Dailes teātrī pirmizrāde "Vakariņas ar Elvisu" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde “Vakariņas ar Elvisu”

42
Skats no izrādes. Aktieri Vita Vārpiņa un Artūrs Skrastiņš. Foto Jānis Deinats, Fotocentrs

Komisks stāsts par seksu, zaudējumiem un ēdiena gatavošanu. Galvenajā lomā Artūrs Skrastiņš

Piektdien, 19.septembrī plkst.19 notiks režisora Jana Villema van den Bosa iestudētās Lī Hola lugas “Vakariņas ar Elvisu” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA. 

“Vakariņas ar Elvisu” ir komiski šausmīgs un šausmīgi komisks stāsts par seksu, zaudējumiem un ēdiena gatavošanu. “Cilvēki mēģina kontrolēt to, kā viņi jūtas, bet beigās tas neizdodas,” par izrādi stāstīja režisors, norādot, ka izrāde parāda veidus, kā cilvēki cenšas kontrolēt savas jūtas. 

Lugā ir četri galvenie varoņi, kurus spēlē Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Ieva Segliņa un Gints Andžāns. Tā ir sadzīves drāma ar Lasvegasas elementiem, atklāja režisors. Viņš paskaidroja, ka izrāde ir nevis par jauno Elvisu, bet par Elvisu, kuru māc atkarības. Izrādē būs daudz mūzikas no Elvisa Preslija daiļrades. Daļu no tās izpildīs pats Skrastiņš. “Šī izrāde būs ļoti, ļoti seksīga,” viņš atklāja. Aktieris norādīja, ka tieši traģikomēdija ir viņa mīļākais žanrs. Skrastiņš atzina, ka priecājas strādā kopā ar van den Bosu, jo režisors katru reizi viņu izaicinot darīt kaut ko jaunu, piemēram, šoreiz Skrastiņam izrādē neesot neviena runājamā teksta. 

Izrādē “rokenrola karaļa” Elvisa Preslija atdarinātājs ir paralizēts satiksmes negadījumā un piekalts pie invalīdu ratiņiem. Viņa sieva ir anorektiska alkoholiķe, savukārt meita ir apsēsta ar pavārgrāmatām. Visu vēl vairāk sarežģī jaunais mīlnieks  – maiznieks Cēzars. Lugas autors Hols ir britu dramaturgs, starp kura pazīstamākajiem darbiem ir scenāriji filmām “Billijs Eliots”, “Lepnums un aizspriedumi”, kā arī “Kara zirgs”. Viņa scenāriji bijuši nominēti “Oskara” balvai un saņēmuši Lorensa Olivjē un Tonija balvas. 

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena 5 – 22 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu