Sagūstītie Krievijas desantnieki apmainīti pret 63 Ukrainas karavīriem • IR.lv

Sagūstītie Krievijas desantnieki apmainīti pret 63 Ukrainas karavīriem

11
Aizturētie Krievijas desantnieki preses konferencē. Foto: EPA/LETA

“Doņeckas tautas republika” paziņo par 223 sagūstītu ukraiņu militārpersonu atbrīvošanu

Sestdienas vakarā deviņus no desmit augusta beigās notvertajiem Krievijas armijas desantniekiem ukraiņi apmainījuši pert 63 Ukrainas armijas karavīriem, ziņo UNIAN.

Par to preses konferencē Kijevā paziņoja Ukrainas Drošības dienesta informācijas centra pārstāvis Andrejs Lisenko.

„Vakar ap pulksten deviņiem vakarā Harkovas apgabala robežpārejas punktā „Goptovka” Krievijas pusei tika nodoti deviņi Krievijas bruņoto spēku desantnieki, kuri tika aizturēti Ukrainas teritorijā. Pēc tam ap pulksten trijiem naktī Ukraina no Krievijas robežsargiem saņēma 63 Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrus,” teica Lisenko.

Savukārt Krievijas gaisa desanta spēku komandiera vietnieks Aleksejs Ragozins paziņojis, ka visi desmit Ukrainas notvertie Krievijas desantnieki atriezušies Krievijas Federācijā.

Tikmēr teroristu grupējums “Doņeckas tautas republika” (DTR) svētdien paziņojis, ka aizvadītajā naktī nodevis Ukrainas spēkiem 223 sagūstītas ukraiņu amatpersonas, ziņo LETA. DTR štābs paziņojis, ka aizvadītajā naktī ievērots pamiers, kura laikā gūstekņi nodoti Ukrainas pusei.

Krievijas aģentūra „RIA Novosti” citē Ragozinu, kurš apgalvojis, ka sarunas par desantnieku atbrīvošanu nav bijušas vieglas. „Tomēr veselais saprāts uzvarēja, un viss beidzās labi,”teicis Ragozins.

Ragozins arī teicis, ka visiem atbrīvotajiem desantniekiem tikšot sniegta nepieciešamā psiholoģiskā un cita veida palīdzība.

Kā zināms, 25.augustā Donbasā Ukrainas armijas spēki aizturēja 10 Krievijas desantniekus. Viņiem visiem bija ieroči un dokumenti, kā arī visi apliecināja, ka ir 98.gaisa desanta divīzijas karavīri.

Pēc desantnieku liecībām, viņi 23.augustā tikuši dislocēti Rostovā pie Donas, bet 24.augustā tikusi dota komanda doties uzdevumā, tai skaitā arī vairākiem desmitiem bruņutransportieru. Kā liecinājuši desantnieki, tikai virsniekiem bijis zināms kolonnas maršruts.

27.augustā Krievijas prezidents Vladimirs Putins Minskā paziņoja, ka desantnieki „apmaldījušies”, patrulējot pie Ukrainas robežas. Viņš desantnieku atbrīvošanas jautājumu nosauca par „tehnisku”.

Paši desantnieki preses konferencē, ko organizēja Ukrainas drošības dienests, paziņoja, ka nav zinājuši, ka atrodas Ukrainas teritorijā, un netaisās karot ar Ukrainu.

Tikmēr aizvadītajā naktī 14 ukraiņu karavīriem izdevies izkļūt no Krievijas regulārās armijas spēku aplenkuma pie Ilovajskas, svētdien paziņojis Ukrainas Nacionālās gvardes Donbasa bataljona komandieris Semens Semenčenko.

Viņš norādīja, ka ievainotie karavīri neatrodas teroristu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas kaujinieku gūstā, bet viņus sagūstījis Krievijas armijas 32.divīzijas 137.pulks un 9.tanku brigāde, vēsta LETA/NBN.

Ievainotajiem ir sniegta medicīniskā palīdzība. Semenčenko sestdien paziņoja, ka ukraiņu karavīrus pie Ilovajskas aplenkuši Krievijas regulārās armijas spēki. Atsevišķai ukraiņu vienībai izdevās izlauzties no aplenkuma jau sestdien.

 

Komentāri (11)

ievuliitis 31.08.2014. 14.51

Nabaga Krievijas desantnieki. Par visu, ko tie kameru priekšā sarunāja, tiem Krievijā var draudet nopietnas nepatikšanas. Karavīru mātēm un ģimenēm vēl smaga cīņa priekšā, līdz dabūs tos brīvībā.

“visiem atbrīvotajiem desantniekiem tikšot sniegta nepieciešamā psiholoģiskā un cita veida palīdzība.”

Par to mums dzeris varētu pastāstīt sīkāk. Šī teksta sakarā atceros hronikas kadrus, kad “zemūdene Kursk” bija nogrimusi, notika armijas vadības tikšanās ar jūrnieku piederīgiem un kāda virsnieka sieva piecēlās un atklātā tekstā vainoja valsts vadību nekā nedarīšanā un, ka atteicās pieņemt ārzemju palīdzību. Tai arī “psiholoģiski palīdzēja” – pieskrēja klāt ļaudis pelēkajā un kāds baltā ķitelī, iešpricēja ko veikli un aizveda saļimušu sievieti.

+5
0
Atbildēt

0

ievuliitis 31.08.2014. 16.01

Аркадий Бабченко

Создатель в Журналистика без посредников”

· 62 612 подписчиков

Путин на Селигере: “У Казахстана никогда не было государственности”. Жирик: “После Украины мы захватим Казахстан. Там тоже русофобские настроения культивируют”. Назарбаев: “Казахстан не будет частью организации, которая представляет угрозу для нашей независимости. Наша независимость является высшей ценностью, за которую сражались наши предки. Прежде всего, мы никогда никому не сдадимся и сделаем все, чтобы защитить себя”.

Ну давай, Вова. На Западном фронте без перемен – открывай Восточный. Долбани по Казахстану. Не отклоняйся от сценария, написанного твоим предшественником. У тебя же все идет ровно по его следам – Олимпиада, триумф воли, аншлюсс, вторжение, Западный фронт… Пора с Восточным решать. Давай уже побыстрее расхерачим все на одной шестой части суши от моря до моря и закончим с этой тягомотиной. Потому что конец-то все равно один. Так чего тянуть-то? Ведь ты же помнишь, что было у твоего предшественника в конце? Бункер, Вова. Бункер.

Не затягивай.

ЗЫ: А вы заметили, как убога и безвариативна их риторика? “Недогосударство, казахо-бендеровцы, спасем русский мир”.

Даже ни одного слова нового не сподобились придумать.

Да и то верно. Зачем? Вата и так схавает.

Байконурнаш!

+4
0
Atbildēt

0

ligakalnina 31.08.2014. 14.21

Pilnīgi ticami, ka viņi pat nav zinājuši, kur viņus sūta.

Ja jau tautai vergu mentalitāte, ar to var darīt, ko grib, ko Kremlis arī dara, un viņi to uzskata par normu.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu