Vācija uzņems 20 smagāk ievainotos Ukrainas karavīrus • IR.lv

Vācija uzņems 20 smagāk ievainotos Ukrainas karavīrus

10
Ukrainas armijas ložmetējs. Foto: AFP/LETA

Pie Ilovaiskas krituši līdz 100 Ukrainas karavīru

Uz ārstēšanos Vācijā otrdien tiks nosūtīti 20 vissmagāk kaujās pie Ukrainas pilsētas Ilovaiskas ievainotie Ukrainas karavīri, paziņojusi Ukrainas prezidenta padomniece Olga Bogomoļeca.

Lēmums nosūtīt smagi ievainotos uz Vāciju pieņemts prezidenta līmenī, ziņo UNIAN.

Bogomoļeca paziņojusi, ka Ukrainas prezidents viņai uzdevis kontrolēt ievainoto Ukrainas karavīru apskates Kijevas kara hospitālī, lai smagāk cietušos nosūtītu ārstēties uz ārzemēm. UNIAN ziņo, ka ārsti visu nakti sagatavojuši ievainotos transportēšanai uz Vāciju.

Tikmēr Dņepropetrovskas apgabala valsts administrācijas priekšsēdētāja vietnieks Boriss Filatovs paziņojis, ka pie prokremlisko kaujinieku ielenktās Ilovaiskas krituši gandrīz 100 Ukrainas karavīru. “Simts upuru nav. Līdz simtam,” sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja Filatovs.

Raksturojot ukraiņu karavīrus, Filatovs norādīja, ka viņi baidās iesaistīties tuvcīņā. Viņš pauda pārliecību, ka Donbasā notiek artilērijas karš, “šauj labi, precīzi, izmanto bezpilota lidaparātus”.

“Daudzi krievi, sevišķi artilēristi domā, ka viņi atrodas poligonā (..). Pavisam nopietni,” norādīja Filatovs. “Ne visi krievi ir nelieši. Bija situācija, kad krievi izglāba 25 mūsu ievainotos. Sniedza palīdzību un nosūtīja uz slimnīcu,” viņš piebilda.

Ukraiņu karavīrus kopš sestdienas pie Ilovaiskas aplenkuši Krievijas regulārās armijas spēki.

Krievijas armijas spēki un prokremliskie kaujinieki turpina uzbrukumu Donbasā, savā “Facebook” lapā otrdien paziņojis organizācijas “Informatīvā pretestība” koordinators Dmitro Timčuks. “Situācija karadarbības zonā vēl joprojām ir ļoti sarežģīta. Krievijas karavīri un teroristi sākuši uzbrukumus, iegūstot papildspēkus no Krievijas Federācijas teritorijas,” raksta Timčuks.

Doņeckas apgabalā Krievijas karavīri apšaudījuši medicīnisko kolonnu ar ukraiņu karavīriem. “Automobiļu kolonai bija atbilstošais marķējums (…). Tomēr, pēc savām parastajām tradīcijām, teroristi Krievijas armijas formās apšauda Ukrainas karaspēka medicīniskās kolonnas, kas pārvadā ievainotos un ir marķētas ar attiecīgajām atpazīstamības zīmēm,” vēstīja Timčuks.

Tikmēr no Luganskas vadības pienākušas ziņas, ka Krievijas Federācijas karaspēka pārstāvji pieprasījuši tiem piešķirt zemes gabalu kritušo apbedīšanai. Kā uzskata Timčuks, tas ir nepieciešams Krievijas kritušo apbedīšanai.

 

Komentāri (10)

Aivars Krauklis 02.09.2014. 12.51

It kā jau labi, bet… Vācijā divi ražotāji nevarot saņemt no valsts vajadzīgo atļauju piegādāt jau izpildītā Ukrainas pasūtījuma militārās mantas – bruņuvestes un kaskas.Pasūtījums esot strīdīgs.

Bijušas tās bruņuvestes (nu briesmīgi militāra prece!) piegādātas laikā un tiem, kam vajadzīgs, ievainoto būtu mazāk.

+7
0
Atbildēt

0

ievuliitis 02.09.2014. 12.42

Vai nevajadzētu brīdināt Vācijas slimnīcas, ka tos ievainotos ir jāaizsargā pret krievu nacionālistiem? Stāstīt par incidentu Stradiņa slimnīcā, kur ievainotajam ir draudēts. Uz Vāciju labas dzīves meklējumos arī ir devušies daudzi bijušās PSRS iedzīvotāji bet daļa no tiem mentāli ir tie paši sovoki un lielkrievu šovinisti.

+7
-2
Atbildēt

2

silvija_vitina 02.09.2014. 12.38

Ukraina cieš milzīgus zaudējumus. Tomēr ikviens kritušais karavīrs ir varonis, pret viņu tiek izrādīts gods. viņš netiks norakts sētmalē un būs mūžam dzīvs Ukrainas sabiedrības kolektīvajā atmiņā.

Krievija arī cieš milzīgus zaudējumus. Taču tālākais – vsjo naoborot.

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu