VIDEO: Austrumukrainā sagūstīts vēl viens Krievijas karavīrs • IR.lv

VIDEO: Austrumukrainā sagūstīts vēl viens Krievijas karavīrs

22
NULL

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) pārstāvji Luhanskas apgabalā sagūstījuši vēl vienu Krievijas karavīru – Rostovā pie Donas dislocētās Krievijas Federācijas Bruņoto spēku 9.atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes ierindnieku Pjotru Hohlovu, pavēstīja UDD preses dienests.

1995.gadā dzimušais Hohlovs pratināšanas gaitā paziņojis, ka viņa kara daļa nodod teroristu organizācijām – Doņeckas un Luhanskas “tautas republikām” – bruņutehniku un munīciju, ziņo LETA/UNIAN.

Prokremliskie kaujinieki no Krievijas cita starpā regulāri saņem raķešu sistēmas “Grad”, kāpurķēžu kaujas mašīnas BMP-2 un bruņutransportierus BTR-80.

“Mums stāstīja, ka mašīnas nodeva čečeniem,” sacīja Hohlovs, piebilstot, ka galarezultātā tehnika bija jāsaņem teroristiem. Tā nosūtīta uz Doņecku.

Atrodoties Ukrainā, Hohlovs uzzinājis, ka kaujiniekiem maksā “150 tūkstošus mēnesī”. Viņš kopā ar kādu armijas biedru nolēmuši Krievijas armiju pamest un karot teroristu rindās.

Krievijas Karavīru māšu komiteja trešdien paziņoja, ka atbilstoši tās datiem Ukrainā dzīvību zaudējuši un ievainoti aptuveni 400 Krievijas karavīru. Pamatā tie ir karavīri, kas dienējuši Ziemeļkaukāzā – Čečenijā un Ziemeļosetijā – dislocētajās karaspēka daļās.

Ukraina pirmdien paziņoja, ka tā valsts austrumos sagūstījusi desmit Krievijas Bruņoto spēku karavīrus. Avots Krievijas Aizsardzības ministrijā vēlāk paskaidroja, ka desantnieki “nejauši” iemaldījušies Ukrainas teritorijā.

Vairāki Krievijas opozīcijas mediji ziņojuši par Pleskavas apgabalā slepus sarīkotām divu desantnieku bērēm, minot, ka viņi nogalināti kaujās Ukrainas austrumos.

 

Komentāri (22)

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 28.08.2014. 10.31

Tie, kuri jau ir sagūstīti, lai priecājās, ka viņus nepiemeklēs to liktenis, kuri ir aprakti visādās pažobelēs bez vārda uz kapavietas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu