Avīze: Putins draudējis divās dienās nokļūt arī līdz Rīgai • IR.lv

Avīze: Putins draudējis divās dienās nokļūt arī līdz Rīgai

140
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: ITAR-TASS/LETA

Porošenko šo Putina izteikumu nodevis tālāk EK prezidentam Barrozu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko teicis, ka tad, ja viņš gribētu, Krievijas karaspēks divās dienās nonāktu ne vien līdz Kijevai, bet arī līdz Varšavai, Viļņai, Rīgai, Tallinai un Bukarestei. Par to ceturtdien raksta vācu avīze “Sueddeutsche Zeitung“.

Avīze atsaucas uz Eiropas Savienības ārpolitiskā dienesta ziņojumu. Šādu izteikumu Putins paudis sarunā ar Porošenko, kurš savukārt šos Krievijas prezidenta vārdus nodevis tālāk Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu.

“Ja es vēlētos, es divu dienu laikā ievestu karaspēku ne tikai Kijevā, bet arī Rīgā, Viļņā, Tallinā, Varšavā un Bukarestē,” paziņojis Putins Ukrainas prezidentam.

Turklāt, pēc vācu medija ziņām, Putins Ukrainas prezidentam ieteicis “ne pārāk paļauties uz ES”, jo viņš, ja vien vēlēsies, var “ietekmēt un bloķēt lēmumu pieņemšanu Eiropadomes līmenī”.

Saskaņā ar vācu avīzes rīcībā esošo Eiropas Savienības ārlietu dienesta ziņojuma kopsavilkumu Porošenko ar Barrozu ticies pagājušajā piektdienā viņa vizītes Kijevā laikā.

ES ceturtdien “Sueddeutsche Zeitung” publikācijā minēto informāciju komentēt atteicās.

“Mēs neīstenosim diplomātiskus pasākumus medijos un neapspriedīsim izvilkumus no konfidenciālām sarunām,” sacīja Eiropas Komisijas preses sekretāre Pia Ārenkilde-Mansena. “Svarīgi ir tas, ka ES ir gatava veikt ieguldījumu ilgstošā mierā, pārticībā un stabilitātē Ukrainā,” viņa piebilda.

Kā zināms, septembra sākumā pirms NATO samita Velsā Krievijas prezidents sarunā ar Barrozu jau draudēja, ka var ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā.

Toreiz Eiropas Savienības (ES) samitā, kurā viens no galvenajiem tematiem bija Ukrainas krīze un sankciju paplašināšana pret Krieviju, Barrozu teicis, ka “tikko runājis ar Putinu”. Kad Barrozu vaicājis Putinam “par krievu karaspēku, kas šķērsojis robežu ar Ukrainu, Krievijas līderis ķēries pie draudiem. “Tā patiesībā nav problēma,” Putins sacījis Barrozu. “Ja es gribēšu, es Kijevu ieņemšu divu nedēļu laikā.”

Pēc tam Putina vecākais ārpolitikas padomnieks Jurijs Ušakovs paziņoja: “Izteikti šie vārdi vai nē, es uzskatu, ka citāts, ko jūs piesaucat, ir izrauts no konteksta un tam ir pilnīgi cita nozīme.”

Savukārt ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki sacīja, ka derīgāk būtu dzirdēt, ka Putins divu nedēļu laikā izvāks Krievijas karavīrus no Ukrainas.

 

Komentāri (140)

buchamona 18.09.2014. 12.00

Putins malacis. Vismaz LR Saeimas vēlēšanu kontekstā. Viņš varētu parunāt vēl.

+24
0
Atbildēt

2

    Dina > buchamona 18.09.2014. 13.54

    Aha.

    1. taisnība. Ja gribētu, tad ievestu. Ja neved, tātad negrib.

    2. žēl, ka nabaga pārbiedētais paraška tā arī neatzinās – pēc šiem „draudiem” viņam nācās uz tualeti iet pampersus mainīt, jeb ne …

    3. vērojams manāms progress. Kad Vovočka „biedēja” Barrozu, viņš teica,ka Kijevas ieņemšanai šim vajadzīgas 2 nedēļas. Tagad parašakm saka – jau tikai 2 dienas. Vai nu krievi palikuši tik stipri pēdējā mēneša laikā, jeb tie Briseles kāposti galīgi novadējušies … : )))

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > buchamona 18.09.2014. 13.56

    Noklausieties vai izlasiet. Tas ir Ilarionovs, bijušais putlera padomnieks. Viņš drēbi… pardon, putleru pazīst…

    http://www.echo.msk.ru/programs/sorokina/1400490-echo/

    Starp citu,žurnālisti nervozi… īpaši pie beigām…

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

esmeralda_se 18.09.2014. 12.03

>>>es uzskatu, ka citāts, ko jūs piesaucat, ir izrauts no konteksta un tam ir pilnīgi cita nozīme.>>>

-Ušakovs pēc vizītes Maskavā

-Muižnieks pēc dolgova izteikumiem

-Putins pēc tikšanās ar Porošenko

…protams, tā ir tikai sakritība.

+18
-1
Atbildēt

3

    Ieva Priedenfelde > esmeralda_se 18.09.2014. 20.57

    Skaidris kā diena – tas čekists viņu tur gaidīja un fotogrāfs arī. Vai patiesi visi ir akli? Klasiska čekas provokācija. Čeka negrib Sudrabu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > esmeralda_se 18.09.2014. 13.24

    Vienīgajā reizē mēneša laikā, kad viņa tanī veikalā bija:):):)

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > esmeralda_se 18.09.2014. 12.08

    ………… un sudraba nejauši satika to čekistu lielveikalā, kurš viņai palīdzēja pirkumus nest

    +19
    -1
    Atbildēt

    0

piziks 18.09.2014. 12.43

Bābiski tie mazie vīreļi šais laikos, — Napoleons uz Maskavu vismaz gribēja nemainīgi vairākus gadus pēc kārtas, bet Puķins — ta ir Kijevu 2 nedēļās, ta uz Rīgu 2 dienās, ta vēl kaut ko… Opreģeļisj na koņec-to!

Un Mitrofanovam arī gribas pakarot? Sadomājies, ka Pleskavas desantūra šamā īpašumus sev nepaņems — kādam badainam majorelim?

+15
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu