Krievijā karavīru mātes kļuvušas par ārvalstu aģentēm • IR.lv

Krievijā karavīru mātes kļuvušas par ārvalstu aģentēm

26
Ludmila Hohlova ir viena no Krievijas karavīru māšu organizācijas vadītājām. Foto: AFP/LETA

Putins sagūstīto Krievijas desantnieku lietu uzskata par “tehnisku jautājumu”

Krievijas Tieslietu ministrija iekļāvusi organizācijas “Sanktpēterburgas karavīru mātes” un “Informācijas brīvības attīstības institūts” ārvalstu aģentu reģistrā, vēsta ziņu aģentūra “RIA Novosti”, atsaucoties uz ministrijas paziņojumu.

“Reģistrā iekļauti dati par fondu “Informācijas brīvības attīstības institūts” un reģionālo sabiedrisko cilvēktiesību aizsardzības organizāciju “Sanktpēterburgas karavīru mātes”, ņemot vērā Sanktpēterburgas prokuratūras ieteikumu,” teikts paziņojumā.

Iepriekš organizācijas “Sanktpēterburgas karavīru mātes” priekšsēdētāja Ella Poļakova, kas darbojas arī Krievijas prezidenta Pilsoniskās sabiedrības attīstības un cilvēktiesību padomē, kopā ar padomes kolēģi Sergeju Poļakovu medijiem bija paziņojusi, ka karadarbībā Ukrainā krituši vairāk nekā 100 Krievijas karavīri, bet 300 ievainoti, ziņo LETA/TV Doždj.

Atbilstoši cilvēktiesību aktīvistu teiktajam Krievijas karavīri gājuši bojā 13.augustā netālu no Sņižnes, Doņeckas apgabalā. Tas noticis brīdī, kad ar raķešu sistēmām “Grad” apšaudītas kravas automašīnas, kas separātistiem vedušas munīciju.

Informācija par Krievijas karavīru nāvi pie Sņižnes iegūta sarunās ar apšaudes lieciniekiem un bojāgājušo radiniekiem, kas notikušas neatkarīgi, sacīja Cilvēktiesību padomes pārstāvji. Bojāgājušo miršanas apliecībās norādīta nepatiesa informācija, norādīja aktīvisti.

Pēdējo dienu laikā pie cilvēktiesību aktīvistiem arvien biežāk vēršas karavīru vecāki, kuru dēli pārstājuši ar viņiem sazināties. Krievijas Karavīru māšu komiteja trešdien paziņoja, ka atbilstoši tās datiem Ukrainā dzīvību zaudējuši un ievainoti aptuveni 400 Krievijas karavīru. Pamatā tie ir karavīri, kuri dienējuši Ziemeļkaukāzā – Čečenijā un Ziemeļosetijā – dislocētajās karaspēka daļās.

Krievijas karaspēka regulārās daļas trešdien iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē. NATO augsta ranga amatpersona ceturtdien atzina, ka Krievijas karavīru skaits Ukrainā “krietni pārsniedzis tūkstoti”.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka 25.augustā Doņeckas apgabalā gūstā saņemtie 10 Krievijas desantnieki esot apmaldījušies Ukrainas teritorijā, jo tur neesot marķētas robežas. “Es uzskatu, ka tas ir tehnisks jautājums. Mēs ar Petro Porošenko [Ukrainas prezidentu] par to runājām Minskā, un viņš apsolīja man, ka Krievijas karavīri tiks atdoti Krievijai,” teica Putins.

 

Komentāri (26)

austrisv 29.08.2014. 15.16

Šausmīgi, šausmīgi ir dzīvot mātēm Krievijā, kurām ir pieauguši dēli.

Paldies Dievam, ka vairs nedzīvojam krievijā, kura mūzdien iznīcināja savus karavīrus svešos karos. kaut vai Afganistānā!

Laižaties prom uz Rietumiem, to jums iesaku no sirds, Krievijas mātes, pie tam ar visām ģimenēm!

Krievijā cilvēkam nav nekādas vērtības visos laikos. Tikai Putinam un viņa meitām ir jādzīvo drošibā un pilnībā, bet pārējiem Krievijas iedzīvotājiem tāpēc ir jāmirst svešos karos.

Putinam jau sen ir ēzeļa ausis un viņš nekaunēsies melot un melot, jo tā ir čekista menatlitāte.

+19
-1
Atbildēt

8

    Inese > austrisv 29.08.2014. 15.21

    Izguli dzērumu, Beta.

    0
    -22
    Atbildēt

    0

    janis17 > austrisv 29.08.2014. 15.26

    Bet, Laižaties prom uz Rietumiem, to jums iesaku no sirds, Krievijas mātes, pie tam ar visām ģimenēm!
    —————–
    Welcome no esterkina un valda dombrovska! TUA visiem un katram!

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    ILZE > austrisv 31.08.2014. 06.29

    aivarsk

    Spriežot pēc zanEs konsekventā neadekvātuma, jādomā, ka čeka to arī būs uzmaukusi uz sava resnā daikta, tāpat kā kolorādus: Dombrovski, Zatļeru un Pabriku.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > austrisv 30.08.2014. 01.17

    Zane, nesaprotu tavas jautrības pamatu!
    Krievu mātēm savā valstī jācīnās, lai viņu dēlus nesūtītu iekarošanas karos. Jeb tu tam nepiekrīti?
    Piedirsuši savu valsti ar 95% atbalstu pļutkinam, nu tiek aicināti piedirst arī citas?
    Nu pie mums nebūtu pionieri, ir jau bez jauniem imigrantiem pilns, bet neesmu dzirdējis Latvijas krievu inteliģences norobežošanos no pļutkina un viņa politikas…

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > austrisv 29.08.2014. 23.31

    Ak nabadzītes, tās Krievijas mātes! Cik ļoti mums visiem tām jājūt līdz, jo viņu dēli dodas nogalināt Ukrainas māšu dēlus, bet tas tak var būt bīstami.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 29.08.2014. 17.18

    …aivarsk…jūs abi ar ločmeli saderat kopā – kā cimds ar roku…ar to arī Tevi apsveicu!…

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 29.08.2014. 19.01

    Ločmeli, man ir pieaudzis dēls un es arī baidījos par viņa dzīvību un drošibu, bet tev jau to nesaprast, jo tev laikam tikai vienas meitas!

    priecājos, ka mēs vairs neesam PSRS un krievijā, kur ģedovščina joprojām sit augstu vilni. Skatos dažkārt Krievijas TV un dažos raidījumos tieši mātes cieš par savu dēlu nogalināšanu Krievijas armijā, kur par viņu dēliem ņirgājas dažādi noželojami viņu armijas virsnieki. Pilnīga beztiesība ir Krievijā! Un ko pats saki, ja mātes, kuras norūpējušās, kur pazūd viņu dēli. sauc par aģentēm. tas var notikt vienīgi Krievijā un Ziemeļkorejā.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    Nika > austrisv 29.08.2014. 19.11

    Krievija vispar dzivot ir shausmigi. Zinu vairakus krievus, kuri dzivo rietumos un uz krieviju pat atvalinajuma negrib braukt.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Ivars Ozols 29.08.2014. 16.27

http://www.ir.lv/2014/8/29/divi-ievainoti-ukrainu-virsnieki-uzspridzinas-nogalinot-12-krievijas-karavirus

Ukrainā tagad ir par 12 okupantu mazāk un Krievijā ir par 12 raudošām mātēm vairāk. Bet tas ir tikai tehnisks jautājums.

+15
0
Atbildēt

1

    Ligiña Doniña > Ivars Ozols 29.08.2014. 17.16

    čekistiem, sieviešu, bērnu un sirmgalvju šaušana bija ikdiena. Tādi viņi ir joprojām mazi mīz..las, pelēkos mētelīšos.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 29.08.2014. 18.09

Izlasot virsrakstu, sāku histēriski smieties. Kaut ko tādu pat pie Hitlera un Staļina neatļāvās. Putins ir perfekts kretīns. Viņš ir pelnījis tikt ieslodzīts istabā ar mīkstām sienām uz mūžu, kur durvis ir aizmetinātas un ēdamo ielaiž caur griestiem. Un karavīru māšu nosaukšanas par aģentēm idejas autorus lēnām pakārt. Āmen!

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu