Laikraksts: Putins draudējis Barrozu, ka Kijevu var ieņemt "divu nedēļu laikā" • IR.lv

Laikraksts: Putins draudējis Barrozu, ka Kijevu var ieņemt “divu nedēļu laikā”

61
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: ITAR-TASS/LETA

Putina teikto Barrozu apstiprina arī augsta ranga ES amatpersona

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu draudējis, ka var ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā, pirmdien vēsta Itālijas laikraksts “La Repubblica”.

Eiropas Savienības (ES) samitā, kurā viens no galvenajiem tematiem bija Ukrainas krīze un sankciju paplašināšana pret Krieviju, Barrozu teicis, ka “tikko runājis ar Putinu”, vēsta laikraksts.

Kad Barrozu vaicājis Putinam “par krievu karaspēku, kas šķērsojis robežu ar Ukrainu, Krievijas līderis ķēries pie draudiem. “Tā patiesībā nav problēma,” “cars” sacījis Barrozu. “Ja es gribēšu, es Kijevu ieņemšu divu nedēļu laikā,” vēsta LETA/Ukrainskaja pravda.

Šādi izsakoties, Putins gribējis pārliecināt EK prezidentu pret jaunu sankciju noteikšanu, skaidro laikraksts.

Laikraksta versiju par Putina un Barrozu sarunu apstiprinājusi arī augsta ranga ES amatpersona, apliecināja britu avīzes “Financial Times” Briseles biroja vadītājs Pīters Špīgels.

“Augsta ranga ES amatpersona apstiprina – Putins sacījis Barrozu, ka viņš varētu būt Kijevā divu nedēļu laikā, ja tiešām gribētu iekarot Ukrainu,” tviterī paziņoja Špīgels.

ES samitā dalībvalstu līderi uzdeva EK nedēļas laikā sagatavot pret Krieviju jaunas sankcijas, svētdien paziņoja Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs.

Krievijas karaspēka regulārās daļas trešdien iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē. Piektdien krievu tanki jau bija pie Ukrainas Azovas jūras lielākās pilsētas Mariupoles.

Krievu tanki tagad piedalās kaujās pie Luganskas, vēsta mediji. Pēdējo divu mēnešu laikā karot uz Ukrainu nosūtīti 15 000 Krievijas karavīru un jau vismaz simts no viņiem karadarbībā zaudējuši dzīvību, pirmdien paziņoja Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Vēl februārī Krievija okupēja Krimu, bet martā to anektēja.

 

Komentāri (61)

Aivars Krauklis 01.09.2014. 21.45

Viens cits vīrelis, arī tāds augumā ne visai dižens, reiz lielījās ieņemt Grozniju 2 stundu laikā. Kaut kā neizdevās.

No otras puses – nobumbot un izlaupīt „Krievijas pilsētu māti” (ta maķ tvojū…) Kijevu moskaļi droši vien var. Nebūs nu pirmā reize – tur līdzīgus asinsdarbus , tikai bez ļotenēm, jau Andrjuša Dievmīls varonīgi pastrādāja. Par Peķkas Veļikāna asinsdarbiem arī nav pieņemts daudz rakstīt, tomēr daži inorodci vēl atceras, kāda krieviem pieredze izkaut kādu miljonu „hoholu” – vo slāvu Rossīje! Noslēgums gan var iznākt mazāk slavens, ja tikai kaimiņu zemēs kaut mazliet saprāta pamostos. Kad senāk Vaņka III un tas otrs – Briesmīgais vilkās uz Livoniju, tad Eiropā izpratnes par notiekošo netrūka, tagad gan izskatās, ka tu-tū

+15
-1
Atbildēt

0

Andris 01.09.2014. 23.36

RUS aizs. ministrs Gračevs solīja ieņemt Grozniju “2 stundu laikā”. Realitātē tas izvērtās par 1,5 gadiem, t. i. ar koeficientu 1068. Reizinot Putina solījumu ar šo koeficientu iznāk, ka Kijevu viņš ieņems pēc 41 gada. Varētu jau būt, bet vai pati RUS tik ilgi pastāvēs?

+8
0
Atbildēt

4

    ILZE > Andris 02.09.2014. 09.28

    TanteSidra

    Lai ASV iedabūtu Afganistānā un talibi jau pēc dažiem gadiem negrieztu krievu galvas Piemaskavā, tika sarīkota vērienīga militāra operācija, 9/11.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Andris 02.09.2014. 09.31

    “atcerējās kā paši tur iegāja lai izdarītu valsts apvērsumu skaitītās minūtēs, – pēc tam gāja ārā 10 gadus. ”

    ===

    Nu, šajā ziņādžekiem bija taisnība – nekā laba nebija un ārā īsti nav tikuši…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Andris 02.09.2014. 01.16

    agrunte “…Reizinot Putina solījumu ar šo koeficientu iznāk…”

    ~~~

    varam lietot arī citu koeficientu.

    kad Bušs Jaunākais ieveda ASV karavīrus Afganistānā skatīju Krievijas TV augsta līmeņa militārpersonu apaļo galdu.

    tie visi izteica viena veida prognozi ka nebūs labi. atcerējās kā paši tur iegāja lai izdarītu valsts apvērsumu skaitītās minūtēs, – pēc tam gāja ārā 10 gadus.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > Andris 02.09.2014. 00.10

    Sorry, nepareizi sarēķināju – iznāk pat pēc 250 gadiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 02.09.2014. 08.02

hmmm… vai nav dīvaina alegorija. Pasaule putleram piedāvā 10 izejas no strupceļa, kurā tas pats, duraciņš, ieskrējis. Taču putlers stūrgalvīgi – gribu uz bunkuru, gribu uz bunkuru, uz bunnnkurrrruuuuuu!

+7
0
Atbildēt

2

    Malda > silvija_vitina 02.09.2014. 17.00

    Varētu naivi cerēt ka tā bija tāda NATO taktika – izvilināt laci no alas. Nelaime ka lācis bija saēdies lielāks kā plānoja :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > silvija_vitina 02.09.2014. 12.28

    Problēma tā, ka Putins vēl daudz problēmas sataisīs, pirms aizbēgt uz bunkuru un piedraudēt Rietumiem ar kodolkaru.

    Vajadzētu ņemt vērā, ka Putins jau veic visus priekšdarbus lai sagatavotu valsti karam ar Rietumiem:

    1) Pārtrauc pārtikas atkarību no Riertumiem

    2) Ieslēdz militāro rūpniecību kara režīmā

    3) Armijas pārapbruņošanu plāno pabeigt 2018.gadā

    utt

    Rietumi pagaidām to plāno uzsākt kautkad kautko darīt.

    Turpmākie 2-3 gadi ir reāli bīstami.

    p.s. Baltija nebūs tuvākie mērķi. Putinam vispirms jāpiebeidz Ukraina un Moldova, tad jānodrošina bezierunu atbalsts Kazahijā un Baltkrievijā un tad gan būs mūsu kārta.

    Labāk būtu apturēt Putinu pirms tam – nogriezt naftas ienākumus un nolikt pretī ticamu militāro pretspēku – pirms Ukraina ir okupēta. Jo kad Ukraina būs okupēta, tad jau būs par vēlu atbrīvot – Putins izdarīs to pašu ko ar Krimu – uzliks automātisko draudu – uzbrukums Krievijas iekarotajai teritorijai = atbilde ar Kodolieročiem.

    No otras puses – nav jau bezcerīgi – Krievijai ir vien ap 150miljoni iedzīvotāju – salīdzinot ar NATO+Ukraina+sabiedrotie = tuvu miljardam. Krievijai ilgtermiņā nav izredžu – tikai nedrīkst ļaut okupēt pa vienai valstij – laicīgi jānostājas visiem vienoti pretī.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu