Ukrainā kaujinieku rindās vairojas panika • IR.lv

Ukrainā kaujinieku rindās vairojas panika

33
Ukrainas armijas karavīrs kaujā ar teroristiem pie Ilovaiskas Doņeckas apgabalā. Foto: EPA/LETA

Teroristi masveidā bēg no Luganskas

Pēc Ukrainas Iekšlietu ministrijas, bruņoto spēku un Drošības dienestu pārtvertajām sarunām, kā arī sagūstīto kaujinieku sniegtajiem datiem kaujinieku rindās vairojas panika un demoralizācija, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks.

Viņš savā “Facebook” lapā raksta, ka aplenkumā Doņeckā nonākušais teroristu līderis Igors Girkins jeb Strelkovs bēdzis no pilsētas, ziņo LETA/UNIAN.

“Krievu teroristu bandās novērota masveida dezertēšana. Kaujinieki apzinās atmaksas neizbēgamību un savu nolemtību. Ukrainā viņus iznīcinās pretterorisma operācijas spēki, bet uz Krieviju viņi neaizbēgs, jo tur viņus gaida nošaušana, tā ir tieša Putina pavēle. Turklāt ir apstiprinājusies Kremļa pavēle iznīcināt teroristu vadoņus,” raksta Škirjaks.

Ir operatīva informācija, ka Donbasā tuvākajās dienās ieradīsies Galvenās izlūkošanas pārvaldes un Federālā Drošības dienesta “likvidācijas brigāde, lai izpildītu spriedumu”, norādīja Škirjaks. Pēc viņa teiktā, tas licis daudziem kaujinieki aizdomāties “par savas ādas glābšanu”.

“Vieni atrod iespējas un mēģina slēpties mierīgo iedzīvotāju vidū. Citi padodas gūstā un aktīvi sniedz ziņas par saviem krievu saimniekiem. No Doņeckas aizbēdzis terorists Borodajs un asiņainais Girkins. Pēdējais tagad kauc kā nepiebeigta cūka un prasa Putinam palīdzību, draudot pamest Antracītu un bēgt. Vispār viņš saprot, ka ir nolemts. Tāpēc neatjēdzoties dzer, ko apstiprina ne tikai aculiecinieki, bet arī viņa bandas gūstekņi,” raksta Škirjaks.

Savukārt “Ukrainskaja pravda” ziņo, ka teroristi masveidā bēg no Luganskas, pārģērbušies civilā apģērbā.

Tā Luganskas apgabala padomes vadītāju un tuvu Reģionu partijas deputāta un Luganskas oligarha Aleksandra Jefremova līdzgaitnieku Valēriju Goļenko ukraiņu žurnālisti nofilmējuši slapstāmies Kijevas metro.

Žurnālists Vitālijs Sizovs „Facebook” ievietojis savu ar telefonu nofilmēto sarunu ar Goļenko metro.

 

Komentāri (33)

Ojārs 11.08.2014. 11.06

Manuprāt Latvijas drošības spēkiem būtu laba iespēja ar Ukrainas valldības atļauju notvert to krievu bandītu, kas kādreiz slepkavoja Rīgā, vēlāk tēloja politiķi Piedņestrā un tagad ir jau neatkaŗigās Doņeckas vadītājs…

+11
0
Atbildēt

8

    Kristīne > Ojārs 11.08.2014. 13.25

    Ponomarjovs laikam. Mossad metodes īsti neatbalstu un ja džeka lietā LR tiešām ir iestājies noilgums, lai ar šo tiek galā Ukraina, t.i., tiesā, ja saņem dzīvu.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Ojārs 11.08.2014. 11.57

    “Latvijas drošības spēkiem būtu laba iespēja ar Ukrainas valldības atļauju notvert to krievu bandītu, kas kādreiz slepkavoja Rīgā, vēlāk tēloja politiķi Piedņestrā un tagad ir jau neatkaŗigās Doņeckas vadītājs… ”

    ===

    Noilgums.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Ojārs 11.08.2014. 17.19

    Es tieši biju domājis Mossad variantu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > Ojārs 11.08.2014. 17.52

    andrej

    – labāk lai Ukraiņi tiek paši ar viņu galā – vislabāk, ja viņam tiktu “varoņa nāve” aizstāvot kādu grāvi Doņeckas pievārtē.

    Atvest viņu uz Latviju, būtu sliktākais iespējamais variants – jo mūsu tiesu sistēma viņu tapat nespētu notiesāt un pat ja notiesātu, tad pēc tam atdotu Krievijai soda izciešanai, kur viņam Putins piešķirtu medāli un reabilitētu un nosūtītu uz kārtējo karsto punktu.

    Mosad variantu laikam gan var atļauties vien Izrēla un ASV (valstis, kuras var atļauties nevienu starptautisko tiesu neņemt vērā.) Mums, kā Eiropas valstij, kas parakstijusies zem daudz dažādām konvencijām, tas vienkārši nav iespējams.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > Ojārs 11.08.2014. 12.23

    >>>Ja mums būtu drošības dienesti, nekāds noilgums girkinu neglābtu. >>>

    Šoreiz nav runa par girkinu/strelkovu. Tas bija cits kolorāds, kurš 1991. Rīgā uzdarbojās.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Par “to puisi” jāvienojas ar ATO vadību. Ja viņu pamana un var saņemt dzīvu un iesaiņotu attransportēt uz Latviju, lai ņem. Taču ja pamana, bet nevar saņemt dzīvu, lai močī tā, lai pēc tam viņš vairs nekur nav jāsūta. Un ja viņu uz Latviju atsūta dzīvu – vismaz mūža ieslodzījums bez apžēlošanas vai arī “nošauts bēgot”.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Ojārs 11.08.2014. 12.11

    kristaps_freimanis Noilgums.

    ____________________

    Ja mums būtu drošības dienesti, nekāds noilgums girkinu neglābtu.

    Mossad tādus sīkumus neņem vērā. Neba jau labojies un klosterī dzīvo…

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

dro 11.08.2014. 09.41

Šoreiz operatīva informācija. Respect:)

+9
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 11.08.2014. 12.59

Kurmi, ja var šitā: ” Golodomors Nr.2, versija – light, lūk, kas mūs sagaida šoruden Ukrainā … :)))”
Saturam atbilstoši smaidiņi. Tu, pridurok, esi nosmiņķējies ar lūpukrāsu “s poļa”.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu