Aptauja: Sudrabas partijai ir izredzes iekļūt Saeimā (papild.) • IR.lv

Aptauja: Sudrabas partijai ir izredzes iekļūt Saeimā (papild.)

141
Inguna Sudraba. Foto: Ieva Čīka, LETA

Aptaujas pirmajā vietā joprojām ir partija “Saskaņa”

Ingunas Sudrabas vadītajai partijai “No sirds Latvijai” ir izredzes iekļūt Saeimā, atsaucoties uz tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas fakti” aptaujas datiem, šodien ziņo laikraksts “Diena”.

Aptaujas līdere ir partija “Saskaņa” par kuru gatavi balsot 21,8% vēlētāju, tai seko trīs pašreizējās varas partijas – “Vienotība” ar 17,5% vēlētāju atbalstu, Zaļo un zemnieku savienība ar 9,1% un “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK ar 6,3% vēlētāju atbalstu.

Pirmo reizi piecu procentu barjeru pārvarējusi Sudrabas vadītā “No sirds Latvijai”. To atbalsta 5,2% vēlētāju.

Joprojām liels ir neizlēmušo skaits – 18,4%, bet vēlēšanās pilnīgi noteikti nepiedalīsies 11,6% aptaujas dalībnieku, ziņo LETA.

“Latvijas faktu” vadītājs Aigars Freimanis “Dienai” teicis, ka Saeimā pārstāvēto partiju reitingi pāris pēdējos mēnešos piedzīvojuši stagnāciju. Taču jauno partiju un tās vēlētāju attiecībās ir iezīmējušās pārmaiņas. “Pateicoties salīdzinoši aktīvai priekšvēlēšanu kampaņai, turpina pieaugt Ingunas Sudrabas vadītās partijas atbalstītāju loks. (..) Tomēr lielākais Sudrabas izaicinājums ir panākt savas partijas atpazīstamību vēlētāju vidē. Par spīti tam, ka pašas Sudrabas reitings ir augsts, liela potenciālo atbalstītāju daļa to neidentificē ar viņas vadīto partiju,” saka sociologs.

Aptauja notikusi pagājušajā nedēļā – no 2. līdz 5. septembrim, un tajā piedalījās 1003 Latvijas pilsoņi vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Iepriekš medijos parādījās pētījumu centra SKDS un “Norstat” dati, kas liecināja, ka Saeimā izredzes iekļūt ir četrām partijām – “Saskaņai”, “Vienotībai”, “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un Zaļo un zemnieku savienībai.

Sudrabas vadītā partija “No sirds Latvijai” priekšvēlēšanu aģitācijai iztērējusi jau 95% no maksimāli atļautā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra, šorīt telekompānijas LNT raidījumā “900 sekundes” pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Kopumā 50% no pieļaujamā priekšvēlēšanu izdevumu limita pārsniegušas četras partijas – jau pieminētā “No sirds Latvijai”, “Saskaņa”, “Vienotība” un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

“Saskaņa” aģitācijai iztērējusi 86% no pieļaujamās summas, “Vienotība” – 70%, bet ZZS – 62%, pastāstīja Streļčenoks.

(papildināta ar pēdējām 3 rindkopām)

Komentāri (141)

silvija_vitina 09.09.2014. 09.18

Nespēju nebrīnīties par LV “vidējo” vēlētāju, kuru uzrunā vienīgi reklāma, kuram nav svarīgi kaut vai paklausīties, ko eventuālais “tautas kalps” spēj pateikt ĀRPUS reklāmas rullīša.

Tikko kā norullēja gribule. Lai rullētu, kā izrādās, pietika vien ar “naudu, daudz naudas un neko citu, kā tikai naudu”. Un nevienam “vidējam vēlētājam” neienāca prātā, ka neba jau tie, kas to naudu grūda iekšā kampaņā, būs tie, kas RŪPĒSIES par šiem bezsmadzeņu grūtdieņiem.

Tagad kārta sudrabai. Tas pats komunikācijas veids (resp., tās neesamība), tas pats vēstījums (es atnākšu, un jums būs laime), tas pats adresāts (aitas/auni).

Varētu, protams, ieteikt sudrabas faniem paskatīties, kur ir tie atombumbas gribules solītie “darbi”, kur ir “rezultāts” (ja neskaita, ka rezultāts bija tikt uz Briseli), bet šeit jau šis elektorāts neiemaldās. Bezcerīgi.

+19
-2
Atbildēt

18

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 10.12

    Par Vienotību var balsot tikai totāls idiots vai miljonārs, baņķieris, kura intereses Vienotība pārstāv.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 10.10

    Varētu, protams, ieteikt sudrabas faniem paskatīties, kur ir tie atombumbas gribules solītie “darbi”, kur ir “rezultāts” (ja neskaita, ka rezultāts bija tikt uz Briseli)

    ======================

    Un kur ir rezultāts pārējiem EP deputātiem? Tāds pats kā Grigulei – 0.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 10.40

    Laiku pa laikam jānomaina kultūra vai jāatstāj atmatā.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 13.09

    Neesi tu darba ņēmējs, tāpēc nemāci man dzīvot un par ko balsot. Skaidrs, ka Vienotība ir tavu interešu – miljonāru aizstāvis un neviens darba ņēmējs un pensionārs nedrīkst balsot par Vienotību, ja nav galvu durvīs iespiedis.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 11.03

    Ja nemēģināsi jaunas kultūras, tad nekā jauna arī nebūs. Kādreiz zemkopības vispār nebija. Kādreiz Latvijā nebija kartupeļu, tomātu.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 11.47

    Dārznieks no tevis nesanāks. :)

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 12.19

    man no valsts neko nevajag

    =======================

    MAn arī no valsts neko nevajag, bet viņiem vajag no manis – 60% godīgi nopelnītā. Tā ir laupīšana! Turklāt šo manu naudu viņi tērē miljonāru bagātību vairošanai – Liepājas metalurgs, airbaltic, biodegvielas dotācijas utt utt.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Sapene > silvija_vitina 09.09.2014. 10.45

    Izvirzījuši Straujumu par ministra-prezidenta kandidāti, ar ZZS un bijušo TP vēlētāju balsu palīdzību kandidāti uz mīnusiem mēģina saglabāt savus mandātus.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 09.09.2014. 15.18

    Tagad konkrēti – ko marksistisku es kādreiz esmu uzrakstījis? Muldoņa. Manis paustais pat nav sociāldemokrātisks.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > silvija_vitina 09.09.2014. 12.27

    WAT Normund , nekautrējies saki kā ir par ko jābalso?

    ______________ Jā gan.

    Normund:

    Nomet sagšu un parādies kā liljes zieds!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 09.09.2014. 12.31

    Redzi mums ir atšķīrīga nostāja.

    Ja man liekas ,ka esmu kaut ko par daudz valstij samaksājis( līdz šim nav man tā licies), tad jau izdomātu kā kompensēt.

    Savukārt Tev liekas,ka Tu valstij par daudz maksā…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > silvija_vitina 09.09.2014. 09.44

    traductrice. Ai, kurā valstī tad ir citādi? Viss atkarīgs no elites, bet bieži arī tā ir bezspēcīga. Ko teikt par mūsu vēja rādītājiem, kuri bija tādā sajūsmā par Obamu? Kādēļ nevēlēt par Lemberga partiju, kurš, salīdzinot ar citiem, ir labs saimnieks un uz svētkiem piešķir 10 Ls, par Sudrabu, kura tā slavēta un kontrolieres gaitas beidzot LTV no raidījuma vadītāja saņēmusi puķes, par Leiškalnu, kuram neiekļūstot saiemā tik ļoti līdzi juta Ēlertes Diena.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > silvija_vitina 09.09.2014. 09.45

    Tas tomēr nebūs “vidējais vēlētājs”, bet viena noteikta vēlētāju daļa, kādi 10-15%, nu varbūt 20%. Vidējais tomēr ir vairākums, un vairākums tomēr balso par V, NA un ZZS neatkarīgi no reklāmām.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 09.09.2014. 10.56

    Labi, konkrēti par kuriem, es ( liekas zemāk vēl vairāki kolēģi ir izvērsušies)savu viedokli definēju.

    Atmatā-labi nebalso( OK , muļķīgi, jo Tavu balsi tāpat izmantos iekšā tikušie, proporcionāli, tam starpā arī V, kas Tev netīk).

    Kura tad būs tā jaunā kultūra? Tu viņu esi pārbaudījis, zini viņu, kā aug, kādus augļus rada, kādas blaknes videi? Kas Tev liek domāt, ka pēkšņi mūsu mazajā dārzā(sabiedŗibā) parādīsies, kas pārsteidzošs, varbūt šīs brīnumkultūras ir kaut kas pilnīgi, pilnīgi jauns, kā savu laiku VL!? Vajag Sosnovska latvāņus? Arī pilsonīši cerēja, ka būs daudz glaunāka lopbarība kā zāle, nu un rezultātus zini.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 09.09.2014. 11.27

    Normund, nepareiza loģika.

    1. Dārzs ir izolēts ( viss kas aug ir zināms, nekas jauns nevar ienākt, var tikai mēģināt kādu iepriekš par nezāli uzskatītu augu pataisīt par kultūraugu, vai kādu kultūraugu audzēt citos nolūkos, piemēram kā kukurūzu audzē nevis graudiem bet biomasai)

    2. Tu piedāvā situāciju ,ka var nākt jebkura kultūra no jebkuras vietas. Tā tas nav.

    Vārdu sakot neredzu b.u.škām no “sūdraba partijas” dēvēties par kaut kādu jaunu neiepazītu kultūru, sen pazīstami augi, ja arī nav bijuši dārza galvenajās dobēs.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 09.09.2014. 12.12

    Nu nezi, nezi, redzi es “nevaidu”, kaut būtu iemesli to darīt, man no valsts neko nevajag, ASV pieeja nodokļu un valsts iejaukšanās jomā ir vistuvākā.

    Es pazīstu augus šajā dārzā(pļavā), vismaz man nav pārsteigumi par to dabu, un pietiekoši labi saprotu ko no kura var sagaidīt.

    Tā ka kurš ir labāks dārznieks, kurš s..dīgāks, atļaušos apšaubīt, es neceru uz kultūraugu kuru iestādot,nekopjot, var iegūt ražu visam gadam…

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 09.09.2014. 13.59

    Tevis iecienītā marksisma terminoloģijā esmu sīkburžuāzija , tas tiesa, bet tas ,ka no saviem 18 darba gadiem, esmu gana daudz bijis darba ņēmējs arī ir patiesība, pats galvenais par savu Brīvību varu būt pateicīgs tikai sev, nav man papiņi, draudziņi, radiņi, blatiņi utt., ko protu par to man maksā brīvā tirgū, ar visām brīvā tirgus ēnas pusēm, nesūdzos.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > silvija_vitina 09.09.2014. 10.19

    Normund , nekautrējies saki kā ir par ko jābalso? Lai nerastos liekas diskusijas esmu V+NA(no reālās koalīcijas ZZS man liekas latvisko “sovoku” kombinācija) , kā labākā varianta atbalstītājs, bet balsošu par V izsvītrojot 2/3-3/4 kandidātu, dārzs ir jāravē ārā no nezālēm, nevis pilnībā jāpārar un no jauna jāstāda, kā laikam Tu proponē, manā gadījumā vismaz kaut kāda raža būs, tavā gadījumā līdz ražai netiksi, jo nevīžosi ravēt, bet katru reizi kā lauks pieaugs ar nezālēm to pārarsi)

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

Jânis Bankoviès 09.09.2014. 09.44

Ja “sūdraba partija” tiks pāri slieksnim, nāksies dikti plaši maksāt ZR ostas saimniekam, jo kā jau Viedoklis pamanīja, džekam būs iespējas savas balsis ietirgot par dikti dārgu cenu ( tas ,ka aiz laba prāta nelīdīs zem jeģinorosu satelītiem, tas fakts, jo kā jau slīpēts zina, ka moskovītiem norunas , līgumi, saistības ir pie mazā melnā lodziņa).

Ja tic Freimanim( iepriekš bija liels lablatvijiešu balsts), tad “sūdraba partija”+jeģinorosu atvases=45 balsis, savukārt V+NA=40 balsis. Līdz ar to “saimniekam” ir visā 2.perioda neatkarības laikā dārgākās zelta akcijas ever. Respektīvi viņa rebes turpināsies vēl vismaz 4-5 gadus.

Kaut protams , arī “sūdraba partijas” netikšana joprojām saglabā “saimniekam” viņa brīnišķīgo kombināciju.

Situācija mainītos tikai tad, ja V+NA ,no iekšā tikušajiem, savāktu pārliecinošu pusi, tas ir vismaz 55 balsis, bet tam reāli trūkst ne mazāk kā 15-20% ( respektīvi krietni jānovājina ZZS un jāuzrunā neizlēmušie un jāpiedāvā kaut kas tāds, kas uzrunātu principiālos nebalsotājus V un VL labā, vai tas ir iespējams šajā nepilnajā mēnesī?).

Tā ka , ko teikt , kā šahā PATS un sākam to pašu spēli no gala.

Bet ko var gribēt, tā ir demokrātija, kurai raksturīga evolūcija nevis revolūcija, vārdu sakot cik ilgi Mozus jūdus veda caur tuksnesi ~ 40 gadi ( exodus paaudzes mazbērni pieaugu un kļuva atbildīgi). Tā kā mūsdienās bērnus rada vēlāk ( ~30) , nevis kā Mozus laikā (~20), tad tuksneša 40 gadus varam izstiept vēl par 10-20 gadiem uz 50-60 gadiem no mūsu exodus( 1990), tas iznāk 2040-2050 ( LR brave new world ;-)).

Cik vēl palicis? 25-35 gadi, vārdu sakot tie kas tagad dzimst arī būs tie,kas būs pašapzinīgās, gudrās un spēcīgās LR saimnieki. Protams galvenais pa šiem 25-35 gadiem nepazaudēt orientieri, pretējā gadījumā var arī nepalikt LR ,kā latviešu nācijas valsts, bet tikai kā kaut kas pilnīgi cits, pat ja kā neatkarīga un pilntiesīga valsts.

+14
-1
Atbildēt

7

    efeja60 > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 10.17

    uz 2040-2050 Latvija būs tukša no latviešiem, jo lielākā bērnu radītāju grupa – darba ņēmēji būs vai nu nosprāguši vai aizbēguši uz R-Eiropu. Jo 60% nodokļi uz darba ņēmēja ienākumiem nav joka lieta.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Alise > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 10.28

    Normund, svarīgi ir par kādu algu uz rokas darba ņemējs ir gatvs strādāt. Darba ņemējs nodokļus nerēķina un nemaksā. Nodokļus maksā darba devējs. Samazinot nodokļus, algas nemainīsies, darba devējam vienkārši palielināsies konkurētspēja dēļ izmaksu samazināšanās – daļa aizies preces vai pakalpojumu cenas samazinājumā, daļa peļņā, ko varēs vai nu reinvestēt vai izņemt.

    Algu nosaka tirgus – par cik uz rokas cilvēks gatavs strādāt. Un vienalga kādi ir nodokļi, tos tāpat darba ņemējs nemaksā un to lielums viņu pārsvarā neinteresē. Nodokļus maksā un to lielums interesē darba devēju. Jābeidz vienreiz to blefu izplatīt, ka darba ņēmējs maksā nodokļus. Darba ņēmējs neko nemaksā.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 10.50

    Un vienalga kādi ir nodokļi, tos tāpat darba ņemējs nemaksā un to lielums viņu pārsvarā neinteresē. Nodokļus maksā un to lielums interesē darba devēju. Jābeidz vienreiz to blefu izplatīt, ka darba ņēmējs maksā nodokļus. Darba ņēmējs neko nemaksā.

    ——————————

    Tas nu gan ir smieklīgs apgalvojums.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 10.46

    WAT tādi darba ņēmēji, ka Tu ir mazākums. Jā darba ņēmējam ir liela alga, tad tādus nodokļus var maksāt, bet ja 60% plēš no maximas kASIERES, TAD VIŅA PILNĪGI NOTEIKTI AR VISiem bērniem aizbrauks prom. Tikmēr ir daudzmiljonu ienākumi, kuri netiek aplikti ar nodokļiem un tas ir absurdi, negodīgi, diskriminējoši.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 10.50

    Austras kok, tu nu gan tagad runā pilnīgas muļķības. Lai darba devējs varētu pārskaitīt tos nodokļus, tā nauda ir jānopelna darba ņēmējam. Darba ņēmējs strādā par 1000eur, bet labumu iegūst uz 400eur. Kā teica viens uzņēmējs, es vienai darba vietai varu atvēlēt noteiktu summu un man ir pilnīgi vienalga, kā to savā starpā sadala darbinieks un valsts.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 09.49

    Par to, ka lai savestu LV kārtībā, vēl vajag gadus 25, esmu teicis jau ilgi :)

    Bet par tiem 15%, kas trūkst V + NA, jācer, ka neizlēmušie nobalsos par V un NA, tad varētu varbūt arī sanākt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > Jânis Bankoviès 09.09.2014. 10.27

    Tu Normund varbūt būsi “nosprādzis”, bet es to nevaru teikt par sevi , savu ģimeni, tuvieniekiem, radiniekiem, draugiem. Ptu,ptu, ptu esmu bijis atkarīgs līdz šim tikai no sevis( no valsts vienīgais ko esmu ņēmis, bērnu poliklīnikas apmeklējumi, skola, skolas brīvpusdienas, neesmu no valsts saņēmis nevienu santīmu, ne bezdarba pabalstus(vai kā viņus tur), par veselību esmu maksājis caur apdrošināšanu, vai par savu naudu, utt.), gan ļoti smagos brīžos, gan labos, nodokļus savukārt esmu maksājis brīžiem arī ļoti lielus.

    Es ticu savai un savu bērnu nākotnei, un redzu to.

    Protams Dieva ceļi ir neizdibināmi, bet jebkādā gadījumā neredzu Tavu “vaidu” pamatojumu.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

Ansis Reinhards 09.09.2014. 08.34

Kremļa projekts jāievelk Saeimā lūzt vai plīst… Kremlis neliek visas olas vienā kurvītī, un Latvijā ir īpaši pateicīga situācija, jo derīgo idiotu skaits gana liels…

Tomēr Sudrabas 5% neticu. Ka tik ne tiešām reitingu aģentūrām no trešdaļmiljona atkritis kāds nieks, tā teikt, la Sudrabas kundze var piepūst vaigus un izlikties svarīgāka kā ir.

Kas mani uzjautrina braucot mašīnā, ka radio reklāmu viņas vietā ierunājusi kāda maiga balss, kas apgalvo: “Es Inguna Sudraba…” Līdz ar to pamats domāt, ka kundze tiešām ir tikai izkārtne…

+15
-3
Atbildēt

26

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.59

    Barčai, kas vismaz mēģināja Sudrabas drezīnu piebremzēt…tikai – vai skatītājs to pamanīja?..

    ==================

    BArča bremzēja Reira drezīnu, kurš solīja matemātiski neiespējamus pabalstus 40% apmērā no vidējās algas, nokritu no krēsla smiedamies.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.05

    Tas arī ir Sudrabas elektorāts – nebalsos taču viņi par Šleseru vai Repši.

    =======================

    Pagājušo reizi balsoju par NA, tagad nevaru izlemt NA vai Sudrabu.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.07

    , bet konkurence uz derīgajiem idiotiem šoreiz liela – Sudraba, Repše, Bordāns, Šlesers… :)

    =================

    Āboltiņa, Zaķis, Brigmanis, Iesalnieks

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.57

    .ja vakar skatījies Domburstudiju un redzēji Sudrabas partijas tukšmuldētāju

    ========================

    VAkar vislielākais tukšmuldētājs, nekompetences paraugs bija komunists Reirs. Jums tur partijā IQ mērījumi tiek veikti?

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.35

    beta, vēlēšanas nav tikai četras bijušas, bet daudz vairāk. Vislielākais kauns man ir par TP pirmo iznācienu, bet nekad neesmu nožēlojis to, kad balsoju par partijām, kuras saeimā neiekļuva.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.18

    Normund, Vienotība nepaņēma SC, jo daļa Vienotības, pārsvarā tie, kas netiekas ar diplomātisko korpusu, nostājās pret, kā arī bija liela vēlētāju brēka. Tomēr Vienotības galvgalis bija spiests padomāt par savu vietu ilgtermiņā.

    Bet par jūsu minētajām ES norādēm – tās ir vispārīgas, tur nav konkrēti ceļi norādīti, kā to izdarīt, un nav arī pārāk liels ES spiediens, tādēļ arī nekas nenotiek. Vienotība spēj izpildīt tikai konkrētas norādes konkrēta spiediena rezultātā – kā krīzes risinājumā – bija konkrēti ES un SVF norādījumi un piedraudējums neiedot naudu norāžu izpildes gadījumā. Un re, rezultāts, visu izpildīja. Vienotībai, pārsvarā tās galvgalim, ir problēma, pie tam liela – tā nespēj domāt Latvijas un vispārējā labuma interesēs. Pie tam viņu mentalitāte ir – IZPILDĪTĀJI.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.29

    beta, es nožēloju tās reizes, kad balsoju par TP un JL.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Ansis Reinhards 10.09.2014. 11.56

    Ivar, precīzi!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.36

    klusais, jums varētu būt taisnība. Ņemot vērā arī tāda cilvēka kā Kažociņš tā laika izteikumus par SC ņemšanu valdībā. Jo Kažociņš tomēr nu nav kaut kāds prokrieviskais cilvēks vai no krieviem nopērkams. Viņš visticamāk ir tajā laikā piekritis amerikāņu nostājai.

    Bet tai pat laikā tas kārtējo reizi parāda to, ka Vienotība darbojas tīri pēc USA un ES norādījumiem, bet par to, ko domā pašas V vēlētāji, īpaši negrib aizdomāties. Es negribu teikt, ka nav jāņem vērā lielajā politikā pasaulē notiekošais, un ka nav jāieklausās tajā, ko USA un ES saka, bet tomēr pirmajā vietā ir jāliek Latvijas un savu vēlētāju intereses, bet V vēlētāju pamatmasa vienmēr ir bijusi pret sadarbību ar SC, neatkarīgi no visādiem Obamas restartiem ar krieviem.

    Nevar akli iet citu pavadā, bet Vienotība diemžēl to ir darījusi VIENMĒR – akli sekojot norādēm no sadarbības partneriem un institūcijām USA un ES, NEKAD NEPADOMĀJOT PAR LIETĀM ARĪ LATVIJAS KONTEKSTĀ. Vienotībai vienmēr ir bijuši svarīgāki kaut kādi citu noteikti globālie mērķi (kuri patiesībā faktiski ir lielvalstu personīgie mērķi), bet nekad Latvijas un lielākās daļas pašas vēlētāju mērķi un nostāja.

    Par ZZS. Nu divas personas publiski ir paudušas, ka Saskaņai NĒ – Vējonis intervijā Dienai un Seržants tviterī (pat pasakot, ka vienīgā koalīcija tikai V, ZZS un NA). Cerams, ka šo atsevišķo ZZS biedru (un domāju, ka vēl arī citu ZZS biedru) nostāju pret Saskaņu kādā situācijā nevarēs nospiest Lemberga vai Brigmaņa norādījumi mainīt nostāju.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Ansis > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.54

    klusais – pareizs vērtējums

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.33

    Muļķības, krīzes laikā bija pilnīgi konkrētas norādes no ES un SVF par nabadzību, uz ko Repše atbildēja, ka tam nav politiski piemērota situācija – lasi: tas ir pret partijas sponsoru interesēm. Vienotība, kad viņiem izdevīgi, bļauj par ES prasībām, kad nav izdevīgi, ignorē.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.05

    beta. Sudraba, Repše, Bordāns, Šlesers… :)

    ______________

    Kā senčiem: Ilgi stāvu domādama, kam lai kāpju kamanās:)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.03

    Nevar akli iet citu pavadā, bet Vienotība diemžēl to ir darījusi VIENMĒR

    ===========

    Nav tiesa. ES regulāri pieprasa samazināt nabadzību, samazināt nodokļus nabagiem, paaugstināt bagātajiem, ieviest reālu GMI, bet Vienotība to nedzird. Arī toreiz, kad ASV vēstniecība brutāli spieda ņemt valdībā SC, Vienotība to neizdarīja.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Ansis Reinhards 09.09.2014. 13.49

    V+SC tirgo uzturēšanās atļaujas. kurš te ir kā projekts? Ja nebūtu Kremļa, tad Vienotība to izdomātu, aber LV lielākā problēma ir latviešu zemā pirktspēja, ko varas koalīcija nav mazinājusi ne par gramu. Par to norāda arī 300 000 aizbraukušie. Zaļganie sivēni pie siles ir pirmie, kas bļauj “krievi nāk”!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Ansis Reinhards 09.09.2014. 12.24

    ap 20% – “Baltā bruņinieka” gaidītājus.

    ______________________

    tagad tie būs “‘Baltas dāmas gaidītāji”??

    kā ar “‘Zaļo jumpravu”?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.52

    Beta – kas tur ko neticēt? Zatlers pagājšreiz savaca ap 20% – “Baltā bruņinieka” gaidītājus. Tas arī ir Sudrabas elektorāts – nebalsos taču viņi par Šleseru vai Repši.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.06

    Aizmirsu pieminēt vēl to lunkano, nuū… Bondaru… :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.59

    beta > Normunds

    Balso par Sudrabu. Lai ir kā manam vīram – četri nožēlas gadi, pēc kuriem prāta ir par kripatiņu vairāk… :)

    _________________________

    Skola maksā naudu, Normunds drīz būs pabeidzis trešo universitāti :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.32

    > Normunds

    TP, JL, NA, tagad Sudraba…?

    Normund, Tu esi Laimes lāča medībās… Pačukstēšu, tāds neeksistē…

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.09

    > Normunds

    Pagājušo reizi balsoju par NA, tagad nevaru izlemt NA vai Sudrabu.

    ————-

    Balso par Sudrabu. Lai ir kā manam vīram – četri nožēlas gadi, pēc kuriem prāta ir par kripatiņu vairāk… :)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.53

    Austras koks. Rinkēvičs un Vējonis priekšvēlēšanu gaisotnē spējuši sevi pasniegt vislabāk. Arī Ušakovs saviem vēlētājiem zīmējies kā pasaules politiķis – ticies ar Medvedevu un citiem Maskavas dūžiem, bet tagad devies uz ASV valsts departamentu:):):)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Ansis Reinhards 09.09.2014. 10.01

    > Edgars

    Zatleram bija citas starta pozīcijas, ārkārtīgs uzticības kredīts pēc Saeimas atlaišanas, pat mans gudrais vīrs post factum atzinās, ka balsojis par Zatleru, par ko nožēloja jau pēc mēneša un visu atlikušo laiku. Tagad ir izmācījies. Domāju tādu ir daudz.

    Sudrabas starta pozīcijas pabalsta tikai Krievijas nauda, tāpat kā novorosiju Krievijas tanki… Kādai daļai ausis varbūt aizbļaus, bet konkurence uz derīgajiem idiotiem šoreiz liela – Sudraba, Repše, Bordāns, Šlesers… :)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > Ansis Reinhards 09.09.2014. 11.01

    ” … pirmajā vietā ir jāliek Latvijas un savu vēlētāju intereses”.
    Valsts un vēlētāju intereses ir uzdevums, kas nav atrisināts gadu tūkstošos. Ja tu, austrs koks, domā, ka tas ir saules apspīdēts zemeņu lauks, tad rūgti maldies, tad cik sakarīgi ir tavi spriedumi? Tas nav elementāri un idilliski. Tas ir naivi populistiski. Un jā, starp citu, ES un USA norādes nav no sliktākajām, ja pašmāju darboņi tās nepiekoriģētu sev par patikšanu.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.11

    Jau pavasarī bija praktiski skaidrs, ka vēlēšanu galvenais jautājums būs vai Sudraba dabūs 5% vai nē .

    Par to , ka ZZS varētu mesties kopā ar Sudrabu un SC ir maz varbūtības, jo tas nozīmētu ZZS norietu . Latvijā jebkurš , kurš ies kopā ar SC būs ilgtermiņā zaudētājs .

    Pieminot kādreizējās versijas par V un SC koalīciju gribu izteikt versiju , ko man savulaik stāstīja un kuru varētu apstiprināt arī tā laika notikumu gaita – tas bija kontekstā ar Obamas un Putina attiecību restartēšanas programmu un to Latvijā spieda arī ASV vēstniecība . Tagad Obama ir dabūjis no Putina pa seju un domājams būs pretēji norādījumi tiem kas noteikti pēc vēlēšanām ies uz kafiju pie vēstnieka :)

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > Ansis Reinhards 09.09.2014. 08.45

    ….kāpēc netici?….ja vakar skatījies Domburstudiju un redzēji Sudrabas partijas tukšmuldētāju, kas ar tāāādu kaismi un pārliecību – neapturami nesa totālu sviestu, ka saprātīgam cilvēkam mati no tā cēlās stāvus, taču vēlētājs – parastais = noteikti sajūsminājās un uztvēra viņu, tāpat kā savulaik Sudrabas tukšmuldēšanu – kā nākošo mesiju…..ja uz iekļūšanu Saeimā pretendē cilvēks, kurš pat nezina, kas šobrīd notiek valstī, bet cenšas to kritizēt un noliegt visu – ko tāds muldonis reāli sadarīs?…

    ….šoreiz – paldies! – Barčai, kas vismaz mēģināja Sudrabas drezīnu piebremzēt…tikai – vai skatītājs to pamanīja?…

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Ansis Reinhards 09.09.2014. 09.00

    > zanE

    Par cik izvēli esmu izdarījusi un man ir pilnīgi skaidrs viedoklis par visiem, kas startē Saeimas vēlēšanās, netērēju laiku un nervus, lai skatītos priekšvēlēšanu aģitāciju.

    Pieņemt lēmumu par ko vēlēt īsi pirms vēlēšanām un vēl daiļrunātāju iespaidā, tas, manuprāt, neko labu par indivīda prāta spējām neliecina.

    Paskatīsimies. Vēlēšanas tuvu.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu