Ukraina aizliegusi translēt 14 Krievijas televīzijas kanālus • IR.lv

Ukraina aizliegusi translēt 14 Krievijas televīzijas kanālus

19
Krievijas TV kanāls rāda interviju ar premjerministru Dmitriju Medvedevu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Tādējādi Ukraina aizstāv savu informatīvo telpu pret Krievijas īstenoto informatīvo agresiju

Ukrainas varas iestādes aizliegušas valstī pārraidīt 14 Krievijas televīzijas kanālus, ziņo BBC. Tas tiek darīts, lai nepieļautu “kara un vardarbības propagandas” izplatīsanu. Attiecīgo rīkojumu devis iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

Aizliegtto TV kanālu skaitā ir iekļautas Krievijas lielākās televīzijas, ieskaitot Pirmo kanālu un “Russia Today”. Aizliegti ir kanāli “RTR-Planeta”, “NTV-Mir”, “Rossija-24”, “TVCI”, “Rossija-1”, NTV, TNT, “Peterburg-5”, “Zvezda”, “Ren-TV” un “RBK-TV”, kā arī Ukrainas karā sliktu slavu ieguvušais “Life News”.

“Ukraina kā neatkarīga un suverēna valsts var un tai ir jāaizstāv sava informatīvā telpa pret Krievijas Federācijas īstenoto informatīvo agresiju, kas mērķtiecīgi uzkurina naidu un neiecietību starp Ukrainas pilsoņiem,” savā “Facebook” lapā paziņojis Avakova padomnieks Antons Geraščenko.

Vienlaikus cilvēktiesību aizstāvji izteikuši šaubas par to, vai šie vārda brīvības ierobežojumi ir labākais veids, kā cīnīties ar neuzticamu informāciju.

Geraščenko arī norādījis, ka 19.augustā izdotā Avakova rīkojuma izpilde būs jākontrolē Iekšlietu ministrijas teritoriālajām nodaļām un par to jābūt informētam ikvienam milicim. Arī kabeļoperatori ir brīdināti, ka tie, kurus pieķers retranslējot Krievijas TV kanālus, tiks sodīti atbilstoši likumam, raksta “Ukainskaja pravda”.

 

Komentāri (19)

Kaspars Špūle 20.08.2014. 16.31

Pareizi darīts.

Okupētajā Krimā moskaļu teroristi sen jau izslēguši ukraiņu kanālus un pat aizlieguši izplatīt Ukrainas laikrakstus.

Ja kādam ļoti gribās Krievijas TV redzēt, lai pērk “šķīvi” un skatās no pavadoņa.

+12
0
Atbildēt

0

ligakalnina 20.08.2014. 16.45

Kad Latvija to izdarīs, Moldava arī, it kā, atslēdza?

Nepietiek ar to, ka translē to propagandu, pa LNT no rīta līdz vakaram debilizējošie Krievijas seriāli, vai tad nekādu sociālo atbildību mūsu komercTV un NEPLP nejūt, visu nosaka nauda?

+12
0
Atbildēt

4

    Dina > ligakalnina 20.08.2014. 16.52

    No patiesības bail?

    Kas vainīgs, tas bailīgs ! … : )))

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Andris > ligakalnina 20.08.2014. 18.42

    Dzeri, vai tu, gadījumā, neesi pēc izglītības psihiatrs? Ja jā, tad ko tu teiktu par sekojošu diagnozi? Vai izklausās ticami?

    http://markovich10.livejournal.com/20513.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.08.2014. 19.21

    Manuprāt, tā būtu hiperdiagnostika, kaut, psihiatrija ir tāda lieta, kur, atšķirībā no, kaut vai, ķirurģijas, maz ko var apgalvot 100%, protams, ja apakšā neatrod kādu organiku, protams, ja veiktu attiecīgus izmeklējumus un atrastu viņam att. izmaiņas smadzenēs deniņu daivās, tad varētu par to domāt.

    Es gan domāju, ka Putina izdarības var izskadrot, drīzāk, ar iedzimtām personības īpatnībām, plus pataloģisku personības attīstību, plus personības deformāciju profesijas iepaidā ( ilglaicīga nepieciešamība melot, izlikties, provocēt, kospirēties, utt.), kas noved līdz paranojai, kas izpaužas kā pataloģisks aizdomīgums, absolūti rigida domāšana vai pat murgi, kas nepadodas nekādai korekcijai, tātad, absolūta nespēja uztvert alternatīvu viedokli un koriģēt savu viedokli un rīcību, kas no tā izriet, sīkumains atriebīgums, emocionāls trulums, utt.

    Un, ja tas viss vēl uz impērisku komleksu fona un cilvēkam, kas apveltīts ar milzīgu varu – te nu arī sanāk Putins.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.08.2014. 17.03

    Kā patiesību to, ko rāda krievu propaganda, uztver tikai idioti un imbecili, pat debīliķi, kas ir viegākas pakāpes garīgā atpalicība, par to šaubās, pilnībā veseli cilvēki netic nevienam vārdam.

    Un vēl kā patiesību to uztver cilvēki ar t.s. “inducētiem murgiem”, un tos murgus Krievijas TV inducē no rīta līdz vakaram, nobriedušas personības, protams, tas neietekmē, bet, uz Krievijas, un arī Latvijas, infantīlo sabiedrības daļu, tas iedarbojas.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

reksa 21.08.2014. 00.39

Citāts: “Ukraina aizliegusi translēt 14 Krievijas televīzijas kanāļus”

Ja Latvija to būtu izdarījusi pirms 25 gadiem, tad šodien problēmas:

– integrācijā

– korupcijā

– likumu pārkāpšanā

būtu desmitreiz mazākas.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu