Dailes teātrī jauna izrāde "Pīters Pens" • IR.lv

Dailes teātrī jauna izrāde “Pīters Pens”

38
Skats no izrādes. Foto Gunārs Janaitis

1. un 2.septembrī skolas sākuma svinības

Dailes teātrī šodien un rīt, 2.septembrī, notiks izrāde “Pīters Pens” un skolas sākuma svinības “Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!”, raksta aģentūra LETA . Izrāde abās dienās sāksies plkst.18, bet uz skolas sākuma svinībām visi gaidīti jau no plkst.16. 

Izrādi bērniem “Pīters Pens” iestudējusi Laura Groza-Ķibere, Džeimsa Metjū Berija stāsta dramatizējuma un tulkojuma autore ir Evita Mamaja. Draiskulīgais zēns Pīters Pens, kurš negrib izaugt liels, toties māk lidot, ne no kā nebaidās. Naktīs viņš apciemo Dārlingu ģimenes bērnus, lai klausītos Vendijas māmiņas vakara pasakas. Arī Vendija zina daudzas pasakas, tāpēc Pīters grib, lai viņa dodas tam līdzi uz Nekurnekadzemi un kļūst par māmiņu visiem pazaudētajiem puikām. Nekurnekadzeme ir brīnumu un pasakainu radījumu pilna – te ir laumiņas gaisā un nāriņas lagūnā, indiāņi un mežonīgi zvēri. Brīnumiem Nekurnekadzemē nav ne gala, ne malas, bet te draud arī briesmas un ir jāizcīna kaujas ar pirātiem un viņu vadoni kapteini Āķi. Visi bērni izaug lieli un vairs nemāk lidot, izņemot Pīteru Penu. Un tā būs vienmēr. 

Jauniestudējumā “Pīters Pens” titullomā būs Dainis Grūbe, Ilze Ķuzule-Skrastiņa atveidos Vendiju, Kristīne Nevarauska – Skārdulīti, Indra Briķe – Dārlinga kundzi, Artis Robežnieks – Dārlinga kungu, Gints Grāvelis – Kapteini Džesperu Āķi. Pārējās lomās būs Juris Bartkevičs, Pēteris Liepiņš, Ērika Eglija, Kaspars Zāle, Edijs Zalaks un Artūrs Dīcis. Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, komponists Kārlis Auzāns un horeogrāfe Liene Grava.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena 5 – 15 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu