ASV Ukrainas palīdzībai piešķir vēl 25 miljonus dolāru • IR.lv

ASV Ukrainas palīdzībai piešķir vēl 25 miljonus dolāru

21
Skola Doņeckā, kas sagrauta kaujās. Skolotājas novērtē, vai varēs mācīties bērni. Jumta nav. Foto: EPA/LETA

EDSO vadītājs: Krievijas izolācija no Eiropas neatrisinās nekādas problēmas

ASV prezidents Baraks Obama palīdzībai Ukrainai piešķīris 25 miljonus dolāru, vēsta attiecīgs lēmums, kas ievietots Baltā nama mājas lapā.

Dokumentā teikts, ka pieci miljoni dolāru paredzēti Ukrainas militārpersonu apmācībai, kā krīzes apstākļos nodrošināt tiešu militāru atbalstu Ukrainas varas struktūrām, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Bez tam 20 miljoni dolāru paredzēti dažādām Ukrainas varas struktūrām un iestādēm, kuru mērķi nav letāli, t.i., nav saistīti ar ieročiem.

Iepriekš ASV Ukrainai sniedza finansiālu un militāri tehnisku palīdzību. Vašingtona paziņoja, ka papildus piešķir 53 miljonus dolāru palīdzībai, no kuriem 46 miljoni paredzēti drošības jomai, bet septiņi miljoni tiks nodoti humānās palīdzības organizācijām, lai sniegtu palīdzību Austrumukrainā cietušajiem iedzīvotājiem.

Arī Ukrainas spēka struktūrām tiks palīdzība, piegādājot aprīkojumu par 116 miljoniem dolāru.

Tikmēr EDSO pašreizējais priekšsēdētājs un Šveices prezidents Didjē Burkhalters paziņojis, ka Krievijas izolācija no Eiropas neatrisinās nekādas problēmas, bet gan tās vēl vairāk pastiprinās.

Uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, Burkhalters teica, ka, viņaprāt, „atbildei Krievijai jābūt sabalansētai un jāatstāj vieta dialogam”.

„Ja vienkārši izolēsim Krieviju no pārējās Eiropas, tas neatrisinās nekādas problēmas, bet tikai tās radīs vēl vairāk – gan Eiropā, gan aiz tās robežām,” teica Burkhalters.

Stabilitāti Ukrainā, viņaprāt, var atgriezt tikai, sadarbojoties ar Krieviju. „Stabilitāti Ukrainā un Eiropā var atgriezt, ja mēs gūsim panākumus šīs krīzes risināšanā, darbojoties kopā ar Krieviju, nevis pret to,” teica Burkhalters.

 

Komentāri (21)

ligakalnina 25.09.2014. 11.09

„Stabilitāti Ukrainā un Eiropā var atgriezt, ja mēs gūsim panākumus šīs krīzes risināšanā, darbojoties kopā ar Krieviju, nevis pret to,” teica Burkhalters.

————————

Ja tavā dzīvoklī iebrūk laupītājs, konfrontējoties ar to mēs neko neiegūsim, tikai sadarbojoties ar to var atrisināt problēmu, agresors un upuris, tātad, nav, ir tikai “situācija” un “problēma”.

Tātad, Ukrainu nolemts “uzmest”, tāpat, kā Gruziju, tagad skaidrs.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu