Džemiļevs iecelts par Ukrainas prezidenta pilnvaroto Krimas tatāru jautājumos • IR.lv

Džemiļevs iecelts par Ukrainas prezidenta pilnvaroto Krimas tatāru jautājumos

39
Mustafa Džemiļevs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Čubarovs: Ukrainas primārais uzdevums līdzās pretterorisma operācijas pabeigšanai Austrumukrainā ir Krimas atbrīvošana

Ukrainas prezidents Petro Porošenko par pilnvaroto Krimas tatāru jautājumos iecēlis bijušo Krimas tatāru tautas padomes – Medžlisa – līderi, Ukrainas parlamenta deputātu Mustafu Džemiļevu, ceturtdien paziņoja prezidenta preses dienests.

Valsts galva parakstījis rīkojumu, kura mērķis ir nodrošināt pienācīgus apstākļus Krimas tatāru pilsonisko, ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību realizācijai, ziņo LETA/NBN.

8.augustā “apaļā galda” sarunu gaitā Mustafa Džemiļevs uzsvēra, ka Ukrainai likumdošanas līmenī ir jānostiprina pamattautu tiesības. Medžlisa priekšsēdētājs Refats Čubarovs uzsvēra, ka Ukrainas primārais uzdevums līdzās pretterorisma operācijas pabeigšanai Austrumukrainā ir Krimas atbrīvošana.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez atšķirības zīmēm, kas liecinātu par viņu piederību kādas valsts armijai. Mediji šos karavīrus sāka dēvēt par “zaļajiem cilvēciņiem”. Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk atzina, ka Krimas notikumos piedalījušies Krievijas karavīri.

Medijos bieži parādās ziņas par represijām, kuras pret Krimas tatāriem uzsākušas okupācijas varasiestādes.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem – Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luganskā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (39)

Ojārs 21.08.2014. 23.49

par laimi Austrumukrainā vežļivije ļuģi paŗvēršas par “gruz 200”. :))) Labs krievu okupants ir miris okupants.

+1
0
Atbildēt

0

Inese 21.08.2014. 17.00

Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez atšķirības zīmēm, kas liecinātu par viņu piederību kādas valsts armijai. Mediji šos karavīrus sāka dēvēt par “zaļajiem cilvēciņiem”

===========================

IRsa melo pat sīkumos. Mediji viņus dēvēja par pieklājīgajiem cilvēkiem™:

http://rusticker.ru/files/collections/17687.png

0
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu