Sākas Markam Rotko veltīta konference "Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda" • IR.lv

Sākas Markam Rotko veltīta konference “Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda”

3
Publicitātes foto

Otrdien – Rīgā, ceturtdien – Daugavpilī uzstāsies pazīstami pētnieki no Eiropas un ASV

Otrdien, 23.septembrī Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē, un 25.septembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks starptautiska konference “Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda”, kas veltīta Marka Rotko 111.dzimšanas dienas svinībām, raksta aģentūra LETA.

Konferencē piedalīsies pasaulē pazīstami mākslas zinātnieki un Rotko iedvesmoti mākslinieki no Parīzes, Ņujorkas, Londonas, Madrides, Sanpaulu un Maskavas. Viņu vidū būs arī vadošais Rotko pētnieks, britu mākslas vēsturnieks Deivids Anfams, 360 grādu abstrakto gleznu meistars un krāsu uztveres psiholoģijas pētnieks Senfords Vurmfelds no Ņujorkas, krievu mākslas kurators un kritiķis Viktors Miziano, arhitektūras profesors no Ārhusas Valters Unterainers, franču akadēmiķe Annija Koena Solala, kura prezentēs grāmatas par Rotko izdevumu latviešu valodā, kā arī abi mākslinieka bērni Kristofers Rotko un Keita Rotko-Praizela. 

Arhitektūras profesora no Ārhusas – Unterainera – referāts konferencē būs “Muzeji un citas izstāžu telpas jeb kā mākslinieki iemācās mīlēt arhitektus”, savukārt franču akadēmiķes Solalas tēma būs “Marka Rotko daudzie ceļojumi”. Konferencē uzstāsies arī Džeimss Klārks, kurš teiks ievadvārdus pirms koncerta, kas vakarā notiks LNB un kurā izskanēs īpaši šim koncertam komponēti skaņdarbi, savukārt konferences otrajā daļā profesors runās par abstrakto ekspresionismu mūzikā un mākslā. 

Vairāk informācijas Rīga 2014 mājas lapā

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu