Zatlers: DP Ukrainas ziedojumu vākšanas lietā rīkojās ļoti precīzi • IR.lv

Zatlers: DP Ukrainas ziedojumu vākšanas lietā rīkojās ļoti precīzi

8
Valdis Zatlers. Foto: Edijs Pālens, LETA

Nepieciešams palielināt DP kapacitāti, pieņemot darbā jaunus kvalificētus cilvēkus

Drošības policija (DP) Ukrainas ziedojumu vākšanas lietā rīkojās ļoti precīzi, cilvēki pasākumos varēja paust savu viedokli, taču, līdz ko tika konstatēts likuma pārkāpums, DP uz to adekvāti reaģēja, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP).

Zatlers uzskata, ka ir nepieciešams palielināt DP kapacitāti, pieņemot darbā jaunus kvalificētus cilvēkus, labākajiem darbiniekiem paaugstinot atalgojumu un iegādājoties nepieciešamos tehniskos līdzekļus. Vajadzības gadījumā līdzekļi jāpiešķir gan šogad, gan 2015.gadā. Tāpat atbalsts ir jāsniedz Valsts policijai.

NDK sēdē septembrī uzklausīs Drošības policijas pārstāvjus saistībā ar ziedojumu vākšanu un izskanējušo informāciju par Latvijas iedzīvotāju dienēšanu Austrumukrainas separātistu pusē. To plānots darīt DP kopējai darbībai veltītajā sēdē.

Gan Zatlers, gan NDK loceklis, Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) pieļāva iespēju, ka jautājumi par minētajām aktualitātēm DP vadītājam varētu tikt uzdoti nākamnedēļ.

Seržants teica, ka būtu gribējis, lai situācija ar līdzekļu vākšanu teltīs būtu atrisinājusies agrāk. Tajā pašā laikā viņš vērsa uzmanību, ka pēc DP sniegtās informācija Rīgas dome ir aizliegusi šo pasākumu norisi. Seržantam ir grūti vērtēt, vai ir nepieciešams palielināt DP darbinieku skaitu, jo viņš nav sīki informēts par policijas veiktajām darbībām.

Kā ziņots, Nacionālai drošības padomei un Saeimas NDK būtu jāizvērtē Drošības policijas spēja pildīt savus pienākumus un atbilstoši reaģēt uz valsts drošībai būtiskiem jautājumiem, atklātajā vēstulē pauž juriste Ieva Brante un vairāki viņas domubiedri.

Jau ziņots, ka biedrība “GVD Baltija” bija pieteikusi pašvaldībā sapulces vairākās Rīgas vietās laikā no 30.augusta līdz 15.septembrim. Pašvaldība šos pasākumus sākotnēji nebija tiesīga aizliegt, jo tie bija saskaņā ar normatīvajiem aktiem – pasākumi domē bija pieteikti ar mērķi “runāt ar cilvēkiem par jautājumiem, kas skar Latvijas attīstību un ekonomiku, nepieminot etniskos un vēstures jautājumus”, kā arī lai vākt ziedojumus Ukrainas konfliktā cietušajiem bēgļiem.

Trešdien DP nosūtīja atbildi Rīgas domei par biedrības pieteikumu sapulces rīkošanai Esplanādē no 12.septembra līdz 15.septembrim. Pamatojoties uz potenciālajiem riskiem valsts konstitucionālajai iekārtai un sabiedrības drošības interesēm, DP rekomendēja pašvaldībai pieņemt lēmumu par sapulces aizliegšanu.

Pamatojoties uz DP sniegtajām rekomendācijām, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) aizliedza visus biedrības “GVD Baltija” plānotos pasākumus Rīgā.

 

Komentāri (8)

Ojārs 04.09.2014. 17.03

līdz ko tika konstatēts likuma pārkāpums, DP uz to adekvāti reaģēja,

——————————–

Tātad tomēr ir bijis Likuma pārkāpums. Vai likumpārkāpēji ir arestēti?

+6
0
Atbildēt

0

Ansis 04.09.2014. 18.31

DP rīkojās precīzi – tas jau jā.

Bet vai Saeima nevar saņemties un beidzot novērtēt Novosorija, DTR un LTR bandītiskos, teroristiskos grupejumus?

Nu ja atzīšana par teroristisku ir tik sarežģīta – varbūt var defināet kādu citu statusu – piemēram – “Latvijai naidīga organizācija” vai “Latvijas atzītai ārvalsts varai naidīga organizācija”.

Tur vairs nevajadzētu nekādu juridisku pētīšanu un pierādīšanu – ir vai nav kādu civilo tīšām nogalinajuši (kas šādos kara apstakļos ir daudz par ilgu process) – pietiktu ar politisku lēmumu – varbut pat valdības līmenī (labāk jau tomēr Saeimas)

Nu un tad likumu, kas šādu organizāciju aizliedz atbalstīt un popularizēt.

+4
0
Atbildēt

1

    ILZE > Ansis 05.09.2014. 05.54

    Edgars Avotiņš

    Bet vai Saeima nevar saņemties

    ___________

    Šī Saeima nevar, jo pretējā gadījumā izbirs tik daudz skeletu, ka pašam Reinikam nāktos pusi deputātu arestēt un pusi no tiem nošaut bēgšanas mēģinājumā. Putina kuci, Zatļeru, jau nu noteikti un vēl piedevām ar kontrolšāvienu galvā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dro 04.09.2014. 16.38

Zatlers: DP Ukrainas ziedojumu vākšanas lietā rīkojās ļoti precīzi

______________

Kā tad. Visi gali ūdenī:)

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu