Dailes teātrī atklās izstādi ""Atkušņa" romantiķis. Leo Kokle. Portreti" • IR.lv

Dailes teātrī atklās izstādi “”Atkušņa” romantiķis. Leo Kokle. Portreti”

31
NULL

Izstādīti portreti, kuros viņš gleznojis draugus, savam garam tuvus cilvēkus

Dailes teātra mākslas telpā “Brīvības 75” šodien tiks atklāta izstāde “”Atkušņa” romantiķis. Leo Kokle. Portreti”, raksta aģentūra LETA. Izstādes kuratore ir Sarmīte Sīle, un tajā, svinot mākslinieka 90.dzimšanas dienu, tiks izstādīti portreti, kuros viņš portretējis galvenokārt draugus, savam garam tuvus cilvēkus, cenšoties atklāt viņu iekšējo pasauli un neaizmirstot arī, kādas profesijas pārstāvji viņi ir. 

Kokle (1924-1964) bija latviešu gleznotājs un portretists. No 1942. līdz 1944.gadam viņš apguva glezniecību mākslinieka un skulptora Jāņa Tilberga glezniecības studijā, vēlāk trīs gadus mācījās Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā, kuru nepabeidza veselības dēļ. No 1948. līdz 1952.gadam Kokle strādāja par mākslinieku Paula Stradiņa izveidotajā Medicīnas vēstures muzejā, bet 1952.gadā kļuva par Mākslinieku savienības biedru un bija tās valdes loceklis. Izstādei savus arhīvus par mākslinieku atvēlēja arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzija. 

Izstāde līdz 30.decembrim bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu