LNB atklās teksta grupas "Orbīta" multimediālu dzejas izstādi • IR.lv

LNB atklās teksta grupas “Orbīta” multimediālu dzejas izstādi

33
Publicitātes attēls

“Orbīta” svin 15 gadu jubileju

Svinot teksta grupas “Orbīta” radošās darbības 15.jubileju, šodien plkst.18 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiks atklāta multimediāla dzejas izstāde “Orbītai 15”, raksta aģentūra LETA. Izstāde, kas tiek atklāta festivāla Dzejas dienas laikā, iecerēta kā apvienības 15 gadu radošās darbības pārskats, piedāvājot interesantākos un ievērojamākos apvienības veikumus. Izstādes noformējuma koncepciju veidojusi gleznotāja un kino māksliniece Ilva Kļaviņa. 

“Orbītai 15” ekspozīciju veidos pieci mākslinieciskie bloki. Pirmkārt, tās būs pašu “Orbītas” dalībnieku dzejas grāmatas un apvienības izdotās citu autoru grāmatas. Tāpat iekļautas citu Latvijas un ārvalstu izdevēju izdotās apvienības “Orbīta” grāmatas dažādās valodās. Izstādē tiks demonstrēti video darbi, audio ieraksti un arhīva fotogrāfijas, kas ilustrē “Orbītas” aktivitātes aizvadītajos gados. 

Dzejnieku un mākslinieku apvienības “Orbīta” kodolu veido dzejnieki un multimediju mākslinieki Artūrs Punte, Semjons Haņins, Aleksandrs Zapoļs, Žoržs Uaļļiks, Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs un mākslinieks Vladimirs Leibgams. Apvienība regulāri sadarbojas ar citiem dzejniekiem un māksliniekiem dažādu projektu īstenošanā. Pēdējā laika plašākās “Orbītas” aktivitātes ir projekts “Rīgas dzejas karte” un apvienības dalībnieku un citu Latvijas krievu dzejnieku un mākslinieku grāmatu sēriju izdošana. 

“Orbīta” devusi lielu ieguldījumu Latvijas krievu un latviešu kultūras savstarpējā integrācijā, veicinot dzejas un prozas darbu tulkošanu un izdošanu bilingvālos krājumos. “Orbīta” aktīvi piedalās ne tikai Latvijas kultūras dzīvē, bet arī daudzos notikumos ārpus tās – izstādēs, lasījumos, performancēs, vada radošās darbnīcas par videodzeju un urbānās dzejas izpausmes formām. 

Izstāde “Orbītai 15” LNB būs apskatāma līdz 30.septembrim bibliotēkas darba laikā. Tās apmeklējums ir bez maksas. Vairāk infomācijas LNB mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu