Obama ar Baltijas valstu prezidentiem tiksies Igaunijā (papild.) • IR.lv

Obama ar Baltijas valstu prezidentiem tiksies Igaunijā (papild.)

21
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

ASV prezidenta ierašanās Igaunijā tieši pirms Velsā notiekošā NATO samita apliecina atbalstu Baltijas valstīm un to lomu un vietu NATO procesos

ASV prezidents Baraks Obama drīzumā apmeklēs Igauniju, savā tīmekļa vietnē ceturtdien ziņo laikraksts “Postimees”.

Ar ASV prezidentu Baraku Obamu septembra sākumā Igaunijā tiksies arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, ziņo LETA.

ASV prezidenta Baraka Obamas vizīte Baltijā – Igaunijā – ir viennozīmīgs signāls gan mums pašiem, gan Krievijai, ka Latvijas un visas Baltijas drošību garantē gan NATO, gan ASV, uzskata aizsardzības ministrs Raimonda Vējonis (ZZS).

Ministra preses pārstāve Aija Jakubovska aģentūrai LETA norādīja, ka, pēc Vējoņa domām, augstākā līmeņa konsultācijas pirms Velsas samita ir būtiskas, lai formulētu NATO nākotnes stratēģiju, kas sniegtu sabiedrotajiem tādas drošības garantijas, kas novērstu miera Eiropā apdraudējumus ne tikai tuvākā, bet arī tālākā nākotnē.

Piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” prezidents teica, ka vizītes darba kārtība vēl tiek precizēta, bet skaidrs, ka augstākā līmeņa tikšanās notiks, un tās laikā plānots saskaņot jautājumus, kas saistīti ar Velsā gaidāmo NATO samitu.

“Būtībā tas jau ir process, kas sākās pirms gada augustā un turpinājās visu šo laiku, bet nu situācija pasaulē ir dramatiski izmainījusies, tāpēc jautājumi par jauno NATO taktiku, konkrēto rīcību katrai valstij un saskaņotu kopējo rīcību ir vairāk nekā būtiski,” neslēpa Bērziņš.

Viņš norādīja, ka tikšanās laikā varētu tikt pārrunāta arī alianses valstu kopīgā iesaiste dažādās NATO praktiskajās mācībās.

Protams, tas, ka Obama ierodas Igaunijā tieši pirms Velsā notiekošā NATO samita, apliecina “Baltijas valstu nozīmīgo lomu un vietu visos šajos procesos un atbalstu,” uzskata Bērziņš.

Baumas par Obamas iespējamo viesošanos Igaunijā klīda visu ceturtdienu, līdz beidzot Ārlietu ministrija vakarā apstiprinājusi, ka Savienoto Valstu prezidenta vizītei jānotiek tuvākajā laikā, taču sīkāku informāciju šajā jautājumā paredzēts sniegt piektdien.

Tikmēr sabiedriskā raidorganizācija ERR ziņo, ka Obama Igaunijā ieradīšoties 3.septembrī pa ceļam uz NATO samitu Velsā, kas no 4. līdz 5.septembrim notiks Ņūportā.

Igauniju jau iepriekš ir apmeklējis ASV prezidents. Tas notika 2006.gadā, kad Tallinā viesojās iepriekšējais Baltā nama saimnieks Džordžs Bušs.

(papildināta ar Vējoņa viedokli)

Komentāri (21)

dzintarz 15.08.2014. 13.23

Zīmīgi (un labi), ka Igaunijā.

Un cerams – arī atrodoties Igaunijā – Latvijas “televizoru meisters” būs rindas galā.

Ko var zināt no tāda “sen neesat pa galvu dabūjuši” ventspils isurgienta.

0
0
Atbildēt

1

    ILZE > dzintarz 15.08.2014. 15.47

    Pelēkais Vilks

    Nav “TV meistars” sastrādājis niecīgu daļu no tā, ko visi viņa priekšgājēji, čekas izdzimteņi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Dina 15.08.2014. 10.11

Ha, ha, ha …. un nevienu šī „ziņa” neinteresē! … : )))

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu