Latvija nosoda Krievijas bruņoto spēku īstenoto iebrukumu Ukrainā (papild.) • IR.lv

Latvija nosoda Krievijas bruņoto spēku īstenoto iebrukumu Ukrainā (papild.)

55
Ukrainas armijas bataljona "Dņipro" karavīri pie Novoazovskas. Foto: AFP/LETA

Ukraina apsūdz Krieviju tiešā iebrukumā; Ukrainas premjers: Pasaulei jāiesaldē visus Krievijas banku aktīvus

Latvija nosoda Krievijas bruņoto spēku īstenoto iebrukumu Ukrainā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Šī ir atklāta Krievijas agresija pret Ukrainas valstisko suverenitāti un teritoriālo integritāti un grauj starptautisko tiesību pamatprincipus, norādījusi ministrija, uzsverot, ka Krievijas īstenotās agresīvās darbības apdraud mieru un stabilitāti visā Eiropas kontinentā.

“Latvija atbalsta jautājuma steidzamu izskatīšanu ANO Drošības padomē un citās starptautiskajās organizācijās, kā arī rosinās 30.augustā plānotajā Eiropadomes sanāksmē lemt par Eiropas Savienības tālāko rīcību Ukrainas krīzes kontekstā,” norādīts paziņojumā.

Latvija aicina Krieviju nekavējoties atsaukt savus bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas, kā arī pārtraukt ieroču un algotņu nosūtīšanu Doņeckas un Luganskas tā saucamo tautas republiku teroristiskajiem grupējumiem.

Sasaukta ANO Drošības padomes sēde par notikumiem Ukrainā

Ceturtdien pēc Lietuvas ierosinājuma sasaukta atklāta Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes sēde, kurā tiks ziņots par situāciju Ukrainā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Jānis Mažeiks.

“Ir saņemts apstiprinājums, ka notiks publiskais brīfings – atklāta sēde, kurā ANO ģenerālsekretāra vietnieks politiskajos jautājumos Džefrijs Feltmans informēs par notiekošo,” sacīja Mažeiks, piebilstot, ka dalībvalstis šajā brīfingā nevarēs izteikties.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) šodien mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņojis, ka ANO Drošības padomei Krievijas invāzija Ukrainā ir jāuzskata par agresiju. “ANO Drošības padomei Krievijas invāzija Ukrainā ir jāuzskata par agresiju, ANO ir jārīkojas atbilstoši, šis ir karš,” norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka Ukrainas vēstnieks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) ceturtdien paziņojis, ka Krievija veikusi tiešu iebrukumu Ukrainā. “Mēs reģistrējām Krievijas armijas tiešu iebrukumu Ukrainas austrumu reģionos,” pēc EDSO ārkārtas sanāksmes žurnālistiem paziņoja Ukrainas vēstnieks organizācijā Igors Prokopčuks.

“Situācija ir nopietni pasliktinājusies,” viņš piebilda, norādot, ka Krievijas spēki sagrābuši Novoazovsku un vairākas citas tuvējās apdzīvotās vietas. “Ukraina pēdējos notikumus uzskata par aktīvu agresiju pret Ukrainu,” uzsvēra Prokopčuks.

Pasaulei vajadzētu iesaldēt visus Krievijas banku aktīvus saistībā ar Krievijas īstenoto karaspēka ievešanu Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

Jaceņuks vērsies pie Ukrainas partneriem ar prasību iesaldēt visus Krievijas banku aktīvus un finanses līdz brīdim, kamēr Krievijas karaspēks tiks izvests no Ukrainas, ziņo UNIAN. Premjers uzsvēra, ka līdzšinējās pret Krieviju vērstās sankcijas nav devušas rezultātu.

Dņepropetrovskā, kas atrodas aptuveni 200 km no frontes līnijas, ceturtdien tiek sasaukta Austrumukrainas aizsardzības padomes ārkārtas sēde. Par to paziņojis Dņepropetrovskas apgabala administrācijas vadītājs Igors Kolomoiskis.

“Tiks izskatīts jautājums par plāna “B” īstenošanu reģionā,” teica Kolomoiskis. Ššā plāna detaļas tikšot izziņotas pēc padomes sēdes, teica gubernators.

Kā izteicās Dņepropetrovskas gubernators, uz sanāksmi uzaicināti arī Zaporožjes apgabala vadītāji un nacionālās aizsardzības štābu vadītāji.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) ceturtdien pulcējas uz ārkārtas sanāksmi, lai spriestu par pēdējo notikumu attīstību Ukrainā, kur atbilstoši Kijevas amatpersonu, Rietumu diplomātu un mediju ziņām sācies pilna apjoma Krievijas regulāro armijas daļu iebrukums, pavēstīja ASV misija EDSO.

Savukārt Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien ar savu rīkojumu iedarbinājis Nacionālās drošības padomes lēmumu par pasākumiem, kas jāīsteno valsts militāri tehniskajā jomā.

Saskaņā ar šo lēmumu jāpārtrauc visu militārās tehnikas un tā saucamās divkāršās izmantošanas tehnikas, ko varētu izmantot Krievijas militāristi, eksportu uz Krievijas Federāciju. Izņēmums ir tikai kosmosa izpētei paredzētā tehnika, kas domāta pētniecībai un kosmosa izpētei miermīlīgos nolūkos.

Kā vēsta aģentūra UNIAN, lēmumā rinda punktu ir ar norādi “slepeni”.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (55)

ligakalnina 28.08.2014. 13.05

Ja Rietumi gribētu, viņi varētu izraisīt Krievijas finanšu sistēmas krahu 2 mēnešu laikā, tā domā nopietni Rietumu analītiķi, un Rietumiem tas nebūt neizmaksātu tik dārgi, cita lieta, ka visa Rietumu valstu valdību politika ir “nekaitināt Putinu” un nezaudēt nākamajās vēlēšanās, ja tās sankcijas nodarīs kaitējumu pašu ekonomikai, un par viņiem nenobalsos.

Rietumos nav valstsvīru, vairs nav ne Tetčeres, ne Reigani, ne ir tikai Obamas un Štrēderi.

Divu paaudžu laikā arī paši eiropieši aizmirsuši, ko var izdarīt viens ar lieluma māniju slims agresīvs šovinists, kuru atbalsta TV debilizētā tauta, kas ieprogrammēta uz urrāpatriotismu, absolūti neredz, ka Krievijā sen nodibinātds putinofašisms, un kur var novest piekāpšanās un izdabāšanas politika agresoram.

Nu jau, laikam, jābūt pilnīgākam kretīnam, lai domātu, ka ar Putinu iespējams konstruktīvi sarunāties, un ticēt kaut vienam viņa vārdam, bet, ES to dara.

Savulaik upurēja Čehoslovākiju, tagad upurē Ukrainu, un arī sekas var būt līdzīgas, kāds pirms gada ticēja, ka Putins okupēs Krimu, vēlāk ticēja, ka iebruks UKrainā, un tagad “gudrā” Eiropa cer, ka ar Ukrainu viņam pietiks?

+29
-1
Atbildēt

1

    ILZE > ligakalnina 28.08.2014. 13.29

    dzeris49

    Ja Rietumi gribētu, viņi varētu izraisīt Krievijas finanšu sistēmas krahu 2 mēnešu laikā

    ______________

    Ja Rietumi gribētu izbeigt absolūto ļaunumu, pietiktu nekavējoties izvest karaspēku no Afganistānas. Putins būtu tik šokēts, ka pašrocīgi nošautu Lavrovu, Rogozinu un Šoigu. Nevar, viņa melnais pūdelis ir uzņēmies saistības sargāt krievu pasauli.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

Alise 28.08.2014. 12.18

Ne tikai jebkuras RU finanses rietumvalstīs ir jāiesaldē, bet arī jāaptur vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšana visās rietumvalstīs, kā arī tie RU pilsoņi, kam jau izsniegtas, jādeportē atpakaļ uz Krieviju, pirmkārt jau tie RU pilsoņi, kas saistīti ar Putinu un viņa aprindām – radinieki, juristi, konsultanti, biznesa partneri, visādi īpašumu pārvaldnieki utt.

+23
-1
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > Alise 28.08.2014. 12.32

    ——

    Dņepropetrovskā sasauc ārkārtas aizsardzības padomi, lai iedarbinātu plānu “B”

    ================================================================================

    Latvijā plāna “B” īstenošana jau iet pilnā sparā – līdz pilnīgai un galīgai saplūšanai ar ES kodolu vēl pāris desmiti gadiņi atlikuši ?

    “Cilvēki no Latvijas emigrēs vēl trīs četrus gadus, kuru laikā valsti pametīs vēl aptuveni 100 000 iedzīvotāju, prognozē 2011.gada Spīdolas balvas ekonomikā ieguvējs, Latvijas Universitātes profesors Mihails Hazans.”

    http://bnn.lv/eksperts-tuvako-gadu-laika-latviju-pametis-vel-100-000-cilveku-46702

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    ArmL > Alise 28.08.2014. 23.21

    Edgars Avotiņš

    Ir jāņem vērā, ka te ir darīšana ar Pētera I ambīciju un “na Berljin!” mentalitātes miksējumu.

    P.S.

    Zaldāts atvaļinājumā arī ir zaldāts.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > Alise 28.08.2014. 19.41

    Austras Koks – Vai deportēsi Hodorkovski uc Putina pretiniekus?

    Japārtrauc jebkāda sadarbība ar Putina administraciju un jābeidz Krievijai naudu maksāt.

    Bet Krievijas pilsoņus tomēr jāšķiro pēc attieksmes pret notiekošo.

    Un visiem iespējamiem līdzekliem jācenšas pateikt Krievijas inteliģencei, kas reāli notiek. Ja kāds no Latvijas brauc uz Krieviju, tad jacenšas cilvekiem, kas izskatās pēc domājošiem, pateikt, to, ko Kremļa ziņu kanali nestāsta – ar pāris piemēriem – kautvai lai pievērš uzmanību Krievijas karavīru māšu biedrības teiktajam, ja netic Rietumiem.

    Bet gala rezultātā – vienīgais veids, kā apturēt šo Krievijas agresiju ir … nevis izteikt “dziļu satraukumu” …

    BET

    1. Atbalstīt Ukainu ar militāro ekipējumu;

    2. Piedraudēt Krievijai ar tiešu NATO iesaisti karā, ja Krievija neizvedīs savas karaspēka daļas (pat ja tas skaitās apmaldījušās, vai atvaļinajumā)

    3. Tūlītēja ekonomiskā blokāde

    Es vismaz neredzu nekādu vajadzību Putinam izbeigt savu karu, ja viņu nepiespiedīs ar varu beigt karu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

inta_s 28.08.2014. 12.25

Krievijā poligrāfijas uzņēmums saņēmis pasūtījumu no Krievijas aizsardzības ministrijas – sagatavot 10 000 miršanas apliecības.

http://v-n-zb.livejournal.com/7382260.html

+14
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu