Uzliek sodu par garumzīmes aizvietošanu ar sirsniņu Rīgas robežzīmē • IR.lv

Uzliek sodu par garumzīmes aizvietošanu ar sirsniņu Rīgas robežzīmē

36
Īstā mākslinieka Valda Celma veidotā Rīgas robežzīme. Foto no interneta

VVC neatklāj personu, kurai uzlikts sods

Valsts valodas centrs (VVC) piemērojis sodu “kādai Rīgas domes amatpersonai” par garumzīmes aizvietošanu ar sirsniņu Rīgas robežzīmē, ziņo LETA.

VVC Valodas kontroles Rīgas reģiona nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Laura Velzete-Skudra teica, ka šai personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī noteikts naudas sods no 35 līdz 140 eiro apmērā. VVC uzdevis sirsniņu noņemt un atjaunot garumzīmi.

Velzete-Skudra norādīja, ka administratīvais protokols noformēts par Valsts valodas likuma neievērošanu. Likums paredz, ka oficiālajā saziņā ir jālieto latviešu valoda, ievērojot spēkā esošās literārās valodas normas, un sirsniņa, kas uzrakstā “Rīga” aizvieto garumzīmi, šīm normām neatbilst.

VVC sekos tam, lai sirsniņu vietā uzrakstā “Rīga” atkal parādītos garumzīme.

Jau ziņots, ka vairākas sabiedrībā zināmas personas nosūtījušas publisku vēstuli Rīgas mēram Nilam Ušakovam, kurā pauž protestu pret Rīgas vizuālās zīmes “izkropļošanu un banalizēšanu”, kā arī pret autortiesību pārkāpumu un latviešu valodas pareizrakstības ignorēšanu.

 

Komentāri (36)

silvija_vitina 18.09.2014. 18.21

Mākslinieks tāpēc ir mākslinieks, ka spēj redzēt pareizas un skaistas proporcijas. Un tas nav pat tik daudz garumzīmes jautājums, cik attieksme pret mākslinieku, kurš radījis šo vides objektu.

Labi, ka ušmerikam neienāca prātā sirsniņas salikt, piem., baznīcas gaiļu vietā – lai gan varētu. Sirsniņas taču ir mīļi un smuki. Un būtu labi redzamas jau no tālienes. Varbūt pat tūristus piesaistītu! Ko neteiksi, sirsniņa uz baznīcas smailes – oriģināli!

+21
0
Atbildēt

1

    ILZE > silvija_vitina 18.09.2014. 22.32

    traductrice

    sirsniņa uz baznīcas smailes – oriģināli!

    ______________

    Sātanistu sakropļotā krusta vietā zvaigzni un pusmēnesi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Alise 19.09.2014. 06.22

Dažiem komentētājiem te izskatās ar saprašanu ne visai. Jautājums tagad ir normāli atrisināts. Ja jau neviens savādāk nespēj nolikt pie vietas Ušakovu ar sirsniņlēmumu, tad tas ir jādara VVC.

Nesaprotu, kas par pārmetumiem ir VVC par šo lēmumu? Ko viņi ne tā izdarīja? Un uz kāda pamata viņiem nebūtu bijis jādara tas, ko viņi izdarīja?

+9
0
Atbildēt

1

    dzintarz > Alise 19.09.2014. 10.22

    Gņilušam Išakovam iegribējās konfrontāciju?

    Lūk konfrontācijas piedāvājums: Latvijas valstiskuma atbalstītāji un prokrieviskā sovjetisma pretinieki apsien kājas apavam “kolorādo lenti”, kad nodilst dubļos, tad uzsien jaunu.

    Sagribējās gņiluškām mēdītāju/media karu? Ne probļems. Sagādāsim..

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 19.09.2014. 09.04

Ušakovs ir nodemonstrējis nicinošu attieksmi pret latviešu valodu. Otro reizi.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu