Kažociņš: Putina rīcība saliedējusi NATO • IR.lv

Kažociņš: Putina rīcība saliedējusi NATO

46
Aizsardzības ministrijas padomnieks starptautiskās drošības jautājumos Jānis Kažociņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Bijušais SAB vadītājs: pat bez NATO bāzēm mums tik un tā būs NATO karavīri, stiprināta infrastruktūra

Latvija var pateikties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, jo viņš ar savu rīcību Ukrainā panācis NATO saliedēšanos, uzskata bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs, tagad aizsardzības ministra padomnieks Jānis Kažociņš.

Piektdien rīta raidījumā LNT viņš teica: „Mēs varam pateikt “paldies” Putinam, jo viņš ar savu rīcību panācis NATO saliedēšanos.”

Kažociņš uzskata, ka Latvijai nevajag oficiāli sacīt – NATO bāze, jo „mums tik un tā būs NATO karavīri, stiprināta infrastruktūra”. Un tas ir svarīgi, norāda bijušais SAB vadītājs, tādējādi it kā oponējot izskanējušām žēlabām, ka savas vizītes laikā Latvijā Vācijas kanclere Angela Merkele skaidri norādīja, ka NATO bāzes netiks izvietotas Austrumeiropā, bet visāda veida palīdzība un nodrošinājums tiks sniegts.

Kažociņš intervijā LNT arī teicis, ka Merkele ar Putinu kopš janvāra sazinājusies 33 reizes. Viņš netic, ka Rietumi piekritīs atdot Krimu Krievijai.

Taču Putins vairs nevar atkāpties no iesāktā, viņam būs jāturpina rīkoties Ukrainā. „Putina labākais risinājums – iesaldēts konflikts starp Ukrainu un Krieviju,” uzskata Kažociņš.

Krievijas mērķi patiesībā ir ļoti tuvredzīgi, uzskata Kažociņš. Viņš skaidroja, ka Krievijai neizdodas panākt to, ko tā iecerējusi – tuvināt Ukrainu un panākt tās sadarbību ar Eirāzijas savienību. Gluži pretēji, tas vairs nebūs iespējams vismaz tuvākās paaudzes laikā.

Viņš atzina, ka Krimas pārņemšana bija iepriekš plānota un spoži realizēta operācija, kuru Krievija pēc tam mēģināja īstenot arī Austrumukrainā, taču tas neizdevās, ziņo LETA.

Tagad Krievijas prezidents Vladimirs Putins atrodoties ārkārtīgi sliktā situācijā. Atkāpties no iesāktā viņš nevarot, bet Krievijas iedzīvotāju atbalsts karam Ukrainā arvien vairāk sāk samazināties.

Jau ziņots, ka nākamnedēļ Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā paredzēta Ukrainas prezidenta Petro Porošenko un Putina tikšanās, uz sarunām tur ieradīsies arī trīs Eirāzijas savienības valstu galvas un Eiropas Savienības vadītāji.

Savukārt Merkelei paredzēta vizīte sestdien Kijevā, tiek ziņots.

 

Komentāri (46)

buchamona 22.08.2014. 13.15

Ukraiņi ar ieročiem rokās cīnās pret kremliniem, vienīgi ukraiņu drosmei varam pateikties, ka šobrīd jūtamie vēl drošāk, kā jutāmies pirms Krievijas – Ukrainas kara, jo putinistu nelietība Ukrainā ir pamodinājušas pat NATO lielvalstis :). Patiesībā visa Eiropas Savienība ir ukraiņiem tagad parādā par to un tik tālu viss ir ļoti skaisti, un kārībā.

Bet, kas tajā pašā laikā notiek Latvijā? Ušakovs dosies uz Maskavu, lai, pretēji ES, tai skaitā LR veidotajai ārpolitikai, sankciju kara kontekstā izlūgtos ” atlaides rižskijiem dvorikiem”, :) Rēzeknē par pašvaldības naudu tulīt izdos grāmatu, kurā tiek slavināta PSRS armija, kas ir atnesusi tikai nāvi un iznīcību Latvijai, Rīgas centrā vāc ” humāno palīdzību” Krievijas teroristiem un tādā garā.

Jautājums, ko dara LR valsts drošības struktūras, ar ko nodarbojas Saeimā? Raksta ” revolucionāri – deklaratīvus” likumus, kuri reāli nedarbojas? Kādēļ neviens kremlins vēl nav iesēdināts, kādēļ jau tagad nav skaidrs, ka Rēzeknē nekāda vietējā pašvaldības finansēt ” vēstures grāmata, ” kuras uzdevums ir piesmiet LR vēsturi, nezināks” Kādēļ šis sagatavotais materiāls vēl nav arestēts? utt, jautājumu bez gala

+21
-1
Atbildēt

3

    ILZE > buchamona 23.08.2014. 11.56

    Bet

    Izskatās, ka tomēr jātsrādā NA vaditajai VARAM.

    ______________

    Un aizbrauks pa Grendes kundzes taciņu, kas zina, kas večai – koloradam, Straujumai, prātā. Atriebsies vēl, kā Dombrovskis par mīļo pederastu, izsaimniekotāju, Žagaru.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 22.08.2014. 20.39

    Naudiņš ir pieprasījis paskaidrojumus par šo Rēzeknes Domes pasākumu

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 22.08.2014. 13.40

    Izskatās, ka tomēr jātsrādā NA vaditajai VARAM.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 22.08.2014. 09.37

Gan jau jo ka Kazociņš budams armijnieks labi prot izvertēt situaciju. var piekrist tam, ka Putina un Porošenko sarunas ir nepieciešamas un jacer, ka konfliktu tiešām iesaldēs, jo Putins ir tik varaskars un iedomīgs pāvs, ka ar negodu neatkāpsies, bet izejas tam slpkavam nav.

Putins jau pats sagrauj savu valsts ekonomiku ar pieņemtajām sankcijām. ceru, ka tas turpināsies un ļaunuma impērija, kura mums te ir blakus, sagrūs mazās neatkarīgās un demokratiskās valstīs.

+17
-1
Atbildēt

8

    Dina > austrisv 22.08.2014. 09.59

    1. miers ir vajadzīgs Kijevas kliķei, jo viņi ir cietuši sakāvi karā. Visas kaujasspējīgās daļas ir sakautas. Atlikušās pēdējās 5 „dzīvo” savas pēdējās dienas. Aviācijas vairs faktiski nav – kopš februāra notriektas 32 lidmašīnas. Iznīcināta ir PUSE artilērijas. Kaujās zaudētas ap 500 kara tehnikas vienību, no kurām apmēram trešdaļa nonākusi separātistu rokās. Un saremontēta. Lūk arī tie „krievu tanki” … : )

    2. separātisti pēdējās dienās ir pārgājuši uzbrukumā vairākās vietās. Tajā skaitā Illovaiska (ar kuras ieņemšanu visu šo nedēļu lielījās ukru un Latvijas propagandisti) ir atkal viņu rokās.

    3. Ir tikai viens šķērslis, kas šobrīd liedz separātistiem absolūti un galīgi sakaut fašistus – viņi joprojām skaitliski ir apmēram 10 reizes mazāk nekā ukru armijnieku dzīvā spēka ziņā.

    Tieši tāpēc paraška „pēkšņi” ir sācis runāt par mieru un kara izbeigšanu … Jaut;ajums ir – vai šis resnajam asinskārajam veprim ar ticēt. Es saku, ka ne. Jo arī iepriekšējo „pamieru” viņš izmantoja tikai un vienīgi, lai pārdislocētu spēkus, un sagatavotos uzbrukumam. Tagad bvūs tas pats. Tāpēc es Putinavietā sūtītu parašku uz parašku un teiktu, lai viņš runā par miera līgumu ar pašu Novorosiju … : )))

    0
    -21
    Atbildēt

    0

    Dina > austrisv 22.08.2014. 14.20

    >> WAT

    Avots – pašu ukru Kara ministrija … : )))

    Saitīte speciāli priekš tevis:

    http://vesti.lv/news/smi-ukrainskaya-armiya-poteryala-polovinu-artillerii-a-vvs-bolyshe-net

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > austrisv 23.08.2014. 11.47

    uldis_rats

    Tepat vien ir – iesaukts atpakaļ Puzes hercoga (kremļa iztapīgā vasaļa) “interneta karotāju” dienestā

    _____________

    Tas prokremliskais mēsls ir Šļesera-Ušakova dienestā un pēc vēlēšanām kalpos arī RP/V.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > austrisv 22.08.2014. 14.37

    Kurmim

    Tu jau visu neesi pieskaitījis. Vēl jau bojeviki Boingu notrieca. Ar gandrīz 300 civilajiem…

    Citur no debesīm krīt zvaigznes, bet pie Doņeckas krita bērni

    (priesteris Bulis)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 22.08.2014. 12.13

    labi, ka sit tos teroristus lauka, jo citādi jau to kretinu putinu uz sarunam nedabūt. Pārāk jau lecigs tas sikais perdelis. nekur jau nav teikts, ka Porosenko piekāpsies tam gnīdam.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > austrisv 22.08.2014. 13.36

    Kurā vietā kurmi driģenes pārrijies? Kur info sasmēlies, kurā atejas bedrē, vai tāpat piržot beņķī pie kāda fantasta propoinfovietnē? TIkai kaut kā donbabves un lugandas paciku pārvaldītās rūmes paliek mazākas un mazākas, moskovītam nu jau nākas grūst iekšā neslēptus savus zombijus, lai kaut kā piebremzētu galu augstākminētajiem iracionālajiem veidojumiem.

    Kāpēc neesi frontes līnijā, “ukru” sišanu nereportierē, kaut vai trupaku filmēšanā? A ko, resni, bail, ka fraku raujot, pacikiem līdzi skriet netiksi?

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > austrisv 22.08.2014. 11.47

    var piekrist tam, ka Putina un Porošenko sarunas ir nepieciešamas un jacer, ka konfliktu tiešām iesaldēs,

    —————————————-

    Iesaldēts konflikts ir Putinam labākais risinājums, bet Ukrainai tas ir ļoti slikts risinājums.

    Pašlaik neizskatās, ka Ukraina uz to iet, jo teroristus masīvi sit ārā no Doņeckas.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > austrisv 22.08.2014. 10.18

    Kur melis? Tepat vien ir – iesaukts atpakaļ Puzes hercoga (kremļa iztapīgā vasaļa) “interneta karotāju” dienestā

    +15
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 22.08.2014. 12.06

Iespējams, ka NATO kļuvis saliedētāks, varbūt.

Toties Krievija rīkojās arvien nekaunīgāk – Krievijas tā saucamāis “humanitāras palīdzības” konvojs šķērsoja Ukrainas robežu un devies Luganskas virzienā bez Sarkanā Krusta pavadības un Ukrainas robežsargu atļaujas.

Krievija provocē Ukrainas varasiestādes uz nedraudzīgu rīcību.

+13
-1
Atbildēt

2

    Ansis Reinhards > ievuliitis 22.08.2014. 14.18

    Ja Rietumi atļaus putleram bez saskaņošanas ievilkt Ukrainas teritorijā to “palīdzību”, nafig visas rietumu “vērtības”… Tas būs rietumu vēl viens solītis pretim pasaules karam, uz ko gatavs putlers…

    Ukraiņu komentārs par šo tēmu bija, ka tā, visticamāk, ir kārtējā provokācija, jo nav atrunāts kā tāds milzu mašīnu bars (varbūt tieši tāpēc pustukšs, lai būtu vairāk)izbrauks no Ukrainas teritorijas ārā.

    Teiksim tā, iebrauks, iepletīsies cik var pa to lugandu, un ārā aiz simt un viena iemesla nebrauks… Ukraiņi šaut pa to nedrīkstēs, teroristiem būs labs atbalsta punkts. Vai tieši otrādi, teroristi kādus nobumbos, vainīga būs Ukraina. Varēs pa visiem kiseļoviem kliegt, ka ukraiņi bombardē “humanitāro palīdzību”…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > ievuliitis 22.08.2014. 12.13

    It kā izbraukušas no tā saucamās “nometnes”, kas bija pāris km pirms robežas un tagad stāvot tās mašīnas neitrālajā zonā starp abu valstu robežpunktiem… Tieši UA teritorijā vēl nevienas neesot.

    Putins atkal testē ārvalstu reakciju? Var doties tālāk vai nē?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu