Ušakovs: Putins ir labākais Krievijas prezidents no šobrīd iespējamajiem • IR.lv

Ušakovs: Putins ir labākais Krievijas prezidents no šobrīd iespējamajiem

59
Rīgas mērs Nils Ušakovs Krievijas telekanāla "Doždj" studijā 4.septembrī.

Rīgas mērs Nils Ušakovs Maskavā izteicis vērtējumu Putinam, kas izraisījis pamatīgu viļņošanos Latvijā

Viesojoties Maskavā, Rīgas mērs Nils Ušakovs sniedzis intervijas vietējiem medijiem, tajā skaitā telekanāla “Doždj” tiešraidē izteicies par Vladimiru Putinu kā Latvijas interesēm vislabāko no šobrīd iespējamajiem Krievijas līderiem.

Nils Ušakovs televīzijas ēterā skaidroja savas vizītes mērķus un tajā skaitā atbildēja uz žurnālista jautājumu, kā viņš – vienīgais krievs kādas Eiropas galvaspilsētas vadībā – vērtē Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Ušakovs atzina, ka Putins ir šobrīd Latvijas interesēm labākais kaimiņvalsts vadītājs.

“Kad man Latvijā jautā kolēģi no citām partijām, ko nozīmē Vladimirs Putins, mana atbilde ir vienmēr no Latvijas interešu viedokļa, un tā ir ļoti vienkārša. Mums šobrīd pats labākais, kas var būt, ir prezidents Vladimirs Putins. Ja viņa nebūs, tad pie varas nenāks [opozīcijas cīnītājs Aleksejs] Navaļnijs, lai kā daudziem jūsu studijā to gribētos. Tie, kas var nākt Putina vietā pie varas Krievijā, būs ļoti ļoti slikts variants Latvijai,” sacīja Ušakovs.

Uz žurnālista jautājumu, kāpēc viņam tā šķiet un kādi Putina pēcteči tad Latvijā tiek apspriesti, Ušakovs atbildēja, ka šādi jautājums netiek apspriests, taču viņš analizē, kādi vēl citi politiskie spēki bez Putina “Vienotās Krievijas” gūst vēlētāju atbalstu šobrīd Krievijā. Tie ir “Žirinovska liberāldemokratiskā partija, Genādija Zjuganova komunisti. Var pieņemt – ja nebūs Vladimira Putina, tad prezidenti, kas varētu būt viņa vietā, nenesīs stabilitāti kaimiņiem,” skaidroja Ušakovs.

Ušakova viedoklis jau izraisījis asu komentāru vētru sociālajos tīklos un interneta medijos Latvijā. Visu interviju ar Ušakovu iespējams noskatīties internetā, jautājums par Putinu ir intervijas 13.minūtē.

Tiešraides laikā Ušakovam tika arī jautāts par vizītes tiešo mērķi, proti, lobēt Latvijas preču stendu “Rižskij dvorik” saglabāšanu Maskavas lielveikalos, neraugoties uz plašo pārtikas importa aizliegumu no ES valstīm. Rīgas mērs skaidroja – būtu pārāk optimistiski cerēt, ka mūsu precēm tiks piemērots embargo izņēmums, bet esot svarīgi saglabāt īpašās saites, lai pēc sankciju beigām veiksmīgi atgrieztos tirgū.

Žurnālistu interesēja, vai Ušakova tikšanās ar valdības pārstāvjiem nav uzskatāma par tādu kā ārlietu ministra vizīti, kaut arī viņš neieņem šo amatu. Mērs skaidroja, ka Rīgas marketingu ir grūti nošķirt no visas Latvijas, turklāt ieguvums Rīgai būs no ikviena viesa, kas ieradīsies arī jebkurā citā Latvijas pilsētā. Ušakovs aicināja krievus viesoties Rīgā un pašiem pārliecināties, ka Latvija – tas ir kas labs. 

Jautāts par Latvijas lēmumu no 1.septembra paaugstināt summu, kas ļauj par nekustamā īpašuma iegādi iegūt termiņusturēšanās atļauju, Ušakovs atgādināja, ka īpašumu cenas Rīgā esot smieklīgi zemas, salīdzinot ar Maskavu – tāpēc arī pēc šī sliekšņa paaugstināšanas Krievijas pilsoņiem nav jājūtas diskriminētiem. “Tas ir normāls lēmums,” komentēja Ušakovs.

Uz jautājumu, vai pēc Krievijas agresijas Ukrainā ir pamats runāt par pastāvīgu NATO bāzu radīšanu Krievijas pierobežas valstīs, Rīgas mērs atgādināja, ka Latvija pati ir NATO valsts un tātad jebkura Latvijas armijas bāze jau šobrīd ir NATO bāze. “Nekas nemainās, mēs jau sen faktiski esam NATO,” jautājumu par papildu bruņojuma un karavīru izvietošanu Latvijā komentēja Ušakovs.

Komentāri (59)

andris902 05.09.2014. 15.20

…jābūt smagām psihiskām problēmām, lai spriedelētu – kurš slepkava labāks/izdevīgāks/pievilcīgāks….

+20
-1
Atbildēt

1

    Ojārs > andris902 05.09.2014. 16.22

    jautājumā par tēmu Staļins vs Hitlers, rietumnieki tomēr skaistumkonkursu rīko. Un uzvarētājs :) mums ir labi zināms. Tāpēc nav ko brīnīties, ka viņa pēcnācējs arī Merkelei un Olandam ir tik mīļš.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

ekmanis 05.09.2014. 15.24

Nu tad, zēni, visi kopā! Meldiņā “Pie Dzintara jūras”:

Pie Pūķina durvīm

Stāv Ušakovs bāls.

Ar prošeņu rokā

Pēc maizes un sāls.

Tad nu ir divi varianti – pieņems to prošeņu vai nepieņems. Ja pieņems – par to būs jāmaksā, bargi jāmaksā bez atlaidēm. Ja nepieņems – paliek cerības uz NATO. Tam kungam Maskavā ir ļoti vajadzīgas atgūt bijušās impērijas jūras obežas un neaizsalstošās ostas Liepāja un Ventspils. Tāpēc arī Lemberga kungs rūpējas, lai viņam nebūtu jāmaina Puze pret apmešanās vietu Verhojanskas apkārtnē.

+19
0
Atbildēt

0

jmaklakovs 05.09.2014. 16.03

Kamēr Putins grauj Krieviju, viņa fans Ušakovs grauj Saskaņas centru. Tā turpināt, tovarišči!

+18
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu