Ukrainas separātistu rindās karot devušies divi Ludzas iedzīvotāji • IR.lv

Ukrainas separātistu rindās karot devušies divi Ludzas iedzīvotāji

43
Bijušais ludzānietis Valentīns Miļutins ar karavīra iesauku Vasjok. Foto no video

Visiem Ukrainas separātistu atbalstītājiem ir saikne ar nacionālboļševiku kustību

Starp Ukrainas separātistu rindās karojošajiem cilvēkiem varētu būt divi Latvijas pilsoņi un viens nepilsonis. Divi no viņiem nākuši no Ludzas, pirmdienas vakarā ziņo LTV raidījums “Panorāma”.

Pēdējās dienās internetā ievietoti videomateriāli, kuros trīs vīrieši krievu valodā apgalvo, ka ir no Latvijas, un stāsta, kāpēc devušies karot. Vismaz divi no viņiem apgalvo, ka ir no Ludzas.

Drošības policijā aģentūrai LETA teica, ka videomateriālos redzamie vīrieši ir Latvijas iedzīvotāji – divi ir Latvijas pilsoņi un viens ir nepilsonis. Vīrieši jau agrāk bijuši Drošības policijas redzeslokā kā personas, kurām ir saikne ar nacionālboļševiku kustību. “Šobrīd Drošības policija veic krimināltiesisko izvērtēšanu par šiem gadījumiem,” uzsvēra DP.

Kā pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”, viens no Ukrainas separātistu rindās karojošajiem Latvijas pilsoņiem ir Vjačeslavs Visockis, bet otrs – Valentīns Miļutins. Abi vīrieši 2001.gadā absolvējuši Ludzas 2.vidusskolu, kur, kā atceras pedagogi, uzrādījuši viduvējas sekmes. Tomēr abiem bijusi laba fiziskā sagatavotība.

Gan Visockis, gan Miļutins jau vairākus gadus nedzīvo Ludzā – Visockis, kurš esot studējis Latvijas Universitātē, pārcēlies uz Ozolniekiem, bet Miļutins – uz Rīgu.

Vairāki Ludzas 2.vidusskolas skolotāji ir vīlušies par abu vīriešu izvēli iestāties separātistu rindās.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aizvien turpina pārbaudi par nacionālboļševiku aktīvistu Benesu Aijo saistībā ar iespēju atņemt viņam pilsonību par brīvprātīgu iesaistīšanos citas valsts militārā organizācijā.

Aijo martā iesaistījās Krimas “pašaizsardzības spēkos”, kur bija pazīstams ar iesauku “Beņa-Antimaidans”. DP iepriekš sāka pārbaudi par Aijo izteikumiem Ukrainā un vēlāk kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību.

 

Komentāri (43)

Nika 02.09.2014. 09.19

Krievu atpalicība un barbarisms vēl ilgi būs problēma. Tā tauta ir morāli atpalikusi par gadiem 200, minimums. Apgaismība, renesanse, Franču revolūcija- nekas no tā līdz krieviem netika. Krievi pirms 100 gadiem burtiski dzīvoja viduslaikos, tad uzradās Ļeņins un bolševiki, un krievi nosēdēja aiz dzelzs priekškara gandrīz visu 20. gadsimtu. Tad atkal KGB čekisti pie varas.

Nav brīnums ka krieviem putra galvās.

+10
-1
Atbildēt

2

    ILZE > Nika 02.09.2014. 09.59

    Fikseris

    Krievu atpalicība un barbarisms vēl ilgi būs problēma.

    ______________

    Šī samilzusī problēma var tikt atrisināta vēl šajā desmitgadē, ASV pie varas nākot adekvātam prezidentam.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Jolanta Švābe (Stalidzāne) > Nika 02.09.2014. 19.44

    Domāšanā vidējais statistiskais krievzemes iedzīvotājs aka vatņiks ir atpalicis par visiem 600 gadiem un dreifē kaut kur Mamaja ordas laikos. Nav brīnums, ka boļševiki aizdomājās līdz Vidusāzijas, kura joprojām atrodas viduslaikos (musulmaņiem pat laika skaitīšana ir ar 600 gadu nobīdi) ievilkšanai PSRS. Tuvas mentalitātes tomēr. Nez ko teiktu Pēteris I, ieraugot šo varzu. Gan jau ka pirmkārt liktu Putinam un Krievijas Domes deputātiem nocirst galvas un noskūt Gundjajevu :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Malda 01.09.2014. 21.57

Atgieztes LV viņiem normālā veidā būs ļoti grūti. DP noteikti ka pat viņiem jau interesējas, var arī Ukrainai izdot, kā teroristus.

+9
-1
Atbildēt

4

    Andris Jautriņš > Malda 02.09.2014. 08.04

    Anti Spet, padarbini iztēli! Ja viņi ļoti sagribēs atgriezties, bet nevarēs atgriezties normālā veidā, tad…

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Ludmila > Malda 03.09.2014. 07.57

    Par to ka terorists motorola ir bijis automazgātuves ierindnieks biju dzirdējis , bet citi ( NE rus- isti ) saka ka tas ir feiks . Es ne jau motorolas fans tik tā skaidrībai . Vaij ir kāda +/- ticama infa

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jolanta Švābe (Stalidzāne) > Malda 02.09.2014. 19.30

    Ja viņi atgriezīsies te, tad tiks izdoti Ukrainai kā Ukrainas iekšlietu iestāžu meklēti teroristi un sēdēs cietumā tur. Taču visticamākais, ka paliks kaut kur Donbasa laukos ar buldozeru aizšķūrētā tranšejā. Krievija viņus pretīm arī neņems – kaujiniekus šobrīd nošauj jau uz robežas. Vienīgais, ko viņi var darīt, lai netiktu iesēdināti – mēģināt nelegāli aizbēgt uz kādu no Krievijas anklāviem – Piedņestru, Dienvidosetiju vai Abhāziju.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 02.09.2014. 10.39

    ….ielīdzīs pa cauro LV/RUS robežu un iekārtosies paslepus mīlētajā LV? Tak viņus pāris dienās kāds no vietējiem nostučīs. Tu tak par momentāli skrēji stučīt kad tevi mazliet pavilka uz zoba :)

    …ielīdīs un sāks kurināt Netkarīgo Latgales Republiku? Šeit jāatcerās ka Kremļa polittehnologi jau bija LV un mēģināja Latgalē kaut ko saveidot. Paši SC cilvēki viņiem palūdza To nedarīt, jo baltiešu mentalitāte ir pavismam cita. Ušakovs ļoti labi zin ka pie šada pavērsiena viņš var karāties nākošā naktī kādā Uzvaras Parka laternā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ILZE 01.09.2014. 21.59

Nebūtu taisnīgi, ja tos fašistu izdzimteņus ļautu apglabāt Latvijā.

+11
-3
Atbildēt

9

    Andris Jautriņš > ILZE 02.09.2014. 08.00

    Rostin, lūdzu ieliec saiti uz aptauju, kas parāda šādu jautājumu un šādus datus. Ja nav, tad atsauc savu apgalvojumu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ILZE 02.09.2014. 00.16

    Man gan liekas, ka mums jau nu nevajadzētu kļūt par kretīniem, tāpēc ka citi tādi ir. Tieši rīcība (nevis piederība kādai etniskai vai kādai citai grupai) ir tas, kas kalpo par robežu starp “civilizētu” un “necivilizētu” (“mežonīgu”/”humānu”) sabiedrību.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ILZE 02.09.2014. 12.29

    Profils http://www.ir.lv/profils/61738/skatit rakstīja 2.septembris 2014 07:15

    v_rostins kristaps_freimanis

    Tieši rīcība (nevis piederība kādai etniskai vai kādai citai grupai) ir tas, kas kalpo par robežu starp “civilizētu” un “necivilizētu”

    ____________________

    87% Krievijas iedzīvotāju, tie būs praktiski 100% krievu, atbalsta ukraiņu slepkavošanu. Tātad tomēr tie, kuriem liekā hromosoma, atzīstami par necivilizētiem.

    Vēlāk norādītajā saitē atrodams:

    http://fakty.ua/186000-rejting-podderzhki-putina-sredi-rossiyan-vzletel-do-87—opros

    87% опрошенных россиян ответили положительно на вопрос «Вы в целом одобряете или не одобряете деятельность Владимира Путина на посту Президента России?».

    v_rostin, vai jūs saprotat krievu valodu? Ja saprotat, tad jāsaka, ka Jūsu tulkojums nav uzskatāms par kļūdu, bet par naida kurināšanu. Žēl, ka te nav poga “Pasūdzēties redakcijai”, bet žēl tas ir drīzāk IRam, jo viņiem nāksies atbildēt par savā resursā publicēto, ko viņi atbilstoši savai redakcijas atbildībai nekontrolē.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ILZE > ILZE 02.09.2014. 19.24

    Andris Doveiks

    Viņi atbalsta Putinu, tāpēc, ka tas ir zaglis, sadists, slepkava un pederasts.

    Liekā hromosoma, tāpēc ka tā negatīvā selekcija sevi sludina par īpašu. Interesanti, ar ko tad vēl?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ILZE 02.09.2014. 09.38

    Aptauju, lūdzu :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > ILZE 02.09.2014. 09.56

    Andris Doveiks

    Lūdzu!

    Рейтинг поддержки Путина среди россиян взлетел до 87% – опрос

    http://fakty.ua/186000-rejting-podderzhki-putina-sredi-rossiyan-vzletel-do-87—opros

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > ILZE 02.09.2014. 07.15

    kristaps_freimanis

    Tieši rīcība (nevis piederība kādai etniskai vai kādai citai grupai) ir tas, kas kalpo par robežu starp “civilizētu” un “necivilizētu”

    ____________________

    87% Krievijas iedzīvotāju, tie būs praktiski 100% krievu, atbalsta ukraiņu slepkavošanu. Tātad tomēr tie, kuriem liekā hromosoma, atzīstami par necivilizētiem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ILZE > ILZE 02.09.2014. 09.00

    Andris Doveiks

    87% atbalsts “ņedomerkam” – pedofīlam tam apliecinājums, 2000. gadā neatceros cik, bet nomācošais vairākums dzimtcilvēku nobalsoja par apsolīto čečenu bērnu močīšanu atejās. Kā iedomājies “novorossiju” bez asins jūras, ka kāds labprātīgi vēlēsies nonākt tumsonīgu, sātana apsēstu vergu, cilvēces pabiru, jūgā?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > ILZE 02.09.2014. 01.02

    ->kristaps_freimanis

    Bet šoreiz taču atbilstoši situācijai? Iedomājieties, ka mēs brauktu uz Īriju karot ar īriem par latviešu valodu kā valsts valodu Īrijā???

    Spējat? Es nē.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu