Otrdien Nacionālajā bibliotēkā komponista Džeimsa Klārka mūzikas koncerts • IR.lv

Otrdien Nacionālajā bibliotēkā komponista Džeimsa Klārka mūzikas koncerts

32
Komponists Džeimss Klārks. Publicitātes foto

Īpaši šim notikumam veidotais kamerorķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā atskaņos Klārka mūziku

Otrdien, 23.septembrī plkst.19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks britu komponista, pianista un mākslinieka Džeimsa Klārka mūzikas koncerts, klātesot pašam autoram, raksta aģentūra LETA. Koncertā īpaši šim notikumam veidotais kamerorķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā atskaņos Klārka opusu “Untitled no.1”, kas pirmatskaņots Vīnes “Klangforum” 2007.gadā. 

Pasaules pirmatskaņojumu koncertā piedzīvos tieši šim notikumam komponētais skaņdarbs “2014-N”. Raksturojot koncerta programmu, komponists uzsvēra, ka izvēlas mūzikai ļaut runāt pašai par sevi un izvairās lietot aprakstošas kategorijas. Tas redzams arī viņa darbu nosaukumos. Pirms koncerta paredzēti arī paša komponista ievadvārdi. Klārks dzimis 1957.gadā Londonā un studējis kompozīciju Sauthemptonas universitātē un “City University London”, kā arī Helsinkos pie somu komponista Usko Merilainena. Kā viesprofesors Klārks strādājis vairākās valstīs, tostarp Azerbaidžānā, Krievijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā un citur. Komponista darbi piedzīvojuši atskaņojumus gan daudzās valstīs Eiropā, gan tālu aiz tās robežām. Klārks ir ne tikai komponists, bet arī gleznotājs, tāpēc savā mūzikā īpaši atspoguļo šo it kā dažādo izteiksmes veidu mijiedarbību vai pretnostatījumu. 

Ieeja uz koncertu būs ar bezmaksas ielūgumiem, kuri pieejami LNB reģistratūrā. Konferencei “Abstraktais ekspresionisms – emociju valoda” reģistrētie dalībnieki bezmaksas ielūgumus saņems konferences reģistratūrā. Koncerts notiks pasākumu ciklā, kas veltīts mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienas svinībām. Vairāk informācijas bibliotēkas mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu