Bērziņš pieņēmis lēmumu par dalību "uzvaras dienas" svinībās, bet to vēl neatklāj • IR.lv

Bērziņš pieņēmis lēmumu par dalību “uzvaras dienas” svinībās, bet to vēl neatklāj

20
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Kaspars Krafts, F64

Par savu lēmumu sākotnēji Bērziņš informēs uzaicinātājvalsti un tikai tad paziņos publiski

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam lēmums par to, vai piedalīties 9.maija “uzvaras dienas” svinībās Krievijas galvaspilsētā Maskavā, “ir bijis visu mūžu iekšā”, ziņo LETA.

Prezidents pēc Saeimā notiekošajām diskusijām par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos atzina, ka personīgi ir pieņēmis lēmumu, vai doties vai nedoties uz 9.maija svinībām. “Man tas lēmums ir bijis visu mūžu iekšā,” viņš sacīja.

Prezidents arī norādīja, ka par savu lēmumu sākotnēji informēs uzaicinātājvalsti un tikai tad paziņos publiski.

Jautāts par laiku, kad tas varētu notikt, prezidents sacīja – “kad dzīve rādīs, kad tas ir nepieciešams, jo es neesmu viens šajā spēlē”.

Kā ziņots, Krievija jau sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne iepriekš, jautāta, vai Bērziņš plāno doties uz 9.maija pasākumiem Maskavā, aģentūrai LETA sacīja, ka “ir pietiekami daudz laika, lai izvērtētu situācijas attīstību un pieņemtu lēmumu”.

LETA jau ziņoja, ka starp Maskavas uzaicinātajiem viesiem ir gan ASV prezidents Baraks Obama, gan Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns.

 

Komentāri (20)

aivarsk 22.01.2015. 11.55

Savam kaimiņu puikam prasu – tu zini cik ir 3×3?

-zinu!

-nu cik?

-neteikšu!

+21
-3
Atbildēt

0

rinķī apkārt 22.01.2015. 12.49

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam lēmums par to, vai piedalīties 9.maija “uzvaras dienas” svinībās Krievijas galvaspilsētā Maskavā, “ir bijis visu mūžu iekšā”..+++ tagad skaidra motivācija kādēļ Bērziņš izvirzija sevi prezidenta amtam – mūža sapnis braukt uz Maskavu kā LR prezidentam :) Es neticu, ka viņš visu mūžu sapņoja par to, kā lepni atteiks Putinam, pasūtīs šo Kremļa izvirtuli un tādā garā… :)

Tā tikai Bērziņš māk pīties savos teikumos. Vispirms skaidri un gaiši pasakot, ka brauks, bet pēc tam, ka par savu lēmumu braukt, vai nebraukt tautai paziņos vēlāk. :)

+13
-1
Atbildēt

0

traductrice 22.01.2015. 11.50

Spriežot pēc augstu valsts amatpersonu skaidri paustajiem izteikumiem, bē lēmums ir viegli izsecināms, taču kāpēc jātaisa meksikāņu seriāla 1891. sērija, ja fināls ir zināms?

+12
-1
Atbildēt

1

    ierados > traductrice 22.01.2015. 13.11

    Atraktīvi gan! Nez kurš no padomniekiem šait ir roku pielicis. Vai visi padomi tika ignorēti.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu