VL-TB/LNNK tieslietu ministra amatam virza Gaidi Bērziņu • IR.lv

VL-TB/LNNK tieslietu ministra amatam virza Gaidi Bērziņu

44
Gaidis Bērziņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

Baiba Broka atgriezīsies darbā Nacionālās apvienības Rīgas domes frakcijā

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) tieslietu ministra amatam virzīs partijas līdzpriekšsēdētāju un pašreizējo Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Gaidi Bērziņu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) šodien vēl pirms VL-TB/LNNK pieņemtā lēmuma norādīja – ja Nacionālā apvienība izvirzīs Bērziņa kandidatūru, viņa uz šādu lēmumu raudzīsies ļoti pozitīvi. Straujuma netieši pieļāva, ka balsojums par tieslietu ministra kandidatūru varētu notikt šonedēļ, kad varētu tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sēdē. Ārkārtas sēdi nepieciešams sasaukt saistībā ar Āfrikas cūku mēra jautājumu.

Runājot par nākamā tieslietu ministra pienākumiem, Bērziņš pēc koalīcijas padomes sēdes šodien norādīja, ka Tieslietu ministrija (TM) ir sākusi vairākas aktivitātes, lai efektivizētu tieslietu sistēmu. Daļa no darbiem jau esot izdarīti, un daļa aizsākto procesu ir jāpabeidz līdz šīs valdības darba beigām.

Viens no darbiem ir priekšlikumu gatavošana Šķīrējtiesu likumā, kas Saeimā tiek skatīts trešajā lasījumā. Maksātnespējas administratoru darbību regulējošie grozījumi jau ir iesniegti Saeimā, savukārt elektronisko izsoļu jautājumā TM grib iezīmēt konkrētus termiņus, kad tās varēs ieviest dzīvē, norādīja šodien tieslietu ministra amatam izvirzītais kandidāts.

Bērziņš jau iepriekš vairākas reizes ieņēma tieslietu ministra amatu. Iepriekšējā, Valda Dombrovska (Vienotība) vadītājā valdībā, Bērziņš demisionēja, jo viņam un premjeram esot bijuši pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, ziņo LETA.

Līdzšinējā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNK) nolēma demisionēt pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedz Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā.

Broka atgriezīsies Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijā, liecina nacionālās apvienības paziņojums sociālajā tīklā “Twitter”.

Broka kandidēja 2013.gada Rīgas domes vēlēšanās kā Nacionālas apvienības saraksta līdere un Rīgas mēra amata kandidāte. Pēc ievēlēšanas viņa kļuva par apvienības frakcijas vadītāju. Veidojot Laimdotas Straujumas vadīto valdību, VL-TB/LNNK Broku izvirzīja tieslietu ministres amatam, kurā viņa arī tika apstiprināta.

 

Komentāri (44)

ligakalnina 11.08.2014. 18.59

Kurš tad šaubijās, citi kandidāti NA nav, vai nu absolūti korumpētais Bērziņš, pret kuru Dombrovskis iebilda jau iepriekšējo reizi, vai nu absolūti sasmērējusies Broka.

Tikpat labi, protams, varēja būt arī blēdis Lūsis.

Visi tādi īsti “nacionālo interešu” sargi, kas par naudu pat dzimto māti pārdos, kur nu vēl tiesiskumu un godaprātu, ko sen jau pārdevuši, tāpat, kā visa NA, ar to savu elektorātu, kas nekritiskuma un naivuma un ziņā absolūti līdzinās Putina elektorātam.

Laikam, reti kura partija nodarījusi LV tik daudz kaitējuma, kā NA, pirms tam TBLNNK, pie kam nepārtraukti piesaucot “patriotismu” un “nacionalās interses”, un, kā var noprast, arī turpmāk turpinās to darīt.

+14
-7
Atbildēt

5

    ILZE > ligakalnina 11.08.2014. 19.05

    dzeris49

    vai nu absolūti korumpētais Bērziņš,

    ______________

    Korumpēts? На пидаря божишся? Melīgais mērgli, Putina kuces fanāt!

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 11.08.2014. 19.28

    kristaps_freimanis

    Cietumnieku žargons?

    _______________

    Cietumnieku žargons, varēja jau arī teikt “zub doju”, “svoločom budu”, “bļjaģ budu” un savādāk. dzēris var mierīgi arī “božīties”, jo tā STS un zarnu infekciju perēkļa pakaļai sen plombe noņemta.

    Nu, var jau būt, ka nav “absolūti” korumpēts,

    ________________

    Var būt, var nebūt. Būtu Bērziņš iejaukts LM izvazāšanā, vai “severstaļ” – CAF afērā, man nebūtu ne mazāko šaubu, ka pārdevies ar visām iekšām.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 11.08.2014. 19.25

    Tas gan ir oriģināls un absolūti melīgs apgalvojums. Kur paliek Sasakaņas centrs un Vienotība ar dedzīgu atbalstu TUA, dzera mīļotas LC un TP ar valsts izzagšanu, šlesera ašpadsmit partijas utt???

    ———————————-

    Laikam, reti kura partija nodarījusi LV tik daudz kaitējuma, kā NA

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 11.08.2014. 19.34

    Nu, tad paskaidro to izteicienu – ko tas nozīmē?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 11.08.2014. 19.22

    2 V_Rostins

    “ai nu absolūti korumpētais Bērziņš,

    ______________

    Korumpēts? На пидаря божишся?”

    ===

    Nu, var jau būt, ka nav “absolūti” korumpēts, vien blakus stāvējis jocīgām Centrāltirgus lietām un lietām, kas saistītas ar ne pārāk labu maksātnespējas administratoru praksi. Var pat būt, ka neko prettiesisku nav manījis, bet ja nav – vai šāds dunduks ir piemērotākais kandidāts Tieslietu (!) ministra amatam?

    ==

    Par to krievu izteicienu – varētu paskaidrot, kaut gan liekas, ka krieviski saprotu diezgan labi, šo ne vella nesaprotu. Cietumnieku žargons?

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Janis 11.08.2014. 18.11

Loks noslēdzies. Tiesiskuma iemiesojums atpakaļ tiesiskuma virsotnē.

+11
-5
Atbildēt

0

Kristīne 11.08.2014. 19.33

2 andrejs

Nepavisam neapšaubu, ka lielākā daļa TB/LNNK/VL/ETC. atbalstītāju ir godīgi un principiāli ļautiņi (man varētu atšķirties uzskati par metodēm, kaut droši vien mazāk par pašiem mērķiem), diemžēl, ik pa laikam rodas priekšstats, ka TB/LNNK/VL/ETC spice pārlieku neiespringst par lietām, kas nav tieši saistītas ar “nacionālās stājas” (lai kāda tā [tobrīd] būtu) demonstrēšanu, un gluži labprāt iesaistās interesantos pasākumos, papildus jau minētajiem sk. kaut Parādnieka atbrīvošanos no parādiem. Teikt, ka šams ko nelikumīgu nodarījis gluži nevar (tās ir tiesas lietas), bet kopumā pasākums diezgan aizdomīgs.

+7
-2
Atbildēt

3

    ILZE > Kristīne 11.08.2014. 23.34

    kristaps_freimanis

    kaut ne Tieslietu ministra amatam, sk. to pašu jocīgo Centrāltirgu)

    ____________

    Vai desmit “centrāltirgi”, varētu kompensēt čekistu piesmietā mēsla, parādu, kompromatu un švabru atkarīgā Dombrovska izvazāto, LM?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 11.08.2014. 19.45

    kristaps_freimanis

    TB/LNNK/VL/ETC spice pārlieku neiespringst par lietām, kas nav tieši saistītas ar “nacionālās stājas”

    ______________

    Iesprinkst pietiekoši, tikai valsts sakarīgās Zīles ekonomiskās programmas vietā izvēlējās Šļesera, “gāzi grīdā”, ko viņa mantinieki, RP/V, turpina līdz šai dienai. Atgādināšu, ka visi Šļesera ieliktnīši ir savās vietās un turpina graut valsti.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kristīne 11.08.2014. 19.56

    “Iesprinkst pietiekoši, tikai valsts sakarīgās Zīles ekonomiskās programmas vietā izvēlējās Šļesera, “gāzi grīdā””

    ===

    Var jau būt, ka šamie iesprinKst uz makroekonomiku u. tml. (Krasts arī foršs džeks, kaut ne Tieslietu ministra amatam, sk. to pašu jocīgo Centrāltirgu), bet tomēr dēļ jau iepriekš minētajām lietām ir sajūta, ka džeki paši sev neuzstāda īpaši augstus ētikas standartus. Pamazām jau varētu sākt, “mežonīgais kapitālisms” +/- ir beidzies, ja vien to mākslīgi nepagarina.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu