„Vienotības” spice pauž skaidru noliegumu Bērziņa vizītei "uzvaras dienā" Maskavā (papild.) • IR.lv

„Vienotības” spice pauž skaidru noliegumu Bērziņa vizītei “uzvaras dienā” Maskavā (papild.)

52
"Vienotības" vadošās politiķes Laimdota Straujuma (no kreisās) un Solvita Āboltiņa ir pret prezidenta vizīti 9.maijā Maskavā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Āboltiņa: nav neviena iemesla, kāpēc prezidentam Andrim Bērziņam vajadzētu apmeklēt 9.maija “svinības” Maskavā

Gan Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), gan partijas līdere Solvita Āboltiņa nebrauktu uz “uzvaras dienas” svinībām Krievijas galvaspilsētā Maskavā 9.maijā.

Telekanāla LNT raidījumam “900 sekundes” uz jautājumu, vai Valsts prezidentam Andrim Bērziņam šogad būtu jāapmeklē šis pasākums, Straujuma atbildēja, ka ļaus prezidentam pašam izlemt, vai braukt, vai nē. Taču pēc tam piebilda, ka pati nebrauktu, ziņo LETA.

Arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja un partijas „Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa intervijā avīzei “Neatkarīgā” norādījusi, ka, ņemot vērā Ukrainas konfliktu, nav neviena iemesla, kāpēc prezidentam Andrim Bērziņam vajadzētu apmeklēt 9.maija “svinības” Maskavā. “Prezidents ir viens no mūsu valsts simboliem, tāpēc neredzu nevienu iemeslu, kāpēc viņam vajadzētu braukt uz Maskavu šādā situācijā. Bet tās, protams, ir prezidenta tiesības – izvērtēt visus plusus un mīnusus,” norāda Āboltiņa.

“Līdztekus gan uzsvēršu, ka mēs mēģinām uzturēt dialogu ar Krieviju, un signāls, kā to darīt pozitīvā līmenī, ir mūsu ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vizīte Maskavā. Priecājos, ka pirms tam bija vizīte Ukrainā, kas skaidri norādīja, ka tuvākā sadarbības partnere mums patlaban ir Ukraina,” stāsta komisijas priekšsēdētāja.

Āboltiņa intervijā arī uzsvērusi, ka Latvija nemainīs savu viedokli par Krievijas darbībām Ukrainā. “Tas, ko mēs varam ietekmēt – mēģināt pārliecināt ES valstis, lai tās saprot, ka tiek apdraudētas pamatvērtības. Svinēt Krievijas uzvaru Otrajā pasaules karā – tajā laikā, kad Ukrainā notiek Krievijas izraisīts karš? Tas ir nepieņemami,” teica Nacionālās drošības komisijas vadītāja.

Vaicāta par viņas domām par tautas vēlēta prezidenta institūciju Latvijā, Āboltiņa teica, ka citā ģeopolitiskajā situācijā pie šā jautājuma varētu atgriezties, taču patlaban “atbalstīt tautas vēlēta prezidenta ideju būtu bīstami: ar lielas naudas palīdzību ir iespējams jebkurš rezultāts. Ne velti tik liela bija Krievijas vēstnieka interese”.

Kā ziņots, Krievija jau sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne iepriekš, jautāta, vai Bērziņš plāno doties uz 9.maija pasākumiem Maskavā, sacīja, ka “ir pietiekami daudz laika, lai izvērtētu situācijas attīstību un pieņemtu lēmumu”.

Lietuvas un Igaunijas prezidenti jau paziņojuši, ka nedosies uz Maskavu. Ārlietu ministrs Rinkēvičs sola šo jautājumu saskaņot ar Eiropas Savienības nostāju, jo Latvija patlaban ir ES prezidējošā valsts.

(papildināta ar Āboltiņas teikto)

Komentāri (52)

andrejs_gr 21.01.2015. 09.39

Redziet Kurmīti augstāk? Viņš ir Kremļa apmaksāts internettrollis. Pareizākā reakcija uz viņi ir pinīgs IGNORE! Nekomentējiet un nevērtējiet!

+22
0
Atbildēt

2

    ierados > andrejs_gr 21.01.2015. 10.20

    Diez vai putintrollis. Tā brigāde tik stulbus netur, viņus apmierina vismaz ločmeļu līmeņa pridurki. Visdrīzāk šis priduroks ir puzes pašdarbnieks ar ambīcijām būt svētākam par romas pāvestu.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    StopPutinRegime > andrejs_gr 21.01.2015. 09.57

    Tieši tā. Viņš ir pilnībā ārpus realitātes. Cilvēkiem nevajadzētu tērēt savu laiku (kas ir neatjaunojams, limitēts resurss) lai atspēkotu pilnīgus 100% murgus. Tieši tāds arī ir Putina troļļu mērķis, puevērst sev uzmanību, lai ap viņiem ceptos. Diemžēl daudzi iekrīt.

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs_gr 21.01.2015. 09.35

Tas, ka nav neviena iemesla braukt, pat aklajam un kurlajam ir saprotams. Pašam Bērziņam ja gan dikti gribētos. Gan godkārību varētu apmierināt pastāvot uz kapenēm kopā ar agresoru Putinu, gan mēģināt viņu “pārliecināt”, ka Latvija ir laba valsts – krievus neapspiež, amerikāņu karavīri Krieviju neapdraud – vienvārdsakot – “mir, družba, fesķivaļ”! Tieām ticu, ka Bērziņš tic, ka ar Putinu var visu sarunāt. Bet nu paldies Dievam, ka veselais saprāts izskatās gūst virsroku un pēdējās pašcieņas paliekas netiks pazaudētas. Mums tā izšķiršanās ir pavisam vienkārša patiesībā. Mani ļoti interesē, kāda būs Merkeles rīcība. Esmu pārliecinātas, ka šis ir tieši tas brīdis, ka arī Vācijai jāpasaka – NĒ!

+19
-1
Atbildēt

0

otra puse 21.01.2015. 09.13

Tik ilgu laiku vajadzēja, lai beidzot paustu acīmredzamo.

+18
-4
Atbildēt

3

    Normunds > otra puse 21.01.2015. 14.51

    Zatlera stāsts.

    No sākuma koķetē ar SC, Zatlers šito redzēdams, brauc pie SC ar tankiem. Te nu Vienotība maina savu polemiku pa 180 grādiem, metas virsū Zatleram un noēd.

    Tagad Vienotība ēdīs Bērziņu, kamēr tas vairs nebūs derīgs prezidenta otrajam termiņam un “nacionāliste” Solvita uz balta zirga iejās Rīgas pilī.

    Nebrīnīšos, ja vienotībnieki būs aizkulisēs mudinājuši Bērziņu braukt uz 9.maiju.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > otra puse 21.01.2015. 15.46

    Nebrīnīšos, ja vienotībnieki būs aizkulisēs mudinājuši Bērziņu braukt

    ====

    Nuja, nuja – berzings patiešām tik stulbs -, ko iesaka padumjniece to arī izdarīs. Sen nav pa galvu dabūjis.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > otra puse 21.01.2015. 09.42

    Vienotības “spice” ir pret, bet vai Rinkēvičs (zRP) paklausīs? Par to ir diezgan lielas šaubas.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu