„Dāmu paradīzes” noslēdzošajā izrādē Elitas Patmalnieces un Natālijas Jansones tērpi • IR.lv

„Dāmu paradīzes” noslēdzošajā izrādē Elitas Patmalnieces un Natālijas Jansones tērpi

18
Publicitātes foto

Pēdējās brīvdabas izrādes „Dāmu paradīze” kultūras vasarnīcā „Esplanādē 2014″ notiks ceturtdien, 21.augustā, plkst.22 un plkst.24

Režisores Ilonas Brūveres veidotās brīvdabas izrādes stāstīs par pagājušā gadsimta 80. un 90.gadu ainiņām no Eiropas modes vēstures. Izrāžu starplaikā skatītājus gaida muzikāls pārsteigums.

Pēc svinga piepildītajiem 60. un trakajiem 70.gadiem, 80.gadi sākas ar naudas pelnīšanas kultu un neinteresēšanos par politiku. 80.gados Eiropas mode ir kontrastu laiks, kad plaisa starp bagātajiem un tiem, kam nepieder nekas, kļūst aizvien lielāka. Un tomēr – neviens nekautrējas piederēt patērētāju sabiedrībai un visi pērk, cik jaudas. Laulības dzīve, kas pēdējo divdesmit gadu laikā bija atzīta par vecmodīgu, atgūst pašvērtību.

Jaunās modes simbols ir jupijs – jauns pilsētnieks, iespējams, neprecējies, strādā bankā, advokātu birojā vai medijos. Vīriešu kārtas jupijs nēsā divrindu „Armani”, „Hugo Boss” vai „Ralph Lauren” uzvalku ar izteiktu plecu daļu un milzīgiem polsteriem. Lai gan „Armani” uzvalki piedod apģērbam vīrišķīgu rakstura līniju, desmitgades mode vīriešiem rada izteikti sievišķīgu iespaidu. Audumi ir mīksti un slīdoši, ādas materiāla kaklasaites šauras, kurpes – košas. Vīrieši beidzot var atļauties nēsāt spilgtas krāsas.

Ziņu raidījumos aizvien biežāk izskan rūpes par bīstamo ozona caurumu atmosfērā un veiklākās reklāmas aģentūras Eiropā vispārējo apjukumu izmanto, lai veselīgu dzīvesveidu padarītu par galveno reklāmas kampaņu ieroci savā biznesā. Jaunās sabiedrības pašapziņas vēsmas parādās arī modes industrijas produktos. Tādas supermodeles kā Naomi Kempbela un Klaudija Šīfere aktīvi protestē pret dzīvnieku kažokādas izmantošanu ziemas mēteļiem un, demonstrējot tērpus, atsakās uz modes mēles nēsāt dabīgās ādas kažokus. Sabiedrība sāk aizdomāties ne tikai par sevi, bet arī par apkārt notiekošo.

Izrādē piedalās aktieru ansamblis – Andris Bulis, Andris Gross, Māris Bezmers, Juris Jope, Mārtiņš Brūveris, Ieva Pļavniece, Ieva Aleksandrova- Eklone, Marta Ančevska, Jūlija Ļaha un Alise Polačenko. Scenogrāfs – Kristaps Skulte, galvenā grima māksliniece Baiba Grīna, horeogrāfi Iļja Vlasenko un Regīna Kaupuža. Ekrāna operatore – Elīna Bandēna. Izrāžu autore un režisore ir Ilona Brūvere. Kuratore – Diāna Čivle, konsultants Artis Štamgūts, kinooperatore Elīna Bandēna.

Nakts brīvdabas izrādes „Dāmu paradīze” Esplanādē notika katru ceturtdienu, prezentējot publikai krāšņus tērpus, atraktīvas drēbnieku un modeļu raksturlomas, atklājot konkrētus faktus par nozīmīgiem notikumiem modes pasaulē, Eiropas politikā un sabiedrībā laikposmā no 1900. līdz 2000.gadam.

Ieeja bez maksas.

 

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu