Baltijas valstu bijušie deputāti: draud atkārtoties 1940.gads • IR.lv

Baltijas valstu bijušie deputāti: draud atkārtoties 1940.gads

10
Foto: Evija Trifanova, LETA

Par Baltijas valstu neatkarību balsojušie deputāti aicina būt vienotiem

Baltijas valstu deputāti, kuri balsoja par neatkarības atjaunošanu, aicina Baltijas valstu pilsoņus un politiķus uz vienotību, solidaritāti un kopīgu rīcību, jo “mūsu valstīm atkal draud 1940.gada notikumu atkārtošanās, bet pasaulei draud kara posts”, ziņo LETA.

Baltijas valstu deputātu klubi, atzīmējot “Baltijas ceļa” 25.gadadienu, parakstīja paziņojumu, kurā norādīts – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas bažas mūsdienu globalizētajā vidē ir kopējas visiem un tāpēc arī jārisina kopīgi. Šo paziņojumu parakstīja Igaunijas Augstākās Padomes deputātu 20.augusta kluba, Latvijas Augstākās Padomes deputātu 4.maija deklarācijas kluba un Lietuvas Neatkarības deklarācijas signatoru kluba delegācijas.

Paziņojumā teikts, ka Krievija XXI gadsimtā “nav atmetusi Padomju Savienības piekopto agresīvo politiku” un “tā ir rupji mīdījusi kājām valstu dabiskās tiesības pašnoteikties un būt brīvām, un tagad tā veic karadarbību pret Ukrainu, ar to pārkāpjot Helsinku un Bukarestes vienošanos”.

Atzīstot Ukrainas integritāti un neatkarību, Baltijas valstu deputātu klubi nosoda “Krievijas atbalstīto teroristu darbības, kuri cenšas sašķelt Ukrainas valsti un panākt, lai tā turpinātu būt Krievijas vasaļvalsts”. Paziņojumā arī pausts, ka “mūsu valstīm atkal draud 1940.gada notikumu atkārtošanās, bet pasaulei draud kara posts”.

Tāpēc bijušie deputāti aicina visus Baltijas valstu pilsoņus un politiķus uz vienotību, solidaritāti un kopīgu rīcību. “Turēsim dārgu un aizstāvēsim brīvību, kuru esam atguvuši. Mūsu vienotība ir mūsu valstu drošība. Būsim tikpat vienoti, kā bijām Baltijas ceļā pirms 25 gadiem. Būsim modri un neklusēsim pieaugošo draudu priekšā. Mēs esam stipri, kad visi stāvam kopā,” uzsvērts paziņojumā.

“Baltijas ceļš” bija Baltijas valstu nevardarbīgās pretošanās kulminācija 1989.gada 23.augustā, kad cilvēki 600 kilometru garumā sadevās rokās no Tallinas cauri Rīgai līdz pat Viļņai.

 

Komentāri (10)

Imants_J 27.08.2014. 14.42

Ir tikai VIENA iespēja- noslēgt Baltijas valstu ūniju. Bet vai mēs to izdarīsim? Ja tāda būtu bijusi noslēgta, nekāds 1940. gads nebūtu iespējams.

+6
-1
Atbildēt

2

    intars_busulis > Imants_J 28.08.2014. 02.56

    Tā ūnija darbosies tikai politikā un varbūt ekanomikā, bet nejau militārā drošībā. Lai Baltijas vastīm būtu droša nākotne i jābeidz dir-sties un jāsāk bruņoties. Dabā valda likums, kam asāki nagi un lielāki zobi izdzīvo. Tiem kam to nav arī izdzīvo caur lielo kopošanos. Tāds mazs jauks jūras zirdziņš i izdzīvojis caur miljoniem gadu tikai tapēc kad vienā kopošanās laikā pasaulē palaiž tūkstoš mazu zirdziņu no kuriem procentāli lielāko daļu apēd citi ūdens iemītnieki. Un tākā latvieši nevairojas tik lielos apjomos viņiem vaig bruņoties un tikai tā var pastāvēt. Tie politiķi kas nedod bruņojumam zaļo gaismu i arī kaitnieki!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Imants_J 27.08.2014. 16.02

    Neesi nu naiva. Ar to būs stipri par maz. Vienīgā iespēja ir REĀLA amerikāņu klātbūtne šeit. Amerikāņiem krievija neuzbruks.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

ILZE 27.08.2014. 19.24

Svarīgi, lai kirhenšteini un lāči 1940. nemaz nesagaidītu.

+4
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 27.08.2014. 14.24

Var tevi saprast, ločmel. Kurpes vietā nav putina olas. Cik žēl.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu