Ukrainas aizsardzības ministrs: Krievijas karavīri ir Doņeckā un citās pilsētās • IR.lv

Ukrainas aizsardzības ministrs: Krievijas karavīri ir Doņeckā un citās pilsētās

39
Šaušanas mērķis Ukrainas rietumu pilsētā Ļvovā. Tajā redzams Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Mēs sarunājamies nevis ar teroristiem, bet ar Kremļa pārstāvjiem, teica Geletejs

Krievijas armijas karavīri atrodas ne tikai Doņeckā, bet arī citās Austrumukrainas pilsētās, svētdien intervijā telekanālam “Inter” paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs.

Geletejs norādīja, ka izlūkdienests un citi dienesti konstatējuši Krievijas karavīru kustību un aculiecinieki viņus redzējuši Doņeckā. Ministrs piebilda, ka Krievijas karavīri ir arī citās pilsētās. Piemēram, Krievijas karavīri atrodas Luganskas lidostas rajonā, vēsta UNIAN.

Viņš atzina, ka situācija Luganskas un Doņeckas apgabalos patlaban ir ļoti sarežģīta, bet kontrolējama.” Geletejs arī teica, ka daudzi Krievijas karavīri, tai skaitā desantnieki, ir arestēti Ukrainas teritorijā.

„Mēs karojam ar Krieviju un tieši Krievija izlemj, kas notiek Donbasā,” teica Geletejs. „Mēs sarunājamies nevis ar teroristiem, bet ar Kremļa pārstāvjiem.”

Krievijas armija Ukrainā ielauzās nevis 27.augustā, kad iegāja Novoazovskas pilsētā, bet jau dažas dienas pirms tam – 24.augustā Krievijas armija atradās pie Ilovaiskas pie Doņeckas un deva spēcīgu triecienu Ukrainas armijas spēkiem, telekanālā TSN paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

„Tas „katls” tur radās tāpēc, ka ar smago artilēriju un tankiem ienāca Krievijas armija. Pret tādu līdz zobiem apbruņotu un labi sagatavotu regulāro armiju mūsu karavīriem no brīvprātīgo bataljoniem bija grūti cīnīties. Tikai pirms nedēļas viņi bija beiguši vēl citas smagas kaujas. Mūsu brīvprātīgie godam tika galā ar visiem pārbaudījumiem. Brīvprātīgie no Donbasa bataljona, „Mirotvorca” bataljona padevās gūstā tikai tad, kad viņiem beidzās patronas,” teica Geraščenko.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome iepriekš ziņoja, ka Krievijas Bruņotie spēki turpina ievest bruņutehniku un artilēriju Novoazovskas rajonā.

 

Komentāri (39)

Malda 01.09.2014. 20.56

Ločmemgai u nkurmiem noderētu paskatīties:

https://www.youtube.com/watch?v=XQ2XRZoUfSo

+2
0
Atbildēt

0

Ivars Ozols 01.09.2014. 15.57

Protams, ka Ukrainā nav Krievijas karaspēks. Tie ir vietējie protestētāji, kas e-bay pasūtīja tankus un artilēriju.

http://www.kyivpost.com/media/images/2014/03/31/p18kb5t4rd7e29l514u0lqrsl24/big.jpg

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu