Divi ievainoti ukraiņu virsnieki uzspridzinās, nogalinot 12 Krievijas karavīrus • IR.lv

Divi ievainoti ukraiņu virsnieki uzspridzinās, nogalinot 12 Krievijas karavīrus

46
Krievijas armijas kaujinieki 30 kilometrus no Doņeckas. Foto: AFP/LETA

Ukrainas pretterorisma operācijas vadība aicina Ukrainas prezidentu piešķirt mirušajiem virsniekiem Ukrainas Varoņa titulus

Divi smagi ievainoti ukraiņu virsnieki, saprotot, ka neizdzīvos, sevi uzspridzinājuši, tā nogalinot arī 12 krievu desantniekus, piektdien paziņoja Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Vienai no vienībām, kas iesaistīta kaujās Ukrainas austrumos, kā papildspēki nosūtītas divas pārnēsājamo zenītraķešu kompleksu apkalpes, kuras komandējis majors Aleksandrs Kandesjuks. Viņš devies uz norādītajām pozīcijām kopā ar apkalpēm un nogādājis zenītraķešu kompleksus vajadzīgajā pozīcijā.

Tajā laikā Ukrainā iebrucis Krievijas 331.desanta pulks, kura pastāvīgās dislokācijas vieta ir Kostromā. 51.brigādes karavīri kopā ar papildspēkiem tika ielenkti. Krievijas kaujinieki uzreiz atklāja uguni, apšaudot ielenktos ukraiņus ar visiem pieejamajiem ieročiem, un nav atlikusi cita iespēja, kā vien mēģināt no ielenkuma izrauties, ziņo LETA/NBN.

Majors Kandesjuks ar majoru un zenītraķešu baterijas komandieri Alekseju Šepeļuku vadīja izraušanās mēģinājumu. Ar viņiem bija vēl viens seržants un divi karavīri.

Tomēr grupai uzbruka no slēpņa. Nežēlīgā kaujā majors Kandesjuks guva vairākus ievainojumus. Majors Šepeļuks viņu nepameta un mēģināja virsnieku izvest no apšaudes, bet pats tika smagi ievainots.

Pārējos karavīrus apšaudīja ar automātiem, mīnmetējiem un zenītraķešu iekārtām “Šilka”. Visi majora pakļautībā esošie cilvēki guva smagus ievainojumus. Pamatgrupa, nemitīgās apšaudes dēļ nespēja saviem biedriem palīdzēt un, atkāpjoties līdz bāzes nometnei, ieņēma aizsardzības pozīcijas.

Abus smagi ievainotos ukraiņu virsniekus ielenca 12 krievu desantnieki un centās viņus saņemt gūstā. Tomēr, kad krievu karavīri viņiem pietuvojās, virsnieki uzspridzināja rokasgranātas.

“Kad ienaidnieki, izveidojot apli, bija pietuvojušies dažu metru attālumā, ievainotie Ukrainas virsnieki piecēlās no zemes un pacēla gaisā rokas. Varēja ievērot, ka viņi kaut ko turēja rokās, un jau pēc brīža notika vairāki spēcīgi sprādzieni, kas līdzinājās granātu sprādzieniem,” vēsta preses dienests.

Tagad Ukrainas pretterorisma operācijas vadība gatavo Ukrainas prezidentam Petro Porošenko aicinājumu piešķirt mirušajiem virsniekiem Ukrainas Varoņa titulus.

Te publicēts, kuras Krievijas armijas vienības ir iebrukušas Ukrainā.

 

Komentāri (46)

ligakalnina 29.08.2014. 13.16

Daudziem ukraiņiem tas tiešām ir Tēvijas karš, kā viņi paši saka, viņi aizstāv savu Dzimteni, un tik viegli nepadosies, un šis gadījums par to liecina.

Naids pret agresoru ir milzīgs.

Tie ir īsti varoņi, varēja taču, padoties gūstā, kā tie “nomaldījušies” krievu desantnieki, kuri pietaisīja pilnas bikses, pacēla rokas, un lūdza žēlastību, tikko kā juta minimālas briesmas.

+18
0
Atbildēt

9

    efeja60 > ligakalnina 29.08.2014. 14.31

    Tie ukraiņu varoņi noteikti nebija liberasti.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 29.08.2014. 15.08

    Dzeri, nevajag beztēmā gvelzt -špingaļeti, samovivoz…! Plaši pazīstamais šīs vietnes liberasts “nulle” tiko apliecināja savu nostāju, Normunds tikai konstatēja FAKTU!

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 29.08.2014. 16.14

    Tie ukraiņu varoņi noteikti nebija liberasti.

    —————-

    nekas nav dzirdēts par Femen aktīvistēm. Minskā viņu nebija, Normandijā arī. Maskavā ne tik…

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    bebiekste > ligakalnina 29.08.2014. 16.11

    Либераст (лат. «liber» — свободный и общечеловеч. «педераст» — дословно, «ебал свободу в жопу») — испорченная квартирным вопросом (пост)советская версия либерала, представитель «либерально» ориентированного политического класса этой страны, какбэ борющийся за свободу, равенство, братство и стоящий в оппозиции к современной власти, но на деле борющийся против любого, осмелившегося иметь иное мнение, чем поциент, на то или иное событие. Термин чаще всего употребляется фошистами, поцтреотами, коммуняками и кремлядью по отношению ко всем, кто не разделяет их также единственно истинных воззрений, в свою очередь четыре вышеперечисленных термина используются либерастами при высокоинтеллектуальном общении со своими оппонентами.

    http://lurkmore.to/%D0%9B%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 29.08.2014. 17.02

    Hanoverē bija.

    Video: Femen attacks Putin in Hannover

    http://youtu.be/ERSGZO2GKHo

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 29.08.2014. 14.42

    Nedod mieru tev tie “liberasti”, naktīs nevari gulēt, ja jau sāc tos pieminēt bez kāda sakara?

    Nu vēl jau varēji pateikt, ka viņi nebija arī amerikāņi, tie tev arī, izskatās, nodarījuši ko sliktu.

    Kaut, no otras puses, nekāda pārsteiguma, tas, ka NA atbalstītājiem un Krievijas “patriotiem” ienaidnieki vieni un tie paši – “liberasti”, “pederasti”, amerikāņi, ir sen zināms fakts.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > ligakalnina 29.08.2014. 15.00

    Zirnekliene, karavīru ģimeņu turēšana gūstā ir feodāla prakse. Diezgan viegli iedomāties, ka VDK mantinieku FSB datubāzēs ir informācija par katra karavīra ģimenes locekļiem, lai svarīgākā brīdī nosūtītu attiecīgajam virsniekiem “noskaņojuma labošanai”

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 29.08.2014. 13.56

    Krievi paši vainīgi, ka viņus pārvērš par lopiņiem un var nosūtīt uz jebkuru vietu, kā kaujamas cūkas, un vispār, izdarīt ar viņiem pilnīgi visu.

    Kas tad nepretojās, kad tiem atņēma visas tiesības, kas tad atbalsta šo karu, kas tad atbalsta Putinu?

    Nesn taču kāds prokremliskais “zurnālists” no “patriotiem” pilnīgā nopietnībā pateica – zvērestu nodevāt, tātad, ja komandieris un “rodina” pavēlēs mirt, tad arī mirsiet, par ko, vispār, runa?

    Ko pēlnīja, to dabū un vēl dabūs.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 29.08.2014. 13.40

    Nulle, t.s. “Lielā Tēvijas kara” sākumā krievi arī masveidā padevās gūstā, tāpēc jau vācieši tik ātri tika uz priekšu, taču Staļins gūstā kritušo tuviniekus apcietināja, tā ka sanāca, ka frontē karojošo ģimenes praktiski kļuva par ķīlniekiem. Neizslēdzu, ka arī tagad tāda prakse būs, zagradotrjadus darbībā jau iepriekš redzējām.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

gliters 29.08.2014. 13.36

Padoties krieviem gūstā nav prāta darbs – ir lasīts, ka Girkina orki sacentās galvu griezšanā ievainotiem un sagūstītiem ukraiņiem, nedomāju, ka regulārā armija ir labāka. Tā ka “šahīdu taktika” esošajos apstākļos ir krietni jēdzīgāka.

+18
0
Atbildēt

2

    Lielākā daļa Lugandona karotāju ir algotņi, idejiski nojūgušies vai vienkārši bandīti un maniaki (tie arī griež galvas un par to lielās). Krievijas regulārās armijas karavīriem kaut kādi noteikumi vēl pastāv. Taču nekāda medusmaize Krievijas cietumā tiem abiem nebūtu. Visticamākais, nomirtu ievainojumu plus antisanitāru apstākļu dēļ.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > gliters 29.08.2014. 18.39

    Galvu griešanā šie pat lielās. Visi atceras taču to bendesmaisu ar nogriezto kucēna galvu. Dabiski, ka iespēja nesodīti cilvēkiem galvas griezt šiem nezvēriem ir lielāks stimuls kā algotņu asinsnauda.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 29.08.2014. 14.22

Šķiet, kam vēl, ja ne krieviem, vislabāk būtu jāzina, ko nozīmē TĒVIJAS karš. Tēvijas karu nevar zaudēt. Par šo tēmu krieviem derētu parakņāties savās atmiņu šūplādēs. Un vēl par ļaunu nenāktu salīdzinājumam atcerēties Ziemas karu.

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu