Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

7
Jānis Taurens.

Iesaka Latvijas radio žurnāliste Anda Buševica


INTERVIJAS
. EGONS LĪVS. SARUNAS AR VECAJIEM JŪRAS VILKIEM. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Pat paša Egona Līva rakstnieka fantāzija nespētu sacerēt piedzīvojumus, kas ir šajās sarunās ar tālbraucējiem kapteiņiem, burinieku kuģupuikām, zvejas kuģu kapteiņiem. Notikumu krāšņuma ziņā nepārspējama lasāmviela! Un tomēr – tik ļoti pietrūkst paša autora balss, viņa sapņa latviskajā pašapziņā iedēstīt latviešu vīrieša kapteiņa un jūrasbraucēja tēlu, uzrakstīt latviešu jūrniecības vēsturi!

DZEJA. IEVA RUPENHEITE. NEPĀRIET. IZDEVNIECĪBA NEPUTNSDzejoļi tuvi ikdienas lietām, sajūtām, bet vienlaikus viss it kā izbalējis, izzūdošs, starpstāvoklī no kaut kā netverama, bet ļoti svarīga. Man «nepāriet» reiz publiskā lasījumā dzirdēts, tagad arī krājumā atrodams dzejolis par visas Latvijas strādājošajām  sievietēm, kas, «atstātas vienas, pārvēršas dievietēs, tās glezno, raksta, spodrina māju, tās vingro, lec un uzlabo stāju…».

FILOZOFIJA. JĀNIS TAURENS. KONCEPTUĀLISMS LATVIJĀ: DOMĀŠANAS PRIEKŠ-NOSACĪJUMI. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. No sirds vēlos ieteikt tiem, kas kliedz, ka Latvijā nepastāv filozofija, valda nedomāšanas kults. Man grūtāk spriest, vai filozofs atbildējis uz paša jautājumu – vai Latvijā pastāv konceptuālā māksla? Taču grāmatā ik lappusē brīžam sasaucas, brīžam nonāk pretrunā, ar dažādu izmēru burtiem arī vizuāli sagrupēti teksti – pamatteksts, komentāri, citāti -, piedāvājot patiesi dinamisku domāšanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu