Ušakova drošības Citadele • IR.lv

Ušakova drošības Citadele

124
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no labās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks ar Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas skolēnu dāvanu Zinību dienas svinīgā pasākuma laikā. Foto: Edijs Pālens, LETA
Aivars Ozoliņš

Bankas “Citadele” pārdošana draud kļūt par Saeimas vēlēšanu galveno tematu. “Saskaņa” to ir uztaisījusi par savas priekšvēlēšanu kampaņas centrālo stāstu.

Ironiski, ka savu it kā “sociāldemokrātisko” kampaņu pret bankas it kā valstij neizdevīgo pārdošanu pati “Saskaņa” veido kā ģeopolitisku metaforu par Latvijas drošību un pēc sev tradicionālā principa – jo sliktāk Latvijai, jo labāk.

“Saskaņas” pamatprasība – banku nepārdot! – nav izpildāma. To labi zina arī partijas vadoņi un kampaņas rīkotāji. Vienošanās ar Eiropas Komisiju paredz, ka banka ir jāpārdod līdz šā gada beigām, bet pircējam jābūt zināmam līdz 30.septembrim.

Bez šāda nosacījuma Latvijas valsts vispār nebūtu varējusi sniegt atbalstu 2008.gadā bankrotējušajai “Parex bankai”, tās aktīvus sadalot “sliktajā” “Revertā” un “labajā” “Citadelē”. (Tādā gadījumā zaudējumi būtu bijuši katastrofāli – tikai ieguldījumu garantētā atmaksa būtu prasījusi 939 miljonus eiro, bet kopējie zaudējumi tautsaimniecībai sasniegtu četrus miljardus eiro, aprēķinājusi Latvijas Banka.) Pārdošanas termiņi vairākkārt pagarināti, kā Latvijas Radio nupat atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, un cerēt uz turpmāku lēmuma atlikšanu vairs nevar.

Tāpēc bankas “nepārdošanas” automātisks rezultāts tā kā tā būtu tās pārdošana, tikai tad to izdarītu Eiropas Komisija jau bez Latvijas valdības līdzdalības un teikšanas par darījuma nosacījumiem un cenu.

No sākotnējiem apmēram 100 iespējamajiem pircējiem beigās bija palikuši divi – Krievijas alkohola magnāts Jurijs Šeflers un starptautiski pazīstamais investors no ASV Tims Kolinss ar partneriem, starp kuriem minēti vairāki globālajās finansēs ietekmīgi biznesmeņi (to skaitā arī leģendārais bijušais ASV Federālo rezervju bankas vadītājs Pols Vokers), kuri kopā gatavi nopirkt 75% bankas akciju.

Valdība izlēmusi par labu Kolinsa investīciju kompānijai “Ripplewood Holdings”. Šādu lēmumu ietekmējis arī fakts, ka tādā gadījumā savus 25% bankā gatava arī turpmāk paturēt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kas atzinusi, ka “Citadeles” pārdošanas process ir noritējis profesionāli, skaidri un atklāti. Taču darījuma nosacījumus valdība drīkst izpaust tikai pēc tā noslēgšanas. Bet līdz tam arī visas spekulācijas par pirkuma cenu un tās izdevīgumu vai neizdevīgumu ir tikai minējumi.

Drošības līnijas

“Runa ir ne tikai par cenu,” “Saskaņas” vēlēšanu saraksta pirmais numurs Vidzemē Ivars Zariņš trešdienas vakarā izpauda Latvijas televīzijas priekšvēlēšanu debatēs. “Tas ir tautsaimniecībai un nacionālajai drošībai svarīgs jautājums.”

Ja Vladimira Putina partijas “Vienotā Krievija” līgumpartnere “Saskaņa” iestājas par Latvijas “nacionālo drošību”, tas noteikti ir nacionālās drošības jautājums. Neizpildāmā prasība nepārdot “Citadeli” acīmredzot nav tikai lēts priekšvēlēšanu populisms, bet varētu būt daļa no plašāka valsts destabilizācijas plāna, kuru “Saskaņas” premjerministra kandidāts Nils Ušakovs, atgriezies no Maskavas kā Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva, patriarha Kirila un Latvijā nevēlamā dziedoņa Josifa Kobzona svētīts Kremļa favorīts Saeimas vēlēšanās, pieteica ar aicinājumu uz mītiņu pret “Citadeles” “prihvatizāciju” šo svētdien.

Trešdienas vakarā LTV priekšvēlēšanu debašu dalībnieki burtiski pāris minūšu laikā skaidri novilka līnijas ap savām pozīcijām “Citadeles” pārdošanas un līdz ar to arī nacionālās drošības jautājumos.

“Saskaņas” Zariņš paša teikto par “Citadeles” pārdošanu, pareizāk, nepārdošanu kā “nacionālās drošības jautājumu” pastiprināja ar paziņojumu: “Mums ir vajadzīga sava banka.”

Viņa sacīto par “savu banku” precizēja Latvijas Krievu savienības kandidāts Aleksandrs Filejs – nekādā gadījumā nedrīkstot pieļaut, ka “Citadele” nonāktu “amerikāņu vai skandināvu rokās”. (Lai drošības lielā bilde vēl nepārprotamāka, Tatjanas Ždanokas partijas pārstāvis tūlīt pat stājās skaidrot, kāpēc, viņaprāt, Latvija būtu “vinnētāja”, ja kļūtu par Krievijas Federācijas sastāvdaļu.)

Abiem nacionālās drošības sargiem piebalsoja Ingunas Sudrabas partijas “No sirds Latvijai” saraksta līderis Vidzemē Gunārs Kūtris – ka šai bankai būtu jāpieder “Latvijas cilvēkiem”.

Premjerministre un “Vienotības” saraksta līdere Vidzemē Laimdota Straujuma, dabiski, nostājās pretējā pusē. Atgādinājusi, ka pārdošanas procesam seko līdzi “Citadeles” akcionāre ERAB, kura diezin vai būtu ieinteresēta “kādā mūsu vietējā sarunātībā”, Straujuma apstiprināja, ka, jā, nudien, valdības izvēlētais investors ir svarīgs “Latvijas banku sektoram un nacionālajai drošībai”.

Gods kam gods, vairākumam pārējo debašu dalībnieku jautājums arī šķita gana nopietns, lai to neizmantotu lētai popularitātes punktu krāšanai.

Raivis Dzintars (VL! – TB/LNNK), kura partija arī bija mēģinājusi uzstāties pret “Citadeles” pārdošanu, pateica skaidri – ka izvēle ir starp “vai nu mūsu stratēģiskajiem partneriem amerikāņiem, vai nu ar bijušajiem “Parex” īpašniekiem saistītiem cilvēkiem”.

Bijušais premjerministrs un partijas “Latvijas attīstībai” līderis Einars Repše, pamatoti atgādinājis, ka esot “maz informācijas par šo procesu”, tomēr “Latvija nevar šo banku nepārdot”, arī uzsvēra darījuma politisko fonu: “Es negribu nostāties “Saskaņas” pozīcijās.”

“Saskaņas” pozīcijās nenostājās arī bijušais premjerministrs Ivars Godmanis no priekšvēlēšanu projekta “Vienoti Latvijai”, kura valdības laikā valsts pārņēma “Parex banku”. Pasūrojies, ka “Citadeles” pircēja nav kāda “lielā Eiropas banka”, viņš atzina, ka valdībai vairs nav laika darīt citādi.

Oligarhu aizmugure

Godmanim noteikti nepiekrīt “bijušo premjerministru” partijas buldozers un raķete Ainars Šlesers, kuram arī rūp darījuma ģeopolitiskā dimensija. Viņš ir paziņojis, ka “Citadeles” pārdošana esot “nepieļaujama pēc būtības”, bet “īpaši noziedzīgs šāds “dāvinājums” ir šobrīd, pasaules mēroga ģeopolitiskajā krīzē”. “Nacionāla banka varētu būt vienīgais instruments Latvijas ekonomikas stimulēšanai, novēršot to, ka Latvijas iedzīvotāji kļūst par ķīlniekiem, bet politiķi – par marionetēm skandināvu banku rokās!”

Portāls “Financenet” trešdien lika noprast, kas varētu būt tie “Latvijas cilvēki”, kuru īpašumā nonākusi, “mūsu banka” novērsīšot draudus nacionālajai drošībai un stimulēšot ekonomiku. Otrs galvenais pretendents uz bankas pirkšanu Šeflers varētu būt izslēgts no pretendentu loka arī tāpēc, ka esot saistīts ar agrākajiem bankas “Parex” akcionāriem, par ko valdību slēgtā sēdē informējušas drošības iestādes. Galvenie pārdošanas procesu apturēt gribētāji varētu būt apvienojuši spēkus jau 2013.gada nogalē, un tie esot Šeflers, Andris Šķēle, Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis, raksta “Financenet”.

Tā kā “Parex” bijušie akcionāri Kargins un Krasovickis paši pirkt “Citadeli” nedrīkstēja, viņi esot sarunājuši ar Šķēli un Šefleru, ka pircējs būs Šeflers. Taču tagad, kad valdība lēmumu pieņēmusi, Šefleram vairs tehniski nav iespējams iekļūt atpakaļ pirkšanas procesā, tāpēc “svarīgi procesu “valsts interešu” vārdā noraut un tad, kad būs jaunā valdība, organizēt atkārtoti”, skaidro “Financenet”. Paralēls mērķis esot diskreditēt pašreizējās valdības koalīcijas partijas, lai citāda koalīcija pēc vēlēšanām padarītu pārdošanas procesu “draudzīgāku” Šefleram.

Protams, arī tā ir tikai versija. Tomēr, zinot minēto personāžu darbības stilu un redzot pret “Citadeles” pārdošanu iesaistīto milzu pūliņus, šī versija izklausās ticamāka nekā “Saskaņas” histēriskās rūpes par nacionālo drošību.

Vēl viens “Saskaņas” nacionālās drošības lietu eksperts Andrejs Elksniņš (kam Satversmes aizsardzības birojs liedzi pielaidi valsts noslēpumam) ir pat vērsies Ģenerālprokuratūrā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar prasību pārbaudīt “Citadeles” pārdošanas procesu un saukt pie kriminālatbildības “valsts izzagšanā” vainīgās personas. Trešdien KNAB paziņoja, ka pārbaudīšot “iesniegumā ietverto informāciju”.

Bet Ušakovs masveidā izsūtījis mēstules Inbox.lv lietotājiem ar aicinājumu parakstīties pret bankas “prihvatizāciju” un svētdien ierasties uz mītiņu Doma laukumā, kuram ir mobilizējis paša vadītās domes kabatas arodbiedrību LABA. Putina līgumpartneris labi saprot, ka valdība nevar nepārdot banku. Tātad viņa gatavotos “tautas protestus” varam uzskatīt arī par brīdinājumu, kādas nekārtības Rīgas mērs un viņa domubiedri varētu sarīkot pēc vēlēšanām, ja viņa partija atkal nebūs valdībā.

Jautājumi Straujumas valdībai par “Citadeles” pārdošanu ir un, nav šaubu, tiks vēl uzdoti arī pēc darījuma informācijas publiskošanas. Toties jautājumus Ušakovam un vēl dažiem nacionālās drošības karsējiem varētu uzdot Latvijas drošības iestādes.

 

Komentāri (124)

Anonīms 28.09.2014. 11.21

ieraugot šo kompašu nelabi metas, jo tur pat blakus ir putins un sudraba tad vēl buldozers, Latvija saņemies ej balsot lai šitie netiek pie varas un ja tiks tad mums draud Krimas scenārijs, deputātus varam pārvēlēt, krievu “labos” tankus neapturēsim, zem tankiem gulēs mūsu bērni.

+33
-1
Atbildēt

4

    Ojārs > Anonīms 28.09.2014. 12.14

    Latvija saņemies, ej balsot par NA. Tā ir drošākā izvēle.

    +6
    -17
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Anonīms 28.09.2014. 16.34

    krievu pilsonība un valoda visiem

    ——————-

    Ir kāda informācija, ka Vienotība ir pret pilsonības piešķiršanu visiem, kas to vēlas un māk pateikt divus vārdus “pa latviski”?

    Krievu valoda jau visās valsts un pašvaldību iestādēs sen ieviesta.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    dro > Anonīms 28.09.2014. 13.38

    andrejs. Cik nu droša, bet personīgi man nav citas izvēles, jo neiet uz vēlēšanām nevaru.

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    austrisv > Anonīms 28.09.2014. 13.53

    Piekrītu, Zane, jo citādi mūsu (latviešu) bērni visi aizbrauks no Latvijas, ko arī vēlas ušakovieši .

    Domāju, ka šoreiz kremlini latviešus te noteikti neatstās, lai nevar atkal veidot Baltijas ceļu. Baisi pat iedomāties, vājprātu SC +Sudraba un ka tik vēl ne Lembis, kas pēkšni pat radio parādījies ra runu! Izskatās, ka kremlini iet uz visu banku, un muļķi ir tie latvieši, kas vieglprātībā to neredz vai negrib redzēt!

    To kas notika Krimā, jau var labi redzēt kā piemēru, kas notiktu ar mums, ja šie abi uzvarētu: krievu pilsonība un valoda visiem un bankrotējušais krievu rbļ piedevām un inflācija aulekšiem uz priekšu, bet ES vilciens aizietu bez mums, jo atjēgtos mēs Eirāzijā! un ko tad?

    +21
    -4
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 28.09.2014. 11.36

Maestro Pauls arī ir iesaistījies [jādomā par labu naudu no žuļikiem/labvēļiem] vēlēšanu kampaņā. Paziņojis ka šī valdība ir jāpadzen. Tur nu man nebūtu nekas pretim, bet nav jau ko vietā likt. Jādomā ka TP lokomotīve veciem čomiem kalvītim, godmanim, straumem, šleseram un Jurkānam nāk palīgā un Masavai jau tas arī nekā netraucē. Ja pats tupā prāta dēļ nevar sadomāt tad Lana piepalīdz.

nožēlojami.

+31
-3
Atbildēt

28

    ILZE > dace_ampermane 28.09.2014. 14.27

    Bet

    Padomā, par tādiem briesmoņiem kā Šķēle, Šlesers, Kalvītis un to mafiju, kas stāv aiz viņiem.

    Te būs:

    http://i8.ifrype.com/posts/320/368/v1312196572/l_5320368.jpg

    Šļeseram kāda vaina? Tad zini, ka nelietīgie prokremliskie mērgļi, PR/V, ir pagarinājuši darba attiecības ar Šļesera ieliktnīšiem, Ozolu un Magoni un par cirku ar Loginova “atlaišanu”, ņirga parauj.

    +2
    -15
    Atbildēt

    0

    ILZE > dace_ampermane 28.09.2014. 14.25

    Bet

    vai tas viss ir salīdzināmi ar iepriekšējo valdību un pašvaldību vadītāju sagrābtajiem īpašumiem????

    ______________

    Par čekistu piesmietā, parādu, kompromatu un alkatīgu un stulbu veceņu atkarīgā bijušā premļjaka izvazāto LM iepriekšējie varēja tikai sapņot un cik vēl būtu nozagts, ja Dombrovskim, Ronim, Freivaldam un “severstaļ” būtu izdevusies PV afēra.

    Atgādināšu vēl par čekas firmai “skonto būve”, kura nepildīja savas saistības “gudrona dīķu” renovācijā, tā vietā, lai lauztu līgumu Straujuma papildus uzdāvināja 16 miljonus.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    ILZE > dace_ampermane 28.09.2014. 12.11

    lno

    un tas nozīmē, ja nav konkurences, tad turpināsies degradācija :)

    _______________

    Kukulītis noņēma konkurentus no distances.

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    ILZE > dace_ampermane 28.09.2014. 14.28

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 11.40

    klejotājs. Tā jau mūsu nelaime, ka labāku variantu nav, un tas nozīmē, ja nav konkurences, tad turpināsies degradācija :)

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 28.09.2014. 16.40

    Bet Lno, jā nav smuki tādi ekskursiju braucieni uz Gruziju!

    bet šāda veida korupcija notiek arī Eiropā un par to arī šādi tipi kā zaķis ir svītrojami no saraksta

    ——————————–

    Sāc saprast, ka aiz visa tā ir iespējama korupcija. Jau progress.

    Zaķis jau nav nekāds āzis (grēkāzis). Nabadziņš… Kur pārējie Vienotības roku cilātāji?

    p.s. Dombrovski,kurš arī bija Gruzijā, šoreiz vairs nevar izsvītrot

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 28.09.2014. 16.49

    No vakardienas diskusijas kļuva skaidrs, ka Vienotībai patīk Tamulevičas kailfoto, bet kāpēc viņiem nepatīk “normāls” Āboltiņas foto Gazprom ložā, atbalstot “krievu pasaules” veiksmīgāko projektu, tas tiešām nav saprotams. Rudi mati, smukas drēbītes…

    Liek tik mīnusus nekautrējoties… :)

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 28.09.2014. 17.48

    BET: jācīnās uz priekšu. ko līdz činkstēt, jo tie zagļi to vien gaida!

    —————-

    žetons! :)

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 14.29

    Bet. Vai ir brīvāk elpot vai nav?

    _________________

    Gdje tak voļno dišit čelovek?:) Šo jautājumu Tu varētu uzdot Jākobsonam, I. Poikānam, tiem, kurus bez tiesas sprieduma izliek no dzīvokļiem. Giļmanim noteikti vieglāk elpot.

    Te viela pārdomām no Delnas:

    Āboltiņa Atrastās informācijas kopsavilkums:

    Iespējams, lobējusi vīra biznesa intereses

    Nekritiskā attieksme pret JL jauniešu organizācijas biedriem – lielu summu ziedotājiem JL

    Aizdomas par premjera darbībām S.Āboltiņas vīra uzņēmuma labā

    Aizdomas par slēpto reklāmu

    Partijas biedru ģimenes locekļu nodarbināšana Saeimā

    R. Kozlovskis Atrastās informācijas kopsavilkums:

    Apsver iespēju bez konkursa veikt fotoradaru iepirkumu

    Šķietams interešu konflikts saistībā ar sievas biznesu

    Pārmet neskaidras izcelsmes apjomīgas biznesa saistības

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 28.09.2014. 17.45

    Parādnieku un Naudiņu kompānijā ar Rubikiem utt!

    ———————

    Kāpēc jums tik ļoti nepatīk rubiki un ušakovi, bet nav nekādu iebildumu, ka Latvijā ir simtiem tūkstošu viņu vēlētāju?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 28.09.2014. 18.23

    to Fretka

    neuztraucies.

    Vienotībēni šleserastiem liek plusus.

    Pirmā šleserastu aktivitāte bija Zolitūdes traģēdijas laikā, otra – pirms EP vēlēšanām, trešā – tagad.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > dace_ampermane 28.09.2014. 16.48

    Bet: par dzintaru un parādnieku nebalsotu ne par kādu naudu

    —————

    Par Parādnieku – vēl varu saprast, bet ko tad Dzintars pēdējos trīs gados sastrādājis? Lūdzu, atgādiniet, laikam būšu palaidis garām. Paldies.

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 17.49

    Bet. Tā kā Tev jābalso par sūdīgu partiju, tad mazam mierinājumam saitīte: http://glavpost.com/post/23sep2014/blogs/1652-kitai.h

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dace_ampermane 28.09.2014. 17.40

    Bet Lno, nenolaidies uz tik zemu līmeni kā Andrejam utt. kailfoto ir stulbi, bet nav kaitīgi valstij.

    —————–

    Tew šķita, ka tajā komentā es runāju par Tamuleviču? Mjāaaa… :(

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > dace_ampermane 29.09.2014. 09.23

    > andrejs

    Apmēram jau saprotu to shēmu :)

    Tāda sajūta, ka pats Liepnieks šajā portālā no desmit profiliem gāna NA un droši vien priecājas, kā inteliģentie V piekritēji gan no Latvijas, gan no ārzemēm aizgūtnēm pauž viņam atbalstu ar plusiem.

    Cilvēki, kuriem šķiet nosodāma pat jautājumu uzdošana, ir gatavi totalitārismam.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 17.24

    Bet. Lno, nenolaidies uz tik zemu līmeni kā Andrejam utt. kailfoto ir stulb..

    ________________

    Nu zemāk kā V atbalstītāji šajā situācijā nolaidušies, jau vairs nevar. Jūs jau balsotu par savējiem pat tad, ja V deputātes kolektīvi nodarbotos ar intīmo uzņēmējdarbību:):):)

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > dace_ampermane 28.09.2014. 18.17

    Lūdzu, nelieciet mīnusus lietotājam “Credo”… tfu, “Centrum”! :)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 14.42

    Bet. Te vēl par Zaķi:

    Atrastās informācijas kopsavilkums:

    Atpūtas brauciens kopā ar bankas Citadele pircējiem

    Izvairījies no nodokļu nomaksas, iegādājoties automašīnu

    Pārkāpis likumu, īrējot dzīvokli no brāļa

    Izmantojot deputāta statusu, palīdzējis ar informāciju uzņēmējiem

    Kad Grende bija pie tautiešiem Austrālijā, tad internets vārījās pāris nedēļas, par braucienu uz Grūziju klusums. Informācijas “objektivitāte”, ļauj brīvāk elpot:):):)

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 17.14

    Bet… ja kaut kādas pastarpinātas kail foto ir milzīgs kaitējums valstij

    _______________

    Nu kāda tauta, tāda saeima un valdība. Ja sievām tādi tikumi, tad saeimā tādi likumi. Ja Rībena būtu piedalījusies porno kastingā, tad diez vai Tu būtu tik toleranta:)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 28.09.2014. 17.32

    Bet. Nu palikusi vien Vienotība…

    _______________

    Kurā no JL cilvēkiem atlikušas tikai atmiņas. Tos nomainījuši TP kampēju atbalstītāji un ZRP tankisti.

    Un kāds te sakars Rībenai! Visu cieņu viņai!

    __________________

    Kā tad tā? Viņa taču iesaistījusies NA, kurā ir vieni žuļiki:):):)

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 28.09.2014. 17.45

    negribas piedalīties tavā rūgtumā, bet pasmieties man gribas.

    Vai Rībena negribēja piedalīties tajā kopējā tevis pieminētā pasākumā, un tāpēc aizgāja uz NA?

    es svītrošu un pamatīgi V sarakstu, gan reģionāļus, gan zatleristus, kuri man arī nepatīk un viss. Nav ko raudāt par “zudušo laimi”, bet jācīnās uz priekšu.

    ko līdz činkstēt, jo tie zagļi to vien gaida!

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 28.09.2014. 17.17

    Lno, nenolaidies uz tik zemu līmeni kā Andrejam utt. kailfoto ir stulbi, bet nav kaitīgi valstij.

    Tā jau var aizrunātie slīdz velns zina kam! Un kāds te sakars Rībenai! Visu cieņu viņai!

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 28.09.2014. 17.16

    Andrej, par hokeja faniem labāk nevajag, jo tikpat labi te var piesaukt tevis apjūsmotos NA spēlētājus: Parādnieku un Naudiņu kompānijā ar Rubikiem utt!

    Tā kā nevajag- neviens te nav bez vainas un nemet akmeni pirmais- dabūsi atpakaļ!

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > dace_ampermane 28.09.2014. 18.06

    >Bet

    Jūs nesaprotiet,vecajiem sakārņiem tik vien prieciņš palicis,kā pažvankstēt par tēmu.Tā viņu vienīgā bauda,jo dzēšgumijas nodilušas,potences zudušas,vien atmiņas par bijušo.Impotenti vienmēr lielās ar savām fantāzijām,slēpjot mazvērtības kompleksus.Tāpēc mals šo tēmu,cerot,ka viņu dzēšgumijas piebriedīs.

    Jūs kļūdāties,minot savā komentārā,ka meitene pati savas bildes kaut kur ievietojusi.Tas veco sakārņu izdomājums,kuri šņakarējas pa morālo kropļu Liepnieka un Lapsas izkārnījumiem.

    Nebarojiet troļļus un impotentus sakārņus.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 28.09.2014. 15.33

    Lno, jā nav smuki tādi ekskursiju braucieni uz Gruziju!

    bet šāda veida korupcija notiek arī Eiropā un par to arī šādi tipi kā zaķis ir svītrojami no saraksta, bet, ja paskatāmies kas notiek austrumos un par kādām summām tur ir runa!

    vakar noskatījos Ytube par Putinu un tam tuvām personām filmu- un tad tikai patiesi var noprast kā tur dzīvo augšas un kā apakšas.

    Pie mums uzzināsi kaut ko par ušakova izdarībām un mantu? Gribēsi uzzināt dabūsi tāpat kā Jēkabsons. Tāpēc jau ka prese nav brīva. bet pieder tādiem kā Lembem, Šķēlem , Šleseram.

    Visi baidās par savu dzīvību, bet vēlas naudu kā Lapsa un atkal pirms vēlēšanām kāds atver maku: nu gluži tāpat kā pirms iepriekšējām, un toreiz melu avīželes izdeva tikai un vienīgi par ZRP un Vienotību. Nu palikusi vien Vienotība, kas traucē, jo par dzintaru, parādnieku un citiem viņu darboņiem jau nedrīkst, acīmredzot tiem ir jumts un re, cik klusi tie sēz maliņā, kamēr izķidā konkurentus, bet par dzintaru un parādnieku nebalsotu ne par kādu naudu! Tie nav labāki par 10 Zaķiem, kam rakstīts tavā komentārā: iespējams!

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 28.09.2014. 13.55

    Lno, tas taču ir vienkārši- jāatceras vien kā bija tajās iepriekšējās saeimās un kā ir tagad un kā dzīvojām agrāk un ko dzirdējām un redzējām TV un radio, kad tos vadīja Gailītis un Kots!

    Vai ir brīvāk elpot vai nav?

    Vai tad ši valdība ko nozagusi? Vai Zaķa nieka 7 tūkst PVN ir noziegums un zagšana, gluži tāpat kā to mašinu pirkšanu uzskaita parastie uzņēmēji , vai tas viss ir salīdzināmi ar iepriekšējo valdību un pašvaldību vadītāju sagrābtajiem īpašumiem???? Padomā, par tādiem briesmoņiem kā Šķēle, Šlesers, Kalvītis un to mafiju, kas stāv aiz viņiem un gaida, ka tauta būs tik stulba un uzķersies uz melnās mātes izmestā taisnības āka, bet pati nebūt nebija gatava atteikties no savas lielās VK algas, kad citiem algas samazināja vai darba vietas likvidēja.

    Tā vecmeita nebija ar mieru saņemt mazāku algu par 5 tūkst Ls/ mēnesī, bet rezultātu viņas darbam vienkārši nav- vien populisms neviens netika sodits un krimināllietas nekādas.

    Tagad man nāk smiekli, ka ši melnā māte sola pabalstīt ģimenes u ar bērniem. Jāsmejas!

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 28.09.2014. 16.58

    Andrej, tu pat neproti atsijāt graudus no sēnalām, ko vispār teikt, ja kaut kādas pastarpinātas kail foto ir milzīgs kaitējums valstij. es neskatos ne kailfoto, ko dumjas meitenes laikam pašas ielikušas kādos tur saitos un tad pašas arī uzraujas, bet kāds te kaitējums valstij?

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

austrisv 28.09.2014. 10.58

“No sākotnējiem apmēram 100 iespējamajiem pircējiem beigās bija palikuši divi – Krievijas alkohola magnāts Jurijs Šeflers un starptautiski pazīstamais investors no ASV Tims Kolinss ar partneriem, starp kuriem minēti vairāki globālajās finansēs ietekmīgi biznesmeņi (to skaitā arī leģendārais bijušais ASV Federālo rezervju bankas vadītājs Pols Vokers), kuri kopā gatavi nopirkt 75% bankas akciju.”

Te arī viss ir izskaidrots, kāpēc SC kopā ar kalvīsveidīgajiem brēc par to, ka Citadeli pārdod neīstajam -ASV investoram, jo jhāpārdod tak savējam – kremliniem.

Ai ai, un muļķi atkal uzķersies ar R. paulu priekšgalā?

+29
-3
Atbildēt

4

    Ojārs > austrisv 28.09.2014. 12.13

    jhāpārdod tak savējam – kremliniem

    ———–

    Šeflers – kremlins? :))))

    p.s. Ozoliņa komenta sāls – “krievi nāk”, būsim vienoti ar Vienotību šajā afērā.

    +3
    -15
    Atbildēt

    0

    kristrun > austrisv 28.09.2014. 16.25

    Pag, pag, mīļā! Tu gribi teikt, ka Ušakovs no 99 atlikušajiem potenciālajiem pircējiem ( simtais būtu Kolinss un Partneri )izvēlējās Šefleru?

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    kristrun > austrisv 28.09.2014. 16.40

    Kurš tad to īsti to Šefleru iekļāva pretendentu sarakstos? Vai tad Interpols viņu vairs nemeklē?

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 28.09.2014. 14.19

    aivar, izlasi vismaz no ši citāta pirmo rindu, tur skaidri rakstīts ka sir Citadeles iekārotājs no Krievijas!!! Vienīgi, ja nu neproti lasīt.

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu