Laikraksts: Grigules atbalstītājs tiek pie zemes Jūrmalā • IR.lv

Laikraksts: Grigules atbalstītājs tiek pie zemes Jūrmalā

7
Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ar uzņēmēja Jūlija Krūmiņa ģimeni saistīts uzņēmums iegūst zemi netālu no Dzintaru koncertzāles

Jūrmalas dome ceturtdien apstiprināja izsoles rezultātus, kas dod iespēju ar uzņēmēja Jūlija Krūmiņa ģimeni saistītam uzņēmumam netālu no Dzintaru koncertzāles, Turaidas ielas un Meža prospekta krustojumā, iegādāties zemes gabalu Majori 5106 par cenu, kas ir zemāka nekā tirgus cena šajā teritorijā.

Uz to domes sēdē norādīja arī deputāts Aigars Tampe (VLTB/LNNK), kurš atgādināja, ka Krūmiņš Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņas laikā ziedojis Zaļo un zemnieku savienībai 15 000 eiro, atbalstot Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Ivetu Griguli, uzņēmējs to atzinis arī publiski, šodien vēsta laikraksts “Diena”.

EP ievēlētās deputātes kampaņā liels bija Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieka Romāna Mežecka (ZZS) ieguldījums, taču šī svarīgā jautājuma apspriešanā viņš nepiedalījās. Acīmredzot Mežeckis pēdējos mēnešus nav aktīvi iesaistījies domes darbā, jo sēdē Tampe lūdza domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) paskaidrot, kāpēc kolēģis atkal nav ieradies darbā. Jūrmalas mērs sacīja, ka iepriekš Mežeckis ir slimojis, bet tagad viņam līdz 8.augustam ir atvaļinājums. Slimības dēļ priekšsēža vietnieks nav apmeklējis četras domes sēdes, raksta LETA.

Ar Krūmiņa ģimeni saistītais uzņēmums “MC Turaida Property” izsolē bija vienīgais pretendents uz 1442 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu, kura cena ir 73 865 eiro. Jūrmalas domes priekšsēdis Truksnis, kurš atšķirībā no sava vietnieka uz jautājumiem atbildēja labprāt, tomēr neredzot pamatu saistīt šo pašvaldības lēmumu ar uzņēmēja ziedojumu partijai. Viņš arī aicināja saprast, ka runa neesot par apbūves gabalu, bet par starpgabalu, “kurš ir zigzaga taciņa, kas pārdota par kadastrālo vērtību un atklātā izsolē”.

Tampe sacīja, ka šim zemes gabalam ir ilga vēsture, pašvaldība to izveidoja par ielu, kas paredzēta publiskai lietošanai, bet tad par to ieinteresējies J.Krūmiņš, kurš līdzās jau attīsta citu objektu. Tampe uzskata, ka zemes gabala cena ir mākslīgi samazināta. “Jūlijam Krūmiņam neko nevar pārmest, viņš ir uzņēmējs, bet jautājums ir, kāpēc dome to tik lēti pārdeva,” viņš piebilda.

 

Komentāri (7)

silvija_vitina 08.08.2014. 11.58

Toties Gribule dabūja, ko gribēja. “Grigul-naš”! Un arī Jūlis dabūja, ko gribēja! To laikam sauc par win-win.

+7
-2
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 08.08.2014. 12.15

Investēt polktikā ir izdevīgi. Jūlijs to saprot un ne tikai viņš vien.

+5
-1
Atbildēt

0

Alise 08.08.2014. 11.18

Te varētu arī tā vēl mazliet datalizētāk visu aprakstīt, lai būtu saprotams.

Vai pareizi sapratu, ka Krūmiņam tur blakus ir realizējams projekts, bet Jūrmalas dome šo zemes gabalu par saviem līdzekļiem izveidoja par ielu un tad par kadastrālo vērtību (t.i. – pa lēto) notirgoja Krūmiņam?

Tad tālāk vēl jautājums – cik Jūrmala ieguldīja tai zemes gabalā pirms tā pārdošanas? Un kad tas bija – respektīvi – vai kadastrālajā vērtībā šis ieguldījums jau ir atspoguļojies?

+6
-2
Atbildēt

1

    ILZE > Alise 08.08.2014. 11.28

    Austras koks

    Pēc Krūmiņa izskatās. Ziedonis Čevers savā laikā izcīnīja firmām atliktos nodokļu maksājumus par naftas produktiem, tās bija firmas viendienītes caur kurām Krūmiņš ieveda benzīnu. Kriminālā autoritāte, Viktors Balulis, caur Krūmiņa piestātnēm no Holandes sūtīja spirta kravas, kuras bez muitas nodevas izplatīja Lavents. Krūmiņa draudzība ar alkatīgo krievmīli, Paulu, gandrīz Rīgas pilsētai maksāja Vērmanes dārzu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu