Kobzons par tiesībām ceļot uz Latviju tiesāsies Eiropas tiesā • IR.lv

Kobzons par tiesībām ceļot uz Latviju tiesāsies Eiropas tiesā

20
Josifs Kobzons. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņš no Latvijas valsts vēlas piedzīt zaudējumus par morālo un materiālo kaitējumu

Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons otrdien paziņoja, ka par tiesībām ceļot uz Latviju tiesāsies Eiropas tiesā, ziņo LETA/ITAR-TASS.

Kobzons norāda, ka aizliegums ieceļot Latvijā viņam nav ļāvis šovasar apmeklēt konkursu “Jaunais vilnis” Jūrmalā. “Es vēršos Eiropas tiesā pret Latvijas valdību par morālā un materiālā kaitējuma nodarīšanu. Es uz viesošanās laiku Jūrmalā biju apmaksājis viesnīcu 11 500 eiro apmērā, bet viesnīca man šo naudu neatmaksāja,” sacīja Kobzons. Sarunas ar viesnīcas vadību par iemaksātā avansa atdošanu bijušas neveiksmīgas, sacīja dziedātājs. “Viņi saka, ka tas nav atkarīgs no viņiem, ka to izdarīja Latvijas valdība, pie viņiem arī vērsieties ar savām pretenzijām, tāpēc es arī vēršos,” sacīja Kobzons.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) jūnijā liedza Latvijā ieceļot Krievijā plaši pazīstamajiem estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kobzons Latvijas “melnajā sarakstā” nonācis jau otro reizi.

Savulaik Kobzons, kurš Latviju bieži apmeklējis, lai piedalītos festivālā “Jaunais vilnis”, 2003.gadā ar toreizējā iekšlietu ministra Māra Gulbja rīkojumu jau tika iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā uz nenoteiktu laiku, jo valsts iestādēm bija pamats uzskatīt, ka viņš “rada draudus valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai”. Tomēr 2004.gada jūnijā, pretēji Satversmes aizsardzības biroja rekomendācijām, toreizējais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons izdeva rīkojumu izslēgt Kobzonu no “melnā saraksta”.

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Dainis Turlais vēlāk apgalvoja, ka Kobzona ielaišana Latvijā neesot bijis politisks lēmums un Jēkabsons lēmumu pieņēmis savu tiesību ietvaros. Tā kā Kobzona vārds neesot Interpola meklēto personu sarakstos, viņa iebraukšanai Latvijā neesot likti šķēršļi.

Dziedātāju Kobzonu savā teritorijā atteikušās ielaist arī ASV, Kanāda, Austrālija un vairākas Eiropas valstis.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

 

Komentāri (20)

buchamona 16.09.2014. 18.12

Ja Kobzons ir zaudējis naudu saistībā ar vīzas atteikumu, viņam tā ir jāatgriež. Nav jādod kaut kādam mērglim iegansts žēloties par to, ka Latvija viņu apzaga, jo viņš cieš zaudējumus iepriekš apmaksātas viesnīcas dēļ. Bet citādi, prieks par to, ka mūsu ārlietu ministra lēmums šai kremlinu lakstīgalai ir trāpijis sāpīgi, ja jau tiesājas.

Latvijā ir jāizmanto situācija, šis tiesas process, un jāpieliek punkts Jaunā Viļņa epopejai vispār.

+6
-1
Atbildēt

2

    ILZE > buchamona 16.09.2014. 18.19

    rinķī apkārt

    Latvijā ir jāizmanto situācija, šis tiesas process

    _____________

    Jokains esi! Newvienai valstij par vīzu atteikumu nevienam nav jāatskaitās.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > buchamona 16.09.2014. 20.43

    Tu kādreiz viesnīcu esi rezervējis? Ja 24 stundas iepriekš atsauc rezervācija, tad viesnīcai nauda jāatdod. ES regula par patērētāju tiesībām.

    Ja neatdod, tad lai sūdz viesnīcu tiesā.

    Eiropas tiesa , ja viņš domā Strasbūru, skatīs tikai tad, ja viņam būs atteikts izskatīt lietu par zaudējumiem tiesā-tas ir liegtas tiesības uz tiesu. Cilvēktiesības ir viena lieta, bet patērētājtiesības ir pavisam cita.

    Pat speciāls apdrošināšanas pakalpojums eksistē,ja vīzu gadījumā atsaka.

    Tu ko domā, ka ECT , ko darīt nav?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 16.09.2014. 20.37

Muļķis. Jebkurai valstij ir tiesības atteikt jebkuram svešam subjektam. Viņš varētu tiesāties ar viesnīcu par avansa (rezervācijas) iemaksas atdošanu, ja varētu pierādīt, ka nav ieradies dēļ nepārvaramas varas (force majeure). Bet tā tas nav, jo šādu iespēju varēja paredzēt un līdzīgas situācijas jau bijušas iepriekš. Ar ko mēs arī viņu apsveicam.

+4
0
Atbildēt

0

Jānis Derkusovs 16.09.2014. 20.37

Kādā Eiropas tiesā viņš ir vērsies? Un par ko? Ka naudu par viesnīcu neatdeva?

Nu ar tādu prasību viņš arī Latvijas tiesā var vērsties. Patērētāju tiesības. Un tiesāties līdz senātam.

Es tikai nesaprotu , kā tad Kobzons ir rezervāciju veicis?

Bet ja godīgi, tad es pat nevaru iedomāties, kura Eiropas tiesa krāmējas ar civiltiesiskiem darījumiem.

Bet Strasbūra tā konkrēti nav- viņi ar cilvēktiesībām ņemas.

Kaut ko viņš tur fleitē…

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu