VIDEO: Helsinku bīskape citē Raini • IR.lv

VIDEO: Helsinku bīskape citē Raini

31
Irja Askola, Helsinku bīskape. Publicitātes foto

Publicēta Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai veltītās īsfilmu sērijas #domasspēks 3.epizode, kurā Raiņa aforismu interpretē Helsinku bīskape Irja Askola.

Video savā “Twitter” kontā ievietojis arī Somijas premjers Aleksandrs Stubs.

#domasspēks (#mindpower) ir projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm savā dzimtajā valodā lasa un savas kultūras tēlos ietērpj citātus no Raiņa un Aspazijas daiļrades. Projekts iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē oficiālajā publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Projekta trešajā sērijā skatītāji tiek iepazīstināti ar Helsinku bīskapi Irju Askolu (Irja Askola). Viņa ir pirmā sieviete bīskape Somijas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā. Ieguvusi tautas mīlestību un popularitāti, cīnoties par sieviešu tiesībām, pret sociālo un rasu nevienlīdzību, kā arī atbalstot viendzimuma laulības. Irja Askola uzskata, ka nav jābaidās no pārmaiņām baznīcā un tās galvenais uzdevums ir atbalstīt tieši tos cilvēkus, kuri līdz šim nav tikuši sadzirdēti.

Šajā īsfilmā Irja Askola un Aspazija (Eva Ikstena-Strapcāne) interpretē Raiņa aforismu, kas pierakstīts 1925. gada 2. aprīlī.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu