Putina bijušais padomnieks: Putins baidās tikai no militāra spēka • IR.lv

Putina bijušais padomnieks: Putins baidās tikai no militāra spēka

35
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Rietumu sankcijas neatstāšot iespaidu uz Krievijas prezidentu

Vienīgais, no kā baidās Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ir militāra spēka izmantošana pret Krievijas armiju, Austrijas pilsētā Zalcburgā šonedēļ notikušajā starptautiskajā konferencē, ko organizēja „International Peace Institute”, paziņoja Putina bijušais padomnieks Andrejs Ilarionovs.

Austrijas avīze „Der Standard”, atsaucoties uz Ilarionovu, vēsta, ka Putins negatavojas pārtraukt ieroču piegādes separātistiem Ukrainā. Arī sankcijas nekādu iespaidu neatstāšot uz viņa rīcību. Jāteic, ka daudzi eksperti gan norāda, ka tieši bargas ekonomiskās sankcijas būtu tas, kas piespiestu Putinu pārtraukt karadarbību Ukrainā.

Ilarionovs piecus gadus bija Putina ekonomiskais padomnieks. 2005.gadā viņš atstāja šo amatu, jo padomniekam nesakrita viedoklis ar priekšnieku.

Kā norādījis Ilarionovs, Putins un Kremlis uzskata, ka tā sauktais aukstais karš bija „trešais pasaules karš”, bet tas, kas patlaban notiek Ukrainā, ir „ceturtais pasaules karš pret angļu sakšu pasauli”.

„Pēc Krievijas prezidenta domām, ir tikai divi varianti mierīgam noregulējumam Ukrainā: vai nu Ukraina kā Krima pāriet Krievijas kontrolē, vai nu tā pārstāj eksistēt kā patstāvīga valsts,” teicis Ilarionovs Zalcburgā.

Šo nedēļas sākumā Ilarionova teikto papildina ceturtdien ANO Drošības padomē Krievijas pārstāvja Vitālija Čurkina sniegtais paziņojums. Čurkins aicināja ASV samazināt savas ģeopolitiskās ambīcijas un pārstāt iejaukties suverēnu valstu lietās, ziņo ITAR-TASS.

„Es ierosinu nosūtīt vēstījumu Vašingtonai: pārstājiet iejaukties suverēnu valstu lietās. Pārstājiet šūpot jums neērtus režīmus. Samaziniet savas ģeopolitiskās ambīcijas. Tad ne tikai Krievijas kaimiņi, bet arī daudzas citas pasaules valstis atviegloti uzelpos,” teica Čurkins.

Viņš atzina, ka Austrumukrainā darbojas Krievijas “brīvprātīgie” karavīri, vēsta UNIAN. „To nekad neesam slēpuši,” teica Krievijas pārstāvis.

 

Komentāri (35)

silvija_vitina 29.08.2014. 10.54

Lai kuru scenāriju šķetina, visi ir drūmi. Palīdzēt Ukrainai militāri – slikti, nepalīdzēt – arī slikti. Ieviest ekonomiskās sankcijas – slikti, neieviest – vienkārši amorāli. Un būtībā viss ir viena cilvēka inspirēts. Vai šajā gadījumā nav jāsāk domāt kategorijā “ir cilvēks, ir problēma…”?

+9
0
Atbildēt

2

    ILZE > silvija_vitina 29.08.2014. 11.45

    zirnekliene Šeloba

    jo krievu tautai, kas vismaz par 80% sastāv no “krimnašiem”

    _________________

    87 % Krievijas iedzīvotāju ir “krimnaši”, tātad tie varētu būt 98-99% negatīvās selekcijas, tas ir krievu. Kas ir jāizdara, smalki aprakstīts http://ipvnews.org/

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > silvija_vitina 29.08.2014. 11.35

    Lielākā problēma ir tāda, ka arī fiziski likvidējot šo cilvēku, nekas nemainīsies – nāks cits tāds pats, jo Putins ir krievu tautas kolektīvais portrets. Krievija ir jāsadala pa sastāvdaļām un jāievieš tajās ārējā pārvalde, jo krievu tautai, kas vismaz par 80% sastāv no “krimnašiem” savs valstiskums vnk nedrīkst būt, jo tas apdraud visu pārējo pasauli.

    Ja Kims pavicina savu kodolatkritumu spaini un, izspiedis šādā veidā lielākas vai mazākas materiālās vērtības, nomierinās līdz nākamajai lēkmei, tad Putinam ir daudz tālejošāki un visaptveroši mērķi.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 29.08.2014. 09.48

Vajag aizvērt visas robežas krieviem! Burtiski!

+9
0
Atbildēt

4

    efeja60 > jmaklakovs 29.08.2014. 11.49

    nomale Vajag aizvērt visas robežas krieviem! Burtiski!

    ===================

    Un jāsāk ar TUA biznesa likvidēšanu, tāpēc Vienotība jāatstāj ārpus saeimas.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Ojārs > jmaklakovs 29.08.2014. 10.31

    Jā, Nomale. Bet tomēr turpināt Vienotības atbalstīto TUA izsniegšanu.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ILZE > jmaklakovs 29.08.2014. 11.26

    rinķī apkārt

    iespējams. Krievija, tāda kāda tā pastāv šī brīža formātā, ir jāiznīcina.

    _____________

    Krievija ir jāiznīcina jebkurā formātā un tas bija jāizdara vēl Ivana Bargā laikā.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > jmaklakovs 29.08.2014. 10.06

    Ja aizvērs visas robežas, tad krievi tām pārbrauks pāri ar tankiem. Norobežoties no notiekošā un šādi ” pārlaist vētru” Kremļa gadījumā nav iespējams. Krievija, tāda kāda tā pastāv šī brīža formātā, ir jāiznīcina. Vai tas ir iespējams, vēršot pret kremli ekonomiskās sankcijas, jeb tas ir jādara militāri balstot Ukrainu, jeb NATO bruņotajiem spēkiem ir jāiesaistās šajā konfliktā – ne mums par to spriest. Atliek vienīgi cerēt, ka cilvēkiem, kuriem ir pār šiem procesiem demokrātiskās sabiedrības deliģēta vara, pietiks apņēmības uzsākt bezkompromisa cīņu ar ļaunumu un uzvarēt to.

    Vienīgais reālais, ko mēs šajā lietā varam darīt, ir iet un vēlēt, cerot, ka iekšpolitiskā situācija Latvijā saglabāsies tāda, kāda tā ir bijusi visus iepriekšējos gadus, kopš LR neatkarības atjaunošanas

    +9
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 29.08.2014. 09.58

Putins visus tā iebiedējis, ka visi Rietumi, ieskaitot ASV, labāk mēģinās nodibināt demokrātiju feodalās valstīs, kur tautas mentalitātei tā demokrātija pilnīgi sveša, dažādās irakās un lībijās, un palīdzēs musulmaņu radikāliem, nekā palīdzēs Eiropas valstij, kura nometa korumpētu Krievijas ielikteni, nesot milzīgus upurus, un tiešām vēlas dzīvot demokrātijā un pēc Rietumu vērtībām.

Tāda pat samierināšanās politika bija att. pret Hitleru, ar ko tas beidzās, visi zina, tagad jau visiem skaidrs, ka, jo vairāk Rietumi piekāpjas, jo Putins kļūst agrsīvāks un nekaunīgāks, un tomēr piekāpšanās politika turpinās, diezin vai to var nosaukt par gudru rīcību, par morāli vispār nerunājot, tas ir tas pats, ka izlikties neredzam, kā viens bandīts izvaro un dauza sievieti tikai tāpēc, ka iejaukties bail, kaut, objektīvi ņemot, esmu daudz stiprāks,bet, kas to zina, ja nu pats dabūšu pa galvu, un arī uzvalku var saplēst vai sasmērēt, man to vajag?

Labāk, paiešu garām un izlikšos, ka neko neredzu, kaut, īstenībā, kādreiz tai sievietei palīdzēt solījos, ja kas ( Budapeštas memorandums).

Pretīgi tas viss, kau, saprotams – realpolitik.

+11
-2
Atbildēt

1

    Dina > ligakalnina 29.08.2014. 11.24

    >> dzeris

    Kāpēc „mēģinās”? Jau dara. Tas saucas „feodālā demokrātija” …

    Vēl ir „bandītiskā”, „militārā”, „totlitārā” u.t.t. Ukrainā tikko kā ieviesta vēl “pro-fašistiskā” vai „oligarhiskā” – nav vēl īsti skaidrs… : )))

    0
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu