandrīz jau izdarīja 2012. gadā – demokrātiski nobalsoja, ka vāciešiem un holandiešiem ir jāuztur grieķi. Interesants gads gaidāms.

+10
0
Atbildēt

0

nomale 26.01.2015. 09.05

Kreisie populisti un neonacisti iegūs vairākumu.

Nu tik runās ar Eiropu, nu tik būs…

Tikai par ko runās?

…norakstiet mums parādu un iedodiet jaunu, lai mēs varētu izpildīt vēlēšanu solījumu un varētu pacelt algas un pensijas…

Eiropai vienkārši jāignorē šis zvērudārzs visos līmeņos, lai pats sabrūk!

+10
-1
Atbildēt

0

Aldis-2 25.01.2015. 21.56

Ko Eiropas Savienība ir izdarījusi tādu, ka tās polītikai ir šādas sekas:

Populārākās partijas:

Francijā – Front National

Britijā – UKIP

Grieķijā – Syriza (kreisie ekstrēmisti)

Spānijā – Podemos (kreisie ekstrēmisti, vēlēšanas būs šogad)

+8
0
Atbildēt

27

    aivarsk > 26.01.2015. 10.22

    nomale, tāpēc jau bija Grieķijas vietā jānosaka, kur piešķirto naudu ieguldīt, nevis izdot vienkārši pabalstos. Izdot pabalstos bija izdevīgi Vācijai un dažām citām valstīm, kuru produktus grieķi par to naudu nopirka.

    Štrunts par Grieķiju. Padomā labāk par Latvijas “taupības programmu”, kas pamatos bija absurda un nodrošināja mums Pirra uzvaru – veiksmes stāstu!

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 25.01.2015. 23.57

    aivarsk raksta: “Viena lieta ir būt iecietīgam pret minoritātēm, bet pavisam, kas cits, ja bērnudārzā sāk stāstīt, ka būt pediņam ir labākais, kas var būt”

    Tâtad, tavuprāt ir divi iemesli: imigrācija un geji

    Attiecībā uz imigrantiem tev varētu piekrist:

    franču FN ir pret imigrāciju

    britu UKIP ir pret imigrāciju

    grieķu kreisie ekstrēmisti gan nav pret imigrāciju (tiesa gan ap 78% grieķu ir pret imigrāciju)

    par spāņiem nezinu

    Bet tas, ka tu šeit esi pieminējis gejus, attiecas tikai uz tevi (uz tavām attiecībām ar savu seksuālitāti).

    Kreisajiem pret gejiem vispār nav nekādu iebildumu

    Starp citu, Grieķijā ne tikai geju laulības, bet pat geju partneŗattiecības nav atļautas. Tieši jau Syriza varētu ieviest geju laulības Grieķijā. Nebūs nekāds brīnums, ja viņi tieši šādi arī rīkosies, lai kaut mazliet neitrālizētu savu rīcību citās jomās.

    Kas attiecas uz britiem, tad geju laulības ir gan konservātīvajā Anglijā, gan separātiskajā Skotijā, gan Valijā (Velsā). Tikai Ziemeļīrijā nav.

    Nācionālajai frontei Francijā arī nav nekādu iebildumu pret geju laulībām.

    Daži jaunāki FN polītiķi pat mēdz bildēties geju žurnālos.

    Kopš 2000.gada atbalsts geju laulībām Francijā ir pieaudzis no 48% līdz 68%.

    Savukārt atbalsts bērnu adopcijai (geju pāŗiem) ir pieaudzis no 28% līdz 53%.

    Aivarsk, tev ir ļoti greizs priekšstats par Eiropu :)

    Tev tomēr vajadzētu izpētīt savas tieksmes, citādi geju ēnas tev traucē saskatīt pasauli :)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 00.41

    aivaram

    Tevi šis jautājums ļoti interesē, vai ne?

    Daži fakti pārdomām:

    Kopš 1999.gada Francijā ir likums par geju partneŗattiecību reģistrēšanu.

    Tâ kâ franču vērtību pamatā ir liberté, égalité, fraternité, tad pirms pēdējām prezidenta vēlēšanām kļuvis aktuāls jautājums, ka partneŗattiecību likums nenodrošina gejiem tādas pašas tiesības kâ heteroseksuāļiem.

    Labējo nostāja bija: jā esošais likums nenodrošina vienlīdzību, tāpēc jāpieņem jauns atsevišķs likums par geju laulībām, kas nodrošinātu šādu vienlīdzību.

    Kreiso nostāja: nekāds jauns likums nav vajadzīgs, vienkārši esošais likums ir jāattiecina un visiem.

    (Nācionālā fronte ilgu laiku centās izvairīties no šī jautājuma, nevarēja aprēķināt – kāda nostāja dotu lielāku atbalstu vēlētāju vidū.)

    Galu galā, vēlēšanās uzvarēja sociālists un, kâ smejas franči, šis ir vienīgais solījums, ko viņš ir izpildījis – nodrošinājis geju laulības.

    Īsi sakot, frančiem nav strīda par geju laulībām, ir tikai strīds par to, kuŗā likumā tās noteikt :)

    Starp citu, pat labējo atbalstītāju vidū 53% uzskata, ka ja labējie nāks pie varas, tad jāatstāj spēkā esošais likums. (Visu iedzīvotāju vidū tâ domā 73%). Labējie ir mazliet konservātīvāki. Bet paaudzes mainās. Pēc 10 gadiem geju laulību noliedzēji paliks vien psīchenēs.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 25.01.2015. 23.13

    ——-Aldis:”(..)Lūk, arī jautājums, ko Eiropas Savienība dara tādu, kas nepatīk tik lielam eiropiešu skaitam un kas viņus spiež balsot par ekstrēmistiem?”

    ===============================================================================

    Laižam muļķi,- tā, it kā pamatskolā nebūtu mācījušies vēsturi. A kas ta spieda vāciešus 1933.g. nobalsot par labējiem ekstrēmistiem? Kur ta palika tie Latvijas parlamentārās demokrātijas slavinātāji 1934.g.15.- 16.maija naktī – kāpēc necēla tautu cīņā pret autoritārismu?

    Vai nu vai nu, – kā te jau pirms 4 gadiem rakstīja V “labais policists”:

    “– Atdot naudu, ko esam aizņēmušies, ir morāli pareizi, par to šaubu nav. Taču reizēm dzīvē ir tā, ka nav iespējams atdot visu, kaut kas jāupurē. Varvikas universitātes profesors emeritus lords Roberts Skideļskis precīzi raksturo mūsu situāciju: ir jāizvēlas, vai pasargāt demokrātiju vai finanšu iestādes. Vai nu radīt lielu bezdarbu, vai arī panākt abpusēji izdevīgu kompromisu ar finanšu iestādēm, lai likvidētu bezdarbu un ekonomiskās emigrācijas vilni.”

    Jānis Ošlejs: Neesmu ieinteresēts Latvijas stagnācijā

    http://sludinajumi.la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=316037:jnis-olejs-qneesmu-ieinterests-latvijas-stagncijq&catid=95:intervijas

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 26.01.2015. 10.02

    nomale Krix. …Taupība, kas salauž cilvēku likteņus…

    ________________________

    Tev vajadzētu vismaz virspusēji ar Keinsa ekonomisko teoriju un jautājumiem par taupību un tēriņiem. Runa nav par volvo džipiem, bet gan par investīcijām infrastruktūrā, kam daudz vairāk valsts tērē tieši krīzes laikā.

    http://www.politeh.lv/NDekonomika/keinsa.html

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 01.03

    aivarsk raksta: “Bet Tu maldies (melo) novērtējot atbalstu sabiedrībā”

    Lūk, pēc 5 gadiem pārbaudi, kāda būs franču attieksme pret geju laulībām.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Krix > 26.01.2015. 06.56

    Jautajums daudzšķautņains, bet pāris atbildes ir :

    1) Imigrantu plūdi;

    2) Pseidoliberālu vērtību proponēšana uz tradicionālu vērtību rēķina (tie paši geji);

    3) Taupība, kas salauž cilvēku likteņus;

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 01.21

    Nu re, Aivar, saruna, kas bija sākusies par to, ko ir izdarījusi ES, ka tik daudz cilvēku balso par ekstrēmistiem, ir ievirzījusies sarunā par geju laulībām Francijā.

    Bet nu vari būt mierīgs, jaunais Grieķijas vadītājs vēl neplāno ieviest geju laulības Grieķijā. Viņš gan būs pirmais valdības vadītājs Grieķijas vēsturē, kuŗš nav precējies.

    Bet tâ kâ 90% grieķu ir pareizticīgie, tad uz jautājumu par geju laulībām, viņš atbild: “C’est un sujet difficile et nous allons l’étudier, mais cela ne fait pour l’instant pas partie de notre programme” (Tas ir grūts jautājums un mēs to pētīsim, bet pašlaik tas nav mūsu programmā.)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 01.10

    klusais > 26.01.2015. 13.46

    aivarsk – tā arī nesaprotu , kas bija jādara Latvijas gadījumā un kā tas palīdzētu atrisināt situāciju .

    Par Grieķiju – kad sākās visa tā jezga , tad diezgan regulāri lasīju vācu presi un tur bija ko palasīties par grieķu dzīrēm . Šo to savulaik iekopēju citadiena.lv komentāros , var parakāties. Vācieši bija šokā kā grieķi uzdzīvoja. Bet ja par naudas došanu , tad tas cik sapratu tika darīts , lai nenograutu EUR … tagad cik zināms EUR ir pietiekami aizsargāts un tādas sekas vairs nedraud. Arī ECB ir gatava Grieķijas aiziešanai no eirozonas un tas no ka baidās ir sociālās izpausmes nevis finansiālās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 26.01.2015. 00.13

    Aldi Nācionālajai frontei Francijā arī nav nekādu iebildumu pret geju laulībām.

    ________________

    Būsi maldināts!

    The party continues to emphasize traditional family values and to oppose abortion, be it under the false pretense of safeguarding public finances. It disputes the recognition of gay rights while advocating capital punishment and a wide range of harsher measures to tackle criminality.

    http://www.policy-network.net/pno_detail.aspx?ID=4265&title=The-Front-National-at-40-The-evolution-of-Europes-radical-right

    Promotion of traditional family values, especially in terms of parenthood. The FN would overturn laws allowing gay marriage and adoption, believing that existing legislation for civil partnerships (PACS) is perfectly adequate.

    http://www.france24.com/en/20140528-france-national-front-policy-eu/

    http://www.breitbart.com/london/2014/10/06/tens-of-thousands-take-to-the-streets-in-france-in-defence-of-traditional-family-values/

    http://news.yahoo.com/ten-thousands-march-family-values-france-150209797.html

    http://www.dw.de/tens-of-thousands-march-for-family-values-in-paris-bordeaux/a-17975005

    http://towleroad.typepad.com/.a/6a00d8341c730253ef01b7c6ee21aa970b-500wi

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 26.01.2015. 00.07

    aldis Bet tas, ka tu šeit esi pieminējis gejus, attiecas tikai uz tevi (uz tavām attiecībām ar savu seksuālitāti).

    _____________________________

    Tieši to pašu attiecini arī uz sevi! Tik daudz sarakstīji…

    Runa ir par tradicionālo dzīvesveidu, ja vēlies, par ģimeni, par nāciju, par tautu, par valsti! Tās izmaiņas, kas ES notikušas pēdējo 20 gadu laikā neapmierina vairākumu. Ja tie spēki, kas bijuši pie varas šajā laikā, to nav spējuši saprast…

    paši vainīgi…

    Taču cietīsim visvairāk mēs.

    Un, ja tu domā, ka sabiedrība vairāk uztrauksies par ES noteikto gurķu izmēru konservos, nevis par vecāksNRr1 un vecāksNr2, tad tu ļiti spēcīgi maldies…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > 25.01.2015. 23.46

    ….Aldi…manuprāt, lai varētu runāt par lielu skaitu vēlētāju, kuriem nepatīk Eiropas savienība, būtu lietderīgi analizēt un salīdzināt,cik katras valsts iedzīvotāju par šīm ekstrēmistu partijām balsojuši no konkrētās valsts balstiesīgo vēlētāju skaita….

    …šķiet, visā Eiropā ir problēma ar pasīvo attieksmi pret vēlēšanām….ir dažādi iemesli, kāpēc eiropietis vēlēšanās nepiedalās – pietiekams komforta līmenis, lai vēlēšanas neuzskatītu par nozīmīgu procesu viņa dzīvē, otriem – apziņa – iztiks arī bez manis….tikai ekstrēmisti ir aktīvi,jo tos nekad nekas neapmierina, viņu misija – mainīt pasauli, ir skaļa un uzmācoša….

    ….vai vidējais, izlepušais eiropietis saprot, kādas var būt sekas viņa pasivitātei – tas gan paliek atklāts jautājums….

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 25.01.2015. 23.52

    Biotops, ne tikai! kas kameronam liedza jau pirms daudziem gadiem aicināt pārējās valstis (Franciju, Vāciju u.c.) pie viena galda un apspriest imigrācijas strauju samazināšanu? Nevis sagaidīt protestus GB un Vācijā?

    Nekas!

    Kas traucēja jau Sarkozī blakus dažiem salīdzinoši nekaitīgiem čigāniem, sadarbībā ar CIP, MI6 un citiem, izraidīt, arestēt kādus desmit tūkstošus agresīvāko un bīstamāko kuašī draugu? Nekas!

    Izņemot stulbumu, pašlepnumu un pārprastas cilvēktiesības, kas tagad ir novedis gan pie upuriem, gan apdraud visas ES pastāvēšanu!

    Muļķīgi tajā vainot “ekstrēmistus”, kuri tikai atspoguļo tautas noskaņojumu…

    Lasot zanes komentu ir skaidrs, ka vidējais vienotības darbonis arī pie mums nesaprot, kur ir sekas un kur cēloņi…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > 26.01.2015. 10.15

    aivarsk. Kāds grieķu populistiem sakars ar ieguldījumiem infrastruktūrā? Kāds sakars sasolītajai parādu neatdošanai un algu-pensiju celšanai ar infrastruktūru? Nekāda!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 26.01.2015. 00.46

    Aldi, nu man pret tevi, kā geju nekas nav pretī :)

    Līdz brīdim, kamēr tu centies man uzspiest savas domas un pārliecību.

    Bet Tu maldies (melo) novērtējot atbalstu sabiedrībā.

    Protams, ka pēc pēdējiem notikumiem Francijā, geju bizness ir kādā trešajā plānā aizgājis, bet tā neapšaubāmi ir lieta, kas tiek pāŗmesta pseidoliberāļiem un, kas pirms gada pulcēja 500 000 demonstrācijas.

    http://towleroad.typepad.com/.a/6a00d8341c730253ef01b7c6ee21aa970b-500wi

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > 26.01.2015. 09.13

    Krix. …Taupība, kas salauž cilvēku likteņus…

    ———————–

    Gribu nopirkt Volvo džipu, bet naudas nepietiek! Mans liktenis ir salauzts! Stulbā Eiropa! Neieredzu!

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 26.01.2015. 09.59

    Aldis Nācionālās frontes biedrs (Marinas Lepenas “Ministru kabineta” vadītāja adjutants) uz geju žurnāla “Têtu” vāka.

    _____________________

    Tikpat labi var apgalvot, ka Džeina Tamuļēviča atspoguļo vienotības nostāju pornogrāfijas izplatīšanas jautājumos.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > 26.01.2015. 10.38

    aivarsk. Tātad, Vācija SAVU naudu 65-80 miljardus ņēma un izdalīja grieķu penšiem un bezdarbniekiem, lai tie varētu nopirkt vācu preci?! Bet kur garantija, ka tā nauda tika iztērēta pērkot vācu ražojumus? Un cik tajos vācu ražojumos ir Vācijā ražotas sastāvdaļas?

    Interesants viedoklis, bet bieži dzirdēts un galīgi sviestains, jo vācu preci var iegādāties tikai pārticis pircējs. Bezdarbnieks nav pārticis pircējs. Bezdarbnieks pirks Ķīnas preci.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 00.57

    speciāli Aivaram

    Nācionālās frontes biedri izmanto likumu, lai apprecētos savā starpā :)

    http://www.infos-bordeaux.fr/wp-content/uploads/2014/08/mariage-gay.jpg

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 00.59

    Pašvaldības vadītājs – Nācionālās frontes biedrs – laulā divus Nācionālās frontes biedrus.

    http://yagg.com/files/cache/1df0d25e4afb52940b772320b149951c.jpg

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 26.01.2015. 00.10

    zanE raksta: “vai vidējais, izlepušais eiropietis saprot, kādas var būt sekas viņa pasīvitātei – tas gan paliek atklāts jautājums”

    Nedomāju, ka pasīvitātei tur ir kāda nozīme.

    Vēlētāji bija tikpat pasīvi (vai aktīvi) arī iepriekšējās desmitgadēs.

    Aktīvitātē nekas nav mainījies, bet rezultāti ir mainījušies gan.

    Piemēram, sociāldēmokratu panākumi Grieķijā kopš 1981.gada līdz 2015.gadam ir šādi:

    48.1% (1981)

    45.8%

    39.1%

    40.7%

    38.6%

    46.9%

    41.5%

    43.8%

    40.5%

    38.1%

    43.9%

    13.2%

    12.3%

    4.8% (2015)

    Bet nu Grieķija, protams, ir īpašs gadījums. Ko var gribēt no pareizticīgās valsts?..

    Britiem nepatīk pārmērīga imigrācija, arī Eiropas finanču polītika.

    Frančiem tâpat nepatīk imigrācija un Eiropas finanču polītika.

    Cilvēki negribēja maksāt par grieķiem. Eiropa viņus neklausīja un aizdeva Grieķijai 240 miljardus. Šī rīcība bija tik acīmredzami absurda, ka daļa cilvēku vairs neuztveŗ ES nopietni.

    Frančiem vēl ir mazliet dienvidnieku mentālitāte – tā vietā, lai taupītu, labāk naudu piedrukāt. Tas nekas, ka tās vērtība samazināsies, toties visiem pietiks un arī pašu produkcija būs lētāka un konkurētspējīgāka. Protams, frančiem nebija tik traki kâ itaļiem – liru miljonāriem :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 25.01.2015. 22.49

    Skaties, kāda ir atšķirība starp Latviju un minētajām valstīm:

    Lembergam Latvijā ilgu laiku ir milzīga ietekme (lielai naudai mazā valstī viegli īstenot savu ietekmi).

    Savukārt minētajās valstīs pie varas allaž bija mērenas partijas, kas ik pēc laika nomainīja viena otru. Bet pašlaik daudzās valstīs pirmajās vietās ir iekļuvušas ekstrēmistu partijas, kuŗām agrāk nebija nekādas ietekmes. Turklāt visām šīm ekstrēmistu partijām ir kas kopīgs – nepatika pret Eiropas Savienību, un šī nepatika sakrīt ar vēlētāju nepatiku. Ja vēlētājiem būtu cita attieksme, tad viņi taču nebalsotu par šīm partijām.

    Lūk, arī jautājums, ko Eiropas Savienība dara tādu, kas nepatīk tik lielam eiropiešu skaitam un kas viņus spiež balsot par ekstrēmistiem?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > 25.01.2015. 23.35

    „…ekstrēmistu partijām ir kas kopīgs – nepatika pret Eiropas Savienību, un šī nepatika sakrīt ar vēlētāju nepatiku….” Nav jau tā, ka ES tiem populistiem pavisam nepatiktu – pat Ciprusam Eiropa un euro patīk vienmēr, kad var to saņemt, ja tik nav jāatdod parādi.

    Sabiedrības nepatiku pret ES praksē veicinājušas visu nokrāsu partijas, jo katru nepopulāru lēmumu, visvairāk tieši nepieciešamos un saprātīgos, tik kārdinoši attaisnot ar baisās Briseles diktātu. Mēs jau tie labie, bet tā ES…

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    aivars15 > 25.01.2015. 22.35

    Tas, ka Latvijā puse cilvēku vēlas Lembergu par valsts vadītāju (gan prezidentu, gan premjeru) arī ir ES vaina?

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > 26.01.2015. 09.43

    Daudzāas valstīs Eiropā ir gadiem ilgi novilcinātas reformas. Tas noved līdz krīzei un tas atkal noved līdz margināļu nākšanai pie varas.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 25.01.2015. 23.30

    Aldis Ko Eiropas Savienība ir izdarījusi tādu, ka tās polītikai ir šādas sekas:

    ______________________

    Ļoti vienkārši –

    Pārprastas iecietības, pārprasta cilvēktiesību politika.

    Viena lieta ir saprasties ar kolēģi no Pakistānas, kas ir jauks čalis, kaut arī savādāks, pavisam, kas cits ir, ja šādi puiši sakapā karavīrus ar mačetēm, apšauj kaut kādus karikatūristus, vai spridzina metro, kurā brauc mmani bērni.

    Viena lieta ir būt iecietīgam pret minoritātēm, bet pavisam, kas cits, ja bērnudārzā sāk stāstīt, ka būt pediņam ir labākais, kas var būt, ja aizliedz teikt tētis un mamma, bet tā vietā vecāks2 un vecāks1.

    Katrai pacietībai ir robeža, pavisam nesen šī robeža ir tikusi pārkāpta!

    To izdarīja iepriekšvaldošās partijas, kuras vēl šodien izliekas to nesaprotam! Cilvēki taču redz, kādas konsekvences ir šādai politikai.

    Mēs Latvijā būsim vislielākie cietēji no šādas pārprastā liberālisma politikas, jo arī citur to saista ar ES un Briseli. Aizvien vairāk runā un domā – vai tāda ES mums ir vajadzīga, vai tādu to iedomājās dibinātāji???

    Ja ES sabruks, tad mūs momentā apēdīs. Bet vai Rietumu “liberāļi” saprot, ka aiziets par tālu???

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu