Sāk izrādīt pirmo latviešu 3D filmu "Rīga-2041" • IR.lv

Sāk izrādīt pirmo latviešu 3D filmu “Rīga-2041”

32
Filmas pirmizrādes laikā pagājušā gada decembrī. Foto Dmitrijs Suļžics, F64

Filmas darbība norisinās pilsētā, kuru pārņēmis laimes kults. Tā ir 37 minūtes gara

Kinoteātrī “Kino Citadele” no piektdienas, 23.janvāra būs skatāma pirmā latviešu 3D formāta filma “Rīga-2041”, raksta aģentūra LETA. Filma tiks izrādīta kopā ar citu Eiropas valstu pārstāvju 3D tehnikā radītām zinātniskās fantastikas žanra filmām. 

“Šis ir kvalitatīvs, īsts un rūpīgi izstrādāts 3D garadarbs. Pieļauju, ka šādu līmeni būtu grūti atkārtot, teju neiespējami, jo komandas koncentrēšanās, sīkākās detaļas nostrādāšana, katras sekundes rūpīga pārbaude – ko tādu var spēt tikai pirmajā reizē, kad ikviens iesaistītais atdod sevi visu radošajam procesam,” pastāstīja viens no filmas režisoriem Didzis Eglītis. “Šīs filmas veidošana patiesībā bija milzīga avantūra. Daudziem filmēšanas komandas dalībniekiem šī bija pirmā profesionālā pieredze 3D filmēšanā, kas lika pārvērtēt savas zināšanas par kino veidošanu,” norādīja režisors Kārlis Vītols. Viens no filmas aktieriem Dainis Gaidelis pastāstīja, ka ne tikai filmēšanas tehnika, bet arī aktieru filmēšanās 3D formātā ievērojami atšķiras no filmēšanās ierastajā kino formātā: “3D ir formāts, kas prasa lielāku rūpību un saasinātu uztveri, jo nevar noslēpt nepilnības. Svarīgi sekot līdzi tam, lai aktierspēle nebūtu pārspīlēta.”

Filma “Rīga-2041” ir 37 minūtes gara. Savu pirmizrādi tā piedzīvoja “Rīga 2014” programmā 29.decembrī. To veidojuši režisori Didzis Eglītis, Kārlis Vītols, Trīna Rūmete un Adina Istrate. Filmā ir apvienoti vairāki stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Filmas darbība norisinās pilsētā, kuru pārņēmis laimes kults. Tiek reklamēti dažādi izgudrojumi un tehnoloģijas, kas atrisinātu ikviena cilvēka problēmas. Tās varoņi neatgriezeniski maina savu izskatu, jaunības mīlestību, projekcijas aizstāj reālus cilvēkus, laimes dakterīši ir pieprasīta profesija. Atbildēt, vai nākotnē laime rodama tehnoloģiskos risinājumos, vai arī tomēr jāklausa senajam ticējumam, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, būs katra skatītāja paša rokās. 

Tiks izrādīta arī britu režisora Endrjū Mērčija īsfilma “Brīva darba vieta”, nīderlandiešu režisora Basama Kurdali īsfilma “Ziloņa sapnis” un franču režisores Lorēnas Mofatas darbs “Neacs”.

Vairāk informācijas kinoteātra mājas un filmas “Rīga 2014” feisbuka lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu