Gaidis Bērziņš apstiprināts tieslietu ministra amatā • IR.lv

Gaidis Bērziņš apstiprināts tieslietu ministra amatā

23
Gaidis Bērziņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

Par Bērziņu balsoja 55 valdošās koalīcijas deputāti

Saeima ceturtdien ārkārtas sesijas sēdē par tieslietu ministru apstiprināja Gaidi Bērziņu (VL-TB/LNNK).

Par Bērziņa apstiprināšanu balsoja 55 koalīcijas un pie frakcijām nepiederošie deputāti, pret bija 26 apvienības “Saskaņas centrs” (SC) deputāti un pie frakcijām nepiederošais deputāts Dāvis Stalts (JKP) un atturējās divi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kas kādreiz strādāja SC frakcijā.

Iepriekš, runājot par nākamā tieslietu ministra pienākumiem, Bērziņš norādījis, ka Tieslietu ministrija (TM) ir sākusi vairākas aktivitātes, lai efektivizētu tieslietu sistēmu. Daļa no darbiem jau esot izdarīta, un daļa aizsākto procesu ir jāpabeidz līdz šīs valdības darba beigām, ziņo LETA.

Viens no darbiem ir priekšlikumu gatavošana Šķīrējtiesu likumā, kas Saeimā tiek skatīts trešajā lasījumā. Maksātnespējas administratoru darbību regulējošie grozījumi jau ir iesniegti Saeimā, savukārt elektronisko izsoļu jautājumā TM grib iezīmēt konkrētus termiņus, kad tās varēs ieviest dzīvē, norādījis tieslietu ministra amatam izvirzītais kandidāts.

Bērziņš jau iepriekš ieņēmis tieslietu ministra amatu. Iepriekšējā – Valda Dombrovska (Vienotība) vadītajā – valdībā Bērziņš demisionēja, jo viņam un premjeram esot bijuši pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu.

Ministra amata kandidāts norādījis, ka ebreju īpašumu kompensācijas jautājums nav pašreizējā Ministru kabineta darba kārtībā.

Bērziņš līdz šim ieņēma TM parlamentārā sekretāra amatu. Viņš ir pieļāvis iespēju par jauno parlamentāro sekretāru iecelt nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai!”/LNNK valdes locekli Jāni Iesalnieku.

Kā ziņots, līdzšinējā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNK) nolēma demisionēt pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliegtu Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevarētu piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā.

 

Komentāri (23)

ligakalnina 21.08.2014. 15.20

Kas tad vēl, ja ne “fantomass”, jau iepriekšējo reizi Dombrovskis iebilda pret šī blēža virzīšanu,šis nu būs tas atbildīgais par tiesiskumu Latvijā, kārtējo reizi, Lemberga sulainis un centrāltirgus “zvaigzne”, NA katrs nākamais kandidāts “labāks” par iepriekšējo, un kā mums ar to tiesiskumu, pateicoties šādiem ministriem, visiem zināms.

+17
-7
Atbildēt

1

    kristaps_drone > ligakalnina 22.08.2014. 14.48

    Nu ko nu mēs par tiesiskumu te sapņojam, ja pat mūsu tik ļoti mīļotais veiksmes stāstnieks, visilgāk nostrādājušais premjers izrādījās prasts korumpants, kura parādus no 3a kredītportfelīša tagad apmaksāsim.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Uldis Babris 21.08.2014. 16.15

skumji!

http://g3.delphi.lv/images/pix/520×360/2ca4c432/file42171418_f6e45a54.jpg

Fantomasa kungu vislabāk raksturo teiciens “Patriotisms ir nelieša pēdējais patvērums”.

+16
-7
Atbildēt

0

andris902 21.08.2014. 16.01

…kur šoreiz Iesalnieks ES karodziņus dedzinās?…pie Saeimas, Tieslietu ministrijas vai Brīvības pieminekļa?….

Jānis Iesalnieks @ 2007-06-14 19:49:12

A.G., tu te tikai runā, bet mēs ar Raivi patiešām dedzinājām ES karogu (gan tikai maziņo), turklāt TV kameras priekšā (arī ziņās to kadru parādīja).

Tas bija Vecrīgā kādas pāris nedēļas pirms eiroreferenduma.

+15
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu