Itālija iesaldē Putina drauga Rotenberga aktīvus 30 miljonu eiro vērtībā (papild.) • IR.lv

Itālija iesaldē Putina drauga Rotenberga aktīvus 30 miljonu eiro vērtībā (papild.)

37
Krievijas hokeja komandas ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs (no kreisās), Maskavas hokeja kluba "Dinamo" prezidents Arkādijs Rotenbergs sarunā ar hokejistu Aleksandru Ovečkinu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Nodokļu policija aizzīmogojusi trīs Rotenberga villas un dzīvokli Sardīnijā

Itālijas varasiestādes, piemērojot Eiropas Savienības (ES) sankcijas, iesaldējušas tuva Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzgaitnieka Arkādija Rotenberga aktīvus 30 miljonu eiro vērtībā, otrdien vēsta laikraksts “Corriere della Sera”.

Nodokļu policija aizzīmogojusi trīs Rotenberga villas un dzīvokli Sardīnijā, kā arī iesaldējusi Rotenberga uzņēmuma “Aurora 31” aktīvus. Šim uzņēmumam Romas centrā pieder četrzvaigžņu viesnīca, vēsta LETA.

Rotenbergs, kurš ir iekļauts arī ASV “melnajā sarakstā”, ir sens Putina draugs. Ar 3,4 miljardu dolāru vērtiem aktīviem viņš žurnāla “Forbes” sastādītajā miljardieru sarakstā ieņem 479.vietu.

ES un ASV, sodot Krieviju par tās agresiju Ukrainā, noteikusi sankcijas Putina tuvākā loka cilvēkiem.

Rotenbergs tika iekļauts ES sankciju sarakstā jūlijā līdz ar citiem oligarhiem, vasarnīcu kooperatīva “Ozero” biedriem.

Aptuveni tajā pašā laikā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija blogā tika publicētas brāļu Arkādija un Borisa Rotenbergu Piemaskavas piļu fotogrāfijas.

“Arkādijs un Boriss Rotenbergi ir beiguši fizkultūras institūtu,” blogā rakstīja Navaļnijs. “Viņi neko nav radījuši, nekā jauna nav izgudrojuši. Viņi nav mums devuši aifonus, sociālos tīklus vai veiksmīgus investīciju projektus. Viņi ir Vladimira Putina draugi, un, kad viņš nonāca pie varas, viņi kļuva par starpniekiem cauruļu pārdošanā “Gazpromam”.”

“Ar to viņi nopelnīja pirmos miljardus. Tagad brāļi Rotenbergi ir “valsts pasūtījuma karaļi”. Viņi brīnumainā kārtā uzvar visos pašos gardākajos valsts konkursos un pelna uz budžeta naudas rēķina, kas tiek piešķirta ceļu, tiltu, metro utt. būvniecībai. Mēs nezinām, cik daudzas guļamistabas un kažoku glabātavas ir šajās … ēēē … mājās, bet izskatās tās iespaidīgi,” atzina Navaļnijs.

Jaunākās ziņas liecina, ka līdztekus miljardiera Rotenberga Itālijā iesaldētajiem aktīviem tāds pats liktenis šajā saulainajā zemē piemeklējis arī Ukrainas bijušā premjerministra Mikolas Azarova dēla Alekseja aktīvus, vēsta UNIAN.

Azarovam junioram Itālijā bijuši aktīvi, kurus pārvaldīja viņa Austrijas firma „Garda Handels – und Beteiligungs GmbH”, kas kontrolē Itālijas uzņēmumu „Agosto 2012″. Azarova dēlam piederošie īpašumi – villas un zemes gabali Sardīnijā, kā arī Olbijā tagad ir varas iestāžu „apķīlāti”.

Itālijas finanšu policija uzsver, ka Azarova juniora īpašumi arestēti saistībā ar Ukrainā notiekošo izmeklēšanu pret viņu par valsts līdzekļu izlaupīšanu un nelikumīgu izvešanu uz ārzemēm. 

Azarovs juniors no 2002. līdz 2003.gadam bija gāztā prezidenta Viktora Janukoviča padomnieks, kad Janukovičs bija valdības vadītājs. Savukārt Alekseja tēvs Mikola Azarovs par Ukrainas valdības vadītāju kļuva 2010.gadā un iesniedz atlūgumu Eiromaidana pašās karstākajās dienās – šā gada 28.janvārī. Uzreiz pēc atkāpšanās no amata viņš aizlidoja uz Vīni pie dēla ģimenes.

(papildināta ar ziņām par Azarovu)

Komentāri (37)

tuba76 23.09.2014. 15.55

Es regulāri mēdzu pārsteigt savus zviedru draugus ar prognozēm Krievijas sakarā – viņiem tās liekas pilnīgi neticamas. Bet vēl trakāk kļūst, kad tās prognozes vairāk vai mazāk piepildās.

Pirms kādas nedēļas kārtejo reizi šokēju ar ironisku piezīmi, ka šķiet nav jāgaida ilgi, kad Putins uzgribēs kļūt par Krievijas impērijas caru. Un ko neteiksi – šodien lasu http://apollo.tvnet.lv/zinas/zirinovskis-nak-klaja-ar-priekslikumu-krievija-ievelet-caru/666631

+6
-1
Atbildēt

1

    Inese > tuba76 23.09.2014. 16.18

    Tu esi stulba vai vnk izliecies par zviedru vistu? ;) Žiriks tev ir Putins?

    0
    -8
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 23.09.2014. 16.27

Čmelis sanervozējies, ka Puķina draugam miljonus arestē, kļūst nekaunīgi rupjš ar padzīvojušu dāmu kura ar komentāru izsaka savas domas pagaidām vēl demokrātiskā valstī [ierasta čekistu rupjība- močiķ v sartire]

+6
-1
Atbildēt

1

    Malda > dace_ampermane 24.09.2014. 03.06

    Baidās ka viņam sēmenēm nesūtīs un būs jāiet strādāt. A bet profesijas ta naf :) Dziednieks – radiofiziķis :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 24.09.2014. 17.31

Народ, нашла новую фишку по заработку – просто читать смс и получать за это деньги, я зарабатываю 20-30$ в день просто читая смс, времени не занимает вообще и возраст не имеет значения, деньги получала на карточку не однократно.Вот сами попробуйте,= вот ссылка – http://goo.gl/jLYqHo

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu