Kinoteātros sāk izrādīt pilnmetrāžas animācijas filmu "Zelta zirgs" • IR.lv

Kinoteātros sāk izrādīt pilnmetrāžas animācijas filmu “Zelta zirgs”

35
NULL

Sižeta pamatā ir Raiņa pirms vairāk nekā 100 gadiem sarakstītā luga “Zelta zirgs”

No piektdienas, 29.augusta pilnmetrāžas ģimenes animācijas filma-pasaka “Zelta zirgs” sāks apceļot Latvijas kinoteātrus, raksta aģentūra LETA. Animācijas filmas sižeta pamatā ir Raiņa pirms vairāk nekā 100 gadiem sarakstītā luga “Zelta zirgs”. Tās motīvi ir cīņa starp labo un ļauno, drosmes, neatlaidības un mīlestības spēks. Šie motīvi ir universāli un sastopami daudzu tautu pasakās, tāpēc arī tiem, kuri Raiņa lugu nav lasījuši, filma būs ne mazāk aizraujoša un saprotama. 

Filma “Zelta zirgs” režisoram Reinim Kalnaellim ir pirmā pilnmetrāžas animācijas filma. Līdz šim viņš režisējis animācijas īsfilmas “Kad āboli ripo” un “Joka pēc alfabēts”. Kalnaellis ieguvis bakalaura grādu Baltijas filmu un mediju skolā Tallinā, studējis “FAMU” filmu skolā Prāgā. Kopš 2013.gada Kalnaellis ir Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētājs. Filmas pirmie zīmējumi esot tapuši pirms desmit gadiem, un tie aizņem desmit lielus skapjus. Tās veidošanā piedalījušies mākslinieki no vairākām Eiropas valstīm. Lomas jaunajā animācijas filmā ierunājuši Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, Artis Robežnieks, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants un citi. 

“Zelta zirgs” ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcijas filma. Filmas starptautiskā pirmizrāde ir paredzēta 2015.gada februārī. Vairak informācijas kinostudijas “Rija” mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu