Raidījums: ZZS Ministru prezidenta amata kandidāts būs Aivars Lembergs • IR.lv

Raidījums: ZZS Ministru prezidenta amata kandidāts būs Aivars Lembergs

38
Aivars Lembergs. Foto: Evija Trifanova, lETA

Lēmums esot pieņemts tāpēc, ka saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām Lembergs joprojām ir sabiedrībā populārs

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kā savu Ministru prezidenta amata kandidātu nolēmusi izvirzīt Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”), pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Kā vēsta “Panorāma”, vairāki partijas biedri neoficiāli skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, jo saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām Lembergs joprojām ir sabiedrībā populārs.

Lembergs bija ZZS premjera amata kandidāts arī iepriekšējās vēlēšanās, ziņo LETA.

Pēc pagājušajā gadā notikušajām Ventspils domes vēlēšanām, kurās Lemberga vadītā partija “Latvijai un Ventspilij” ieguva gandrīz 70% vēlētāju balsu, Lembergs paziņoja, ka viņš vairs nav ZZS premjera kandidāts, un aicināja ZZS virzīt citu premjera kandidātu.

Vēl šā gada augustā Lembergs preses konferencē paziņoja, ka viņa vadītā partija “Latvijai un Ventspilij” savu pārstāvi kā iespējamo ZZS premjera kandidātu nevirza.

Līdz šim ZZS kā savus premjera amata kandidātus bija minējusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, labklājības ministru Uldi Auguli un zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Šogad 4.augustā ZZS noslēdza politisko vienošanos ar partiju “Latvijai un Ventspilij” par turpmāko sadarbību 12.Saeimas pilnvaru laikā.

 

Komentāri (38)

Malda 23.09.2014. 00.04

Nekas tur no tāda kārtējā pundura nebūs. Viena lieta ir sēdēt Ventspilē un iekasēt meslus no kravu pārkraušanas, cita lieta vadīt Valsti. Valsts gadījumā nevarēs sabarot vietējos vēlētājus apkāšot pārējo LV tautu :)

+17
0
Atbildēt

8

    Ieva Aile > Malda 23.09.2014. 00.34

    Rūpniecisko platību piedāvājums Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā

    Ventspils brīvostas rūpnieciskajā zonā ar speciālās ekonomiskās zonas nosacījumiem darbojas Ventspils Augsto Tehnoloģiju parks (VATP) — vieta dinamisku un inovatīvu tehnoloģiju uzņēmumu izaugsmei. VATP šobrīd ir izvēlējušies vairāk nekā 10 elektronikas, IT un citu nozaru uzņēmumi — elektronikas komponenšu ražotne Ventspils Elektronikas Fabrika , šķidro displeju ražotne Euro LCDs , Squalio datu kompetences centrs, VATP Biznesa Inkubators start-up uzņēmumu atbalstam un citi. Jums ir iespēja ar izdevīgiem nosacījumiem izmantot gatavas platības divos jaunos VATP rūpnieciskajos kompleksos, kuru būvniecība šobrīd notiek ar ES finansējumu.

    http://www.portofventspils.lv/lv/razo-brivosta/rupnieciskas-platibas-un-telpas

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Malda 23.09.2014. 00.29

    Ventspilī ir visi nosacījumi IKT, tajā skaitā jaudīgu datu centru attīstībai. Moderna komunikāciju infrastruktūra paver iespējas uzglabāt un apstrādāt liela apjoma datus, kam nepieciešama ātrgaitas savienojumu jauda.

    Pilsētas pašvaldība un Ventspils brīvostas pārvalde sadarbībā ar nozares uzņēmumiem ir izstrādājusi Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares attīstības stratēģiju un rīcības plānu 2014.–2020. gadam īpaši labvēlīgas IKT uzņēmumu darbības un attīstības vides veicināšanai.

    Jau šobrīd Ventspilī ir ievērojami pieaugusi IKT nozares koncentrācija un turpinās strauja nozares attīstība. To apliecina pieaugošais vietējo, kā arī starptautiski atpazīstamu uzņēmumu skaits.

    Pirmais solis, kas jāveic, lai sāktu īstenot savu investīciju ieceri: sazinieties ar mums! [email protected]

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Malda 23.09.2014. 00.29

    Atbalsts darbības uzsākšanai un biznesa inkubācija

    Ikvienam, kurš uzsāk ražošanu Ventspilī, tiek sniegts iespējami liels pašvaldības atbalsts. Uzņēmējdarbības uzsākšanas periodā atbalsta instrumenti ir dažādi — no piemērotu telpu, speciālistu un konsultāciju nodrošinājuma, līdz pat vērienīgas infrastruktūras izveidei. Ilgstošs pašvaldības atbalsts tiek attiecināts gan uz liela mēroga, gan start-up uzņēmumiem.

    Ventspilī ir biznesa inkubācijas iespējas, te notiek arī aktīva sadarbība starp pilsētu, ražotājiem un akadēmisko sektoru. Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubators atbalsta start-up uzņēmumus. Uzņēmuma attīstības sākumposmā VATP Biznesa inkubatorā ar atvieglotiem nosacījumiem ir iespējams nomāt moderni aprīkotas biroja telpas, kā arī saņemt nepieciešamās konsultācijas biznesa plāna izstrādes, eksporta uzsākšanas, starptautiskā mārketinga un citos uzņēmējdarbības jautājumos. VATP Biznesa inkubatorā darbojas gandrīz 60 dažādu nozaru jaunie uzņēmumi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Malda 23.09.2014. 11.33

    Nu kāpēc gan tikai Uz Ventspili aizvilkts?Atcerēsimies valsts naudiņu garantijas izskatā,kuru aizvilka uz Liepāju?Cik jauki un efektīvi to izmantoja, vai ne,kādi tur parki un velmētavas sabūvētas,kā tur visi čakli strādā?Vai atceramies vagonu iepirkumu.Cik jauki apguvām Eiropas naudiņu un kādi smuki vilcieni tagad braukā pa Latvijas ārēm?Un tur nemaz Lembergs nepiedalījās,tā kā šos izcilos panākumus viņam nekādi nevaram pierakstīt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Malda 23.09.2014. 10.42

    beta. Lembergs ienāca ZZS saeimas frakcijas sēdē un teica: Bērziņ, tu būsi prezidents:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Malda 23.09.2014. 10.13

    Lembergam jāsaka paldies par Latvijas patreizējo kauna traipu večopja izskatā… to vienmēr der atcerēties!

    Bez Lemberga ziņas Grigule un Seržants nebūtu tik naski uz izvirzīšanu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > Malda 23.09.2014. 09.58

    Ēriks. Tas tikai tāpēc, ka uz Ventspili tiek aizvilkta lauvas tiesa no valstij paredzētā (stipri apšaubāmā veidā starp citu!). Latvijas mērogā tas nesanāks.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 23.09.2014. 00.57

    Hmm, arī Saeimai ir speciāls Ventspils atbalsta fonds :) Atbalsta katra korumpējama deputāta kurumpatīvu inicaitīvu :)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

Anna Gaigule 22.09.2014. 22.43

Tā kā, mūsu austrumu kaimiņa uzvedības dēļ, sabiedrība šobrīd ir vairāk polarizējusies, ceru, ka ar šo “naftas zemnieku” paziņojumu viņi sev vairāk kaitēs, nekā palīdzēs.

+15
0
Atbildēt

0

Alise 23.09.2014. 06.21

:)) Nu nevar ZZS atteikties no Lemberga tomēr. Slikti. Biju domājis, ka partija sāk attīstīties pareizā virzienā un atiet no viena cilvēka ietekmes, bet izrādās nekā. Ņemot vēl vērā Jelgavas gadījumu ar vēlmi sestdienas pasākumā nepieļaut Ukrainas karogu, tomēr izskatās, ka partija joprojām ir viena cilvēka kontrolē un prokrieviskākā no koalīcijas partijām. Es ceru, ka Lemberga pieaicināšanas rezultātā viņi vairāk zaudēs nekā iegūs.

+13
0
Atbildēt

2

    dzintarz > Alise 23.09.2014. 09.59

    Kur tad premjers Vemsis pazudis? Kāpēc nav “Premjeru Partijā”? Iepinies tīklveida struktūrās?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > Alise 23.09.2014. 09.29

    >>>…un atiet no viena cilvēka nelaimes, bet izrādās nekā :)>>>

    Tieši šī iemesla dēļ par ZZS nekad nebalsošu. Par prokrieviskumu – viņiem vienalga, ar ko, ka tik parullēt iedod – tāpat kā GKR ar misteru 20%. Ja pārējie vismaz atklāti nemelo, bet tikai nepasaka visu vai izvairās, tad ZZS nevar ticēt pilnīgi nevienam vārdam, samelos par jebko un jebkam.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu