Sestdien kultūras pilī "Ziemeļblāzma" nakts meditācija ar čellistu Metjū Bārliju • IR.lv

Sestdien kultūras pilī “Ziemeļblāzma” nakts meditācija ar čellistu Metjū Bārliju

11
Metjū Bārlijs. Publicitātes foto

Uzstāšanās turpināsies no plkst. 22 līdz plkst. 6 no rīta

Sestdien, 2.augustā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks visintriģējošākais festivāla  festivāla „Ad Lucem” notikums – nakts meditacija, kurā no plkst. 22 vakarā līdz plkst. 6 rītā uzstāsies izcilais britu čellists Metjū Bārlijs.

Astoņu stundu garā nakts koncertā klausītāji varēs gremdēties orķestrālajos akustiskā un elektriskā čella tembros gan sēžot, gan guļus uz segām, spilveniem vai guļammaisiem – klausoties, iemiegot, pamostoties, un nonākot citā, neikdienišķā uztveres dimensijā. Šī ir īpaša festivāla „Ad Lucem” tradīcija, ko 2010. gada vasarā uzsāka Metjū Bārlijs – izcilais britu čellists, kura spilgtās personības iezīmes ir radošums, atvērtība neparastām idejām un uzdrošināšanās, kas nepazīst ģeogrāfiskas, sociālas un stila robežas. Klausītāji aicināti koncertu apmeklēt ērtā apģērbā, līdzi ņemot paklāju un guļammaisu vai segu.

Pirms koncerta plkst. 19 ar lekciju par garīgā un radošā izpausmi mākslā “Jogas satvars un samaņas apvārsnis: iekšējās saknes un mākslas vainags” uzstāsies Mg.phil. Valdis Svirskis.

Metjū Bārlijs ir ievērojams ar savu brīvību – uzdrīkstēšanos pārkāpt dažādas robežas un rāmjus, ko tam palīdz viņa virtuozā čella spēle, apbrīnojamās improvizācijas spējas, atvērtība dažādiem eksperimentiem un citām kultūrām, un patiešām dziļa lietu būtības izpratne. M. Bārlijs ir mūziķis ar unikālu, neparasti daudzveidīgu karjeru. Viņš apceļojis vairāk nekā 50 valstu ar solokoncertiem un uzstājies kopā ar slaveniem orķestriem pasaules lielākajās koncertzālēs. Viņš vienlīdz komfortabli jūtas gan improvizējot (tā ir viņa aizraušanās jau 25 gadus), gan atskaņojot Baha svītas un veidojot muzikālu sadarbību ar tradicionālās mūzikas meistariem no Japānas, Filipīnām, Austrālijas, Jaungvinejas, Jaunzēlandes, Indijas, Bangladešas, Irānas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Krievijas, dažādām Āfrikas daļām, Kolumbijas, Havaju salām, arī muzicējot kopā ar džeza māksliniekiem, dīdžejiem un Londonas grime reperiem. Latvijā šogad šī ir vienīgā iespēja dzirdēt šo unikālo un pasaulslaveno mūziķi.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv un www.ticketshop.lv

Komentāri (11)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu