Rokasspiediens Minskā • IR.lv

Rokasspiediens Minskā

52
Krievijas prezidenta Vladimira Putina (pa kreisi) un Ukrainas prezidenta Petro Porošenko rokasspiediens tikšanās laikā Minskā. Foto: EPA/LETA
Aivars Ozoliņš

Kamēr mediji apsprieda “Austrumukrainas situācijas mierīga noregulējuma iespējas” pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ukrainas prezidenta Petro Porošenko sarokošanās otrdien Minskā un divas stundas ilgušajām abu sarunām, Krievijas armijas vienības atklāja jaunu fronti karā pret Ukrainu un trešdien iegāja Novoazovskas pilsētā valsts dienvidos.

Ukrainas varas pārstāvji trešdienas vakarā paziņoja, ka Krievija sākusi atklātu iebrukumu. Novoazovskas pilsētas mērs Oļegs Sidorkins ziņu aģentūrai Associated Press apliecināja, ka pēc trīs dienas ilgušās artilērijas apšaudes pilsētā iebraukuši desmiti Krievijas armijas tanku.

Novoazovskas pilsēta pie Azovas jūras atrodas tālu uz dienvidiem no Ukrainas armijas aplenktajām tā dēvēto nemiernieku kontrolētajām teritorijām ap Doņecku un Lugansku valsts austrumos, un tajā ienākušās vienības acīmredzot ieradušās pāri robežai no Krievijas.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks, atsaukdamies uz izlūkdienestu informāciju, trešdien pateica, ka Ukrainas teritorijā darbojas Krievijas regulārās armijas vienības. Bet ASV Valsts departaments paziņoja, ka Krievija sākusi jaunu militāru kampaņu Ukrainā un paplašinājusi to uz valsts dienvidiem, kurp iesūta tankus, raķešu sistēmas un bruņumašīnas.

Vārdā neminēts NATO pārstāvis ziņu aģentūrai Reuters sacīja, ka notiek pavērsiens no lielākoties slēpta Krievijas atbalsta prokrieviskajiem spēkiem Ukrainā uz “tiešu, atklātu un acīmredzamu”, un vienīgā divdomība šādā situācijā paliekot tikai Kremļa apgalvojumi, ka tas nenotiekot.

Putina valodas īstenība

Krievija sāka jaunu uzbrukumu Ukrainā dienu pēc tam, kad Putins bija Minskā melojis, ka tur notiekošais esot Ukrainas iekšējs konflikts, kurā Krievijai neesot teikšanas.

Iespējams, svarīgākais no tikšanās laikā Minskā publiski runātā bija Putina apgalvojums, ka vienošanās par uguns pārtraukšanu “nav mūsu darīšana” un esot jāpanāk Kijevas sarunās ar Luganskas un Doņeckas separātistiem, bet “mēs tikai varam palīdzēt veidot uzticēšanās situāciju iespējamajam un manā ieskatā ārkārtīgi svarīgajam sarunu procesam”.

Putins runā savā valodā. Lai to saprastu, jāatturas no vēlmes sašust par cinisko “uzticēšanās” piesaukšanu vai atspēkot kārtējos acīmredzamos melus. Putinam nerūp ne rietumnieku atspēkojumi, ne viņu sašutums. Kamēr viņi sašutuši atspēko, viņš izdara nākamo agresīvo soli. Tādas kategorijas kā “patiesība” un “meli” viņam ir tikai politikas instrumenti, nevis daļa no vērtību sistēmas.

Par Putina attieksmi pret īstenību vienkārši un precīzi pateicis bijušais Eiropas Savienības ārlietu komisārs Kriss Patens: “Viņš paskatījās mums acīs un meloja, gandrīz noteikti zinādams, ka mēs zinām, ka viņš melo.”

Jāuzsver – tas bija 1999.gadā, kad Putins bija vēl tikai nupat amatā stājies premjerministrs un noliedza Krievijas armijas saistību ar kārtējām civiliedzīvotāju slepkavībām Čečenijā. Kopš tā laika līdzīgas situācijas bijušas neskaitāmas reizes, Patens atceras un secina: “Var izņemt cilvēku no KGB, bet nevar izņemt KGB no cilvēka.”

Kas tad ir mainījies, ja tagad Krievijas agresija Ukrainā esot likusi Vācijas kanclerei Angelai Merkelei secināt, ka Putins “zaudējis saikni ar realitāti” (kā viņa esot teikusi ASV prezidentam Barakam Obamam marta sākumā, kad Krievija okupēja Krimu)? Faktiski tikai tas, ka līdzšinējais “partneris” Putins sācis atklātu, tomēr arvien nepieteiktu karu pret Rietumiem.

Šajā karā viņa stratēģija ir taktika – izdarīt šodien to, ko var šodien, rīt par to risināt sarunas, lai parīt izdarītu to, ko tad varēs. Ukrainas suverenitātes pārkāpšana ar “humānās palīdzības” automašīnu kolonnu tieši pirms Putina sarunām ar Porošenko Minskā, kad pārlieku asa rietumvalstu reakcija varēja izjaukt plānoto tikšanos, un jau tanku invāzija uzreiz pēc sarunām ir klasisks šīs taktikas paraugs.

Rietumvalstu politiķiem ir grūti atzīt, ka viņi vienmēr bija zinājuši, ka Putins melo, un ir teju neiespējami saprast, kā var atteikties no šādām abpusēji ērtām “diplomātiskām” un “partneru” attiecībām.

Merkelei tas pašlaik varētu būt īpaši grūti, jo Vācija uzņēmusies līderes lomu Ukrainas krīzes risināšanā, bet tās vēlme to risināt tikai ar diplomātiskiem līdzekļiem ir tieši tas, kas Putinam vajadzīgs militāra konflikta turpināšanai.

Vācijas kanclere, nav šaubu, labi saprot, ka Putins to saprot un ka viņam tiešām “ārkārtīgi svarīgs sarunu process”. Jo ikvienas līdz šim notikušās sarunas viņš ir izmantojis, lai pastiprinātu agresiju Ukrainā. Tātad, raugoties no Kremļa, ir dabiski, ka pirmajām sarunām starp Krievijas un Ukrainas valstu vadītājiem seko Krievijas jauna līmeņa agresija.

Sabojātais telefons

Pamatīgu sašutumu Ukrainā un arī citur pasaulē izraisīja Merkeles svētdien ARD telekanālam paziņotais, ka Ukraina varot brīvi izvēlēties arī dalību Krievijas veidotajā Eirāzijas savienībā. Tik neveikli formulētās Ukrainas tiesības pašai izvēlēties savu ārpolitisko orientāciju radīja spekulāciju vētru par kādu iespējamo Merkeles un Putina vienošanos uz Ukrainas suverenitātes rēķina. (Ka, piemēram, Merkele piekristu Ukrainas “federalizācijai” apmaiņā pret Putina atteikšanos no atklātas militāras intervences.)

Iespējams, Merkeles neveiklais izteikums drīzāk ir Vācijas ārpolitikas veidotāju vispārējā apmulsuma simptoms. Vācijas valdība acīmredzot uzskata, ka konfliktu Ukrainā nevar atrisināt ar militāriem līdzekļiem un noteikti nevēlas pieļaut tādu militāra konflikta eskalāciju, kas vairs neļautu Vācijai saglabāt neitrālas vidutājas lomu un liktu nostāties vienā vai otrā pusē. Un vienlaikus cer atstāt Putinam iespēju “saglabāt seju”, jo, stūrī iedzīts, viņš varot kļūt vēl bīstamāk neprognozējams.

Taču tieši tas ir vajadzīgs Kremlim. Jo vairāk Rietumi vēlas palīdzēt Putinam saglabāt seju, jo viņam brīvākas rokas konflikta eskalācijai. Ja Putins esot kļuvis par paša radītās situācijas ķīlnieku, kā to no Kremļa piespēles mēģina iztēlot itin daudzi Rietumos, tad tieši to pašu var teikt arī par Rietumu politiķiem, kuri cenšas viņam palīdzēt no šīs situācijas iziet. Putins to izmanto situācijas novešanai bezizejā.

Trešdien Merkele kārtējo reizi sazinājās ar Putinu telefoniski un pieprasīja skaidrojumus par ziņām, ka Krievijas armijas karavīri atrodas Ukrainas teritorijā. Viņas preses pārstāvis neinformēja, ko atbildēja Krievijas prezidents. Taču, šķiet, to nav grūti iedomāties – ka šādas ziņas neatbilstot patiesībai. (Var minēt, ka par šiem meliem neērti jutās varbūt Merkele, taču ne melis pats.)

Vācija diezin vai grib konflikta atrisinājumu pēc Maskavai vēlamā Ukrainas federalizācijas scenārija. Merkele augusta beigās vizītes laikā Kijevā uzsvēra, ka jebkādā risinājumā jāņem vērā Ukrainas suverenitāte un teritoriālā integritāte. Bet pirms tam tieši viņas stingrā nostāja darīja iespējamu Eiropas Savienības trešā līmeņa sankciju ieviešanu pret Krieviju. Kanclere ir vairākkārt likusi saprast, ka nebūs atgriešanās pie “parastā biznesa” ar Maskavu, pirms netiks panākts pieņemams konflikta risinājums.

Diemžēl konflikta risinājuma tuvākajā laikā acīmredzot nebūs. Militārs risinājums nav iespējams, diplomātiska risinājuma mēģinājumus Krievija atkal izmantos militāra konflikta uzturēšanai, turklāt arī Ukrainas prezidentam jāņem vērā savas tautas saprotamā vēlme sakaut okupantus – Porošenko trešdien paziņoja, ka “mūsu armijai ir pienākums aizstāvēt tautu”.

Rezultāts solās būt ilgstošs “zemas un vidējas spriedzes konflikts”, kā to dēvē diplomāti. Jeb vēl viens “iesaldēts konflikts” kā Piedņestrā.

Putina meliem varbūt ir īsas kājas, taču arī mazi solīši viņam der, kamēr Rietumu politiķiem neizdodas savietot realitāti ar Kremļa valodu.

 

Komentāri (52)

andris902 31.08.2014. 01.07

…Grībauskaite: “Krievija atrodas karastāvoklī ar Eiropu”…

…kamēr Eiropa to nesapratīs – tikmēr būs bezjēdzīga laipošana un pirksta kratīšana…jo ilgāk tas vilksies, jo Eiropai paliks arvien mazāk iespēju ietekmēt notikumu gaitu…bet Krievija to izmanto un nu jau atklāti ņirgājas par lempīgajiem Rietumu politiķiem…

…lai Eiropa izkļūtu no apkaunojošās situācijas, nāksies iziet uz kompromisiem, kaut ko “pārdot”, “atdot”, “vienoties”….bet tas ir solis bezdibeņa virzienā…

+23
-1
Atbildēt

3

    Janka, Janic > andris902 31.08.2014. 19.51

    diemžeel Jums taisniiba,…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > andris902 31.08.2014. 15.01

    ——elfa Krievu valodā ir precizs teiciens….

    ===============================================================================

    ……par “Kuzjas māti”, ar kuru ne eiropieši, ne amerikāņi nevēlas satikties.

    Кузькина мать

    http://www.youtube.com/watch?v=5wHVz5FL7ws

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Agnese Cimuška > andris902 31.08.2014. 10.20

    Krievu valodā ir precizs teiciens :”dožļi ,dokatiļis”,tālāk jau nav kur, ar šo maigo diplomātiju ,jūties bezspēcīgs tādā ”muļāšanos”atmosfērā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

dancis4 31.08.2014. 11.21

Ir skumji vērot Rietrumeiropas politiķu – paaudžu, kuras izaugušas miera, demokrātijas un labklājības siltumnīcas apstākļos – gļēvo un infantīlo nespēju reaģēt skarbās dzīves īstenības (kāda kretīna ciniskas visatļautības) priekšā.

Ir traģiski, ka šim nespējnieku baram pievienojas arī liela daļa Austrumeiropas politiķu, kuri vēl tikai paaudzi atpakaļ ir pieredzējuši līdzīgu bezpriģelu.

Ir nodevīgi, ka Latvijā vairums mūsu politiķu turpina flirtēt, slēptāk vai atklātāk sadarboties ar Putina līdzskrējējiem, citiem vārdiem – spēlējas ar mūsu valsts neatkarību. Prātam nav saprotams, ka reālu draudu priekšā Latvijas politikāņi nespēj adekvāti reaģēt, piemēram, jau nākošajā gadā nodrošināt vismaz 2% valsts budžeta aizsardzībai. Tam tik un tā būtu vairāk simboliska, nekā praktiska nozīme, taču NATO un savu vēlētāju priekšā vismaz tiktu demonstrēta reāla apņemšanās stiprināt brīvu, demokrātisku un tiesisku valsti, apņemšanās celt savu Latviju, kuras nākotnei savas dzīvības ziedoja strēlnieki vēl tikai nepilnu gadsimtu atpakaļ.

Tuvojas vēlēšanas, nu jau kārtējās izšķirošās, kurās uz spēles tiek liktas demokrātijas pamatvērtības. Ir cerības, ka noturēsimies arī šoreiz, bet plikas cerības, zināms, ir tikai muļķa mierinājums. Vai mūsu politikāņi reiz kļūs par īstiem politiķiem – nobriedušākiem par saviem Rietumeiropas kolēģiem – un pierādīs, ka mūsu cerības ir pamatotas?

+19
0
Atbildēt

12

    Dina > dancis4 31.08.2014. 16.41

    Starp citu. Ja jau tev izvarošanas tēma šķiet tik aktuāla – nedaudz “svaigākas” informācijas no šodienām:

    А тем временем в Мариуполе происходит натуральный произвол украинских военных преступников. Об этом «Информационному фронту» сообщают жители оккупированного города. В первую очередь это касается, так называемых, добровольческих батальонов и батальонов территориальной обороны, которые чаще называют просто карательными.

    Местное население уже привыкло к регулярным поборам этих батальонов, которые заходят в продуктовые и прочие магазины и просто забирают то, что им нужно, ничего не оплачивая. При этом боевики нередко угрожают оружием, заявляют, что все это для нужд войны и Украины непременно возместит все убытки, чему, конечно никто не верит.

    Но в последнее время, почувствовавшие свою безнаказанность нацисты перешли все грани дозволенного. Жители Мариуполя сообщают, что обычным делом для нацистских карателей стали изнасилования. Таких случаев было уже несколько, причем, всякий раз, жертв запугивали смертью, если те обратятся в милицию или иные органы.

    Собственно, подобные обращения ничего бы не изменили. Представители милиции и других городских структур просто бояться вооруженных людей, творящих беспредел в городе. По словам местных жителей, все обращения граждан по факту грабежей остались без рассмотрения, а нацистские боевики распускаются всё больше.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Dina > dancis4 31.08.2014. 18.57

    >> lno

    Huņņi – tie būtu pakistānieši un ukri ? Cik tev skolā vēsturē bija, jefiņ? … : )))

    P.S. Huņņi, ja nezināji, ir mūsdienu ungāri. Ar visu savu Atillu priekšgalā. Viena no “viseiropeiskākās” AustroUNGĀRIJAS impērijas pamatnācijām. Eiropas un Rietumu viducis un zieds …

    Vēl par gotiem man kaut ko pastāsti … : )))

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > dancis4 31.08.2014. 16.16

    nobeigums. Почему я все это рассказываю? Ребята, если в рамках мультикультурности, если в рамках толерантности, если в рамках нежелания хоть как-то поступиться гуманизмом, терпимостью и отсутствием войны это происходит в городе Ротерхэм, то неужели вы думаете, что Европа, в которой такие вещи происходят, они будет сильно заботиться тем, что происходит между Россией и Украиной. Ведь забейте в «Гугл» – последняя фраза – слова «Ротерхэм» и «арест». Знаете, единственное, что вы найдете? Несмотря на скандал там до сих пор нет никаких арестов, потому что, ну как арестовывать этих бедных мусульманских детей? Ведь они не понимали, что совершают преступление. Это для них было времяпровождения. Знаете, что выходит на слова «Ротерхэм» и «арест»? «Истории об арестах отцов, которые пытались помешать изнасилованию своих детей». Приезжала полиция на место изнасилования, арестовывала отцов. Latiņina Kod dostupa.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > dancis4 31.08.2014. 16.15

    Speciāli zanēm, kuras murgo par īstlatviešiem:

    У меня тут вопрос по поводу Евросоюза, который сдает Украину. Я на прошлой неделе говорила о замечательном американском городе Фергюсоне, где вследствие большой политкорректности, в следствие современной социально политики США, случилось то, что случилось. Я в качестве иллюстрации, почему Европа так себя ведет хочу на этот раз поговорить еще об одной совершенно замечательной истории, которая сейчас происходит в английском городке под названием Ротерхэм.

    Как выяснилось из недавнего доклада в городке Ротерхэм за последние 16 лет было изнасиловано 1400 детей, девочек в основном. Их насиловали – 11-летних девочек, 12-летний, 13-летних – насиловали многократно, очень жестоко, иногда групповым способом. Одну девочку облили бензином, угрожали сжечь, – по крайней мере одну – если она пожалуется. Почему в нормальном английском городке это происходило, и почему полиция, власти и социальные работники бездействовали? Ответ потрясающий: Они бездействовали потому, что насильники были мусульманами пакистанцами, все кроме одного. А насиловали белых девочек английского и ирландского происхождения. И власти города считали, что если они предадут это дело огласке – что происходит в городе – то их сочтут расистами и нацистами.

    Как заметил депутат от Ротерхэма – его зовут Денис Макшейн: «Я не хотел, – дословно я цитирую, – мы не хотели раскачивать мультикультурную лодку. Как читатель Guardian и либеральный левак я не хотел поднимать этот вопрос» – это цитата дословная. Еще раз: все это происходило в очень приличном индустриальном городке, в котором живет 260 тысяч человек, причем 91% этого населения – это белые британцы. Пакистанцы, которые жили в городе, составляют сейчас около 3% населения. Когда это все началось, они составляли немногим более 1%. Нескольких пакистанце все-таки где-то в 2010 посадили. Но власти понимали, что это систематическая вещь. Причем еще раз подчеркиваю, что такому насилию подвергались не только девочки из каких-то неблагополучных семей, но есть ряд девочек, которые рассказывают ужаснейшие истории: «Вот мне было 11 лет. За мной год ухаживал пакистанский мальчик, которого уже я очень хорошо знала. Потом он изнасиловал меня в присутствии товарищей. Потом, меня стали вызывать из дома и регулярно насиловать, заставляли исполнять любые желания взрослых мужчин. Когда я отнесла свои вещи после того, что случилось в полицию – полиция их потеряла. А, когда я просила их от меня отстать, они говорили, что будут насиловать мою мать. Поскольку я понимала, что это были за люди, – это были серьезные преступники, – то мне уже некуда было податься».

    Как это происходило? Это очень понятно, потому что представьте себе пакистанского мальчика в пубертатном периоде – у него сперма из глаз брызжет, ему, извиняюсь, кого-то хочется трахнуть, но пакистанскую девочку нельзя – за это убьют, а тут рядом ходит белая неверная «мочалка». Ну, он просто один раз случайно, потом видит, что люди не хотят раскачивать мультикультурную лодку, он смелеет. У него это уже приобретает характер спорта, характер время провождения, это уже не является преступлением, это уже является культурной чертой: «Мы крутые пакистанские мусульмане, мы этих белых шлюх насилуем, потому что мы этим самым делаем джихад». Примечательна реакция культурных властей, вот этих самых социальных работников. Все они получают очень большие пособия, кто-то из них уже уехал в Австралию консультировать, кто-то из них уехал консультировать, по-моему, в Малайзию по поводу того, как лучше всего организовать защиту детей.

    И вот Соня Шерп, один из этих работников – она сказала, что вины ее в этом нет, потому что, – цитирую: «Это дело семьи – защищать своих детей». Я абсолютно согласно, что дело семьи – защищать своих детей. Вопрос: Зачем тогда социальные работники, зачем тогда госпожа Шерп, которая перед этим, – привет Мизулиной-Яровой, – отобрала трех приемных детей у восточноевропейских семей, потому что эти восточноевропейские семьи поддерживали националистическую партию Великобритании, которая против мультикультурности. Привет Яровой.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    ILZE > dancis4 31.08.2014. 21.20

    Kurmītis

    Huņņi – tie būtu pakistānieši un ukri ?

    ____________

    Huņņi ir slāvu ciltstēvi, pēc kuru iebrukuma baltu zemēs no Oderas līdz Maskavai un no Baltijas jūras līdz Melnai jūrai pirms 1500 gadiem uzradās slāvi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > dancis4 31.08.2014. 15.59

    …Nulle raksta: – “Ar ko Latvijas politiķi, kas jau 10 gadus pēc kārtas uzmet NATO partnerus nenodrošinot līgumā paredzētos 2% aizsardzībai, labāki par gļēvajiem ES politiķiem?”

    ————————–

    ….paga, paga….Tu saki – uzmet!…baigi spēcīgi esi atvēzējies…varbūt vispirms vajadzētu saprast, kā šos 2% esam plānojuši “apgūt”..ar ko tad mēs atpaliekam no pārējiem?…ar budžeta ailīti 2% atvēlēt aizsardzībai?….esam sabiedrotos pievīluši ar dalību kādās misijās?…mācībās esam neveiklāki, nespējīgāki par pārējiem?….3 tanku vietā esam iepirkuši divus?…vai kāds ir spējis atbildēt, kā mēs tērēsim šos 2% aizsardzībai?…līdz šim bijušas vien vaimanas – dodiet naudu!…taču nav pat konkrētas vīzijas, kam šo naudu tērēt….to nespēja atbildēt ne Pabriks, ne tagad arī Vējonis….zemessardzei nepieciešami ieroči – tomēr lēmums par to nav pieņemts….bruņojums?…nu, vīri – tad sakiet – kāds?…

    …ja nekļūdos, kaut kur pazibēja cipars 200 miljoni – vai ar šo summu rītdien – spēsim radīt kaujas spējīgu armiju, kas atvairīs Krievijas iebrukumu?….

    …protams, saistības ir jāpilda, tikai jābūt konkrētībai, kā šo naudu tērēs…nevis – vispirms naudu, tad domāsim, kā to iztērēt….

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Dina > dancis4 31.08.2014. 16.34

    >> lno

    Nu ko tu ar visu šo offtopika rakstu gribēji pateikt? Ka “ Rietumu vērtības” patiesībā ir feiks? Nemūžam neticēšu ! … : )))

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > dancis4 31.08.2014. 19.03

    lno, es tomēr ceru, ka tas Roterhamas skandāls aizies plašumā un sekas tam ilgtermiņā būs pārspīlētā politkorektuma un multikulturālisma beigas.

    Būšu cinisks, bet varbūt Eiropā tiešām ir nepieciešams karš (labāk gan – gandrīz karš), lai vērtību skala un sapratne par lietām Eiropā nostātos savās vietās. Lai vienreiz beigtos visādas auklēšanās un piedodošā attieksme citādajiem, un Eiropas nācijas pirmāmkārtām sāktu rūpēties par sevi un tiem sabiedrības locekļiem, kuri NAV savādāki, nevis kuri IR savādāki. Savādāk līdzsvars šajā jomā jau sen ir zudis.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > dancis4 01.09.2014. 06.30

    Nulle, tas, ka pakistāņi ir no bijušās UK kolonijas nepadara viņus par vietējiem. Viņi ir ienācēji tik un tā. Pēc jūsu loģikas latvieši Krievijā arī nebūtu ienācēji, jo Latvija ir bijusī Krievijas kolonija (gan cara, gan PSRS laikos).

    Un nulle, Roterhamas gadījumā tieši IR sakars ar ādas krāsu, rasi un būšanu no citas kultūras/reliģijas. Tas, ka pedofili ir sastopami visur un starp dažādām rasēm, tas ir viena lieta. Bet Roterhamas problēma ir tieši rasisms, tikai no musulmaņu puses, un problēma rasismā šajā gadījumā ir arī tajā, ka vietējie un varas iestādes baidās visu celt gaismā tādēļ, ka parādot faktus kā tas ir – ka pakistāņi gadiem izvaro balto bērnus – šos cilvēkus un iestādes, kas to apgalvo, apvainos rasismā. Nez kādēļ ir pieņemts, ka rasisti var būt tikai baltie, kaut patiesībā šobrīd Eiropā un ASV baltie ir krāsaino rasisma upuri.

    Ir vienreiz jābeidz bāzt galvas smiltīs. Jāatzīst, ka rasisms pastāv visos virzienos, jāatzīst, ka baltie arī var būt rasisma upuri, un jāatzīst arī, ka vietējiem ir jābūt privilēģijām un vairāk tiesību nekā iebraucējiem.

    Varbūt nebūs korekti, bet manā skatījumā, pret ekonomiskajiem imigrantiem vispār būtu jāizturas kā pret sabiedrības padibenēm. Cilvēki, kas no savas valsts aizbrauc nevis politisku vajāšanu rezultātā, bet labākas dzīves (biezāka desas gabala) meklējumos, manā skatījumā ir bezvērtīgi bezprincipu nespējnieki neveiksminieki. Un punkts. Cita lieta, ja aizbrauz uz pāris gadiem iegūt pieredzi vai, lai ātrāk uzkrātu kādu kapitālu, ko izmantot savā zemē, bet tādi cilvēki ir tikai daži no emigrantiem.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dancis4 31.08.2014. 16.44

    kurmītis. Jā, rietumi tuvākā laikā būs degradējušies līdz senās Romas līmenim , toleranci pasludinot par galveno vērtību, vairs nespēj pretoties huņņu slepkavošanas, laupīšanas un izvarošanas kārei, par kuru jūsmo tādi lumpeņi kā kurmīši:):):)

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > dancis4 31.08.2014. 19.21

    Nulle, jūs kaut ko jaucat. Krievi šeit ir ienācēji tāpat kā tie musulmaņi Roterhamā. Un es izteizu cerību, ka Eiropa beidzot sāks rūpēties par pamatnācijām. Un Latvijā pamatnācija ir latvieši. Mēs arī par daudz rūpējamies par tiem kolonistiem.

    Un ko jūs tā satraucāties? Tādēļ ka Īrijā esat tāds pats ienācējs kā tie musulmaņi Roterhamā, un es piedāvāju par visādiem emigrantiem nerūpēties?

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    ingunaapine > dancis4 31.08.2014. 13.14

    Pilnībā pievienojos – tas, ka tagad nedēļas laikā sagatavos sankcijas, vien ir absurds (tāda Latvija pa nedēļu jau būtu no zemesvirsas noslaucīta). Izskatās, ka augsta līmeņa Eiropas politiķi savā profesijā un darbā var būt tik tizli un nožēlojami, kāds nedrīkst būt pat viszemākās kvalifikācijas stradnieks, jo par tik tizlu darbu jau sen būtu atlaists.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 31.08.2014. 08.50

Civilizētajai pasaulei ir pienācis pēdējais brīdis saprast, ka putlers vairs nevar būt sarunu partneris. Droši vien grūti iedomāties, ka likumpaklausīgs sabiedrības loceklis varētu stāties sarunās ar rūdītu noziedznieku, kura vienīgais patiesais mērķis ir nozieguma pastrādāšana. Tas ir pazemojoši un nepieņemami kaut vai tāpēc, ka noziedznieks sarunu pretējo pusi neuzskata par līdzvērtīgu.

Pret noziedznieku, pat ja tas ir valsts galva un darbojas valsts līmenī, ir jāizturas kā pret noziedznieku. Noziedznieks ir jāattur no turpmākajiem noziedzīgiem nodomiem un jāsoda par jau pastrādātajiem tieši tāpat, kā tas tiktu darīts indivīda līmenī.

+14
0
Atbildēt

2

    silvija_vitina > silvija_vitina 31.08.2014. 11.30

    jā, ļoti precīzs formulējums “kolektīvais putins”.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > silvija_vitina 31.08.2014. 10.58

    traductrice

    Noziedznieks ir jāattur no turpmākajiem noziedzīgiem nodomiem

    ______________

    Noziedznieks, kolektīvais Putins, ir jāattur, tur nav pat divu domu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu