Līdz svētdienai Līgatnes pagasta "Ratniekos" notiek festivāls "Laba daba" • IR.lv

Līdz svētdienai Līgatnes pagasta “Ratniekos” notiek festivāls “Laba daba”

25
NULL

Galvenais festivāla viesis regeja mūzikas leģenda Lī “Skrečs” Perijs no Jamaikas

No piektdienas, 1.augusta līdz 3.augustam Līgatnes pagasta “Ratniekos” notiks festivāls “Laba daba”, raksta aģentūra LETA. Festivālā mūziķi uzstāsies gan uz četrām galvenajām skatuvēm, gan arī uz “Radio Naba” raidījuma “Ej apskrieties” skatuves. Pirmo reizi dzīvā mūzika būs dzirdama arī festivāla “chill-out” zonā. Galvenais festivāla viesis šogad būs regeja mūzikas pirmrindnieks Lī “Skrečs” Perijs no Jamaikas. 

Kopumā gaidāms plašs ārvalstu mūziķu klāsts – uzstāsies “Maggot Prom” no Somijas, “Masha’s Datcha” no Francijas, “Spiritual Seasons” no Ukrainas, “Theodor Bastard” no Krievijas, Kanādas pankroka grupa “SNFU”. Festivālā viesosies arī perkusionists un afrikāņu deju meistars “Abdoullai Camara” ar grupu no Gvinejas, kuri aizvadītajā gadā uzstājās kopā ar Nilu Īli. Šogad mūziķis klausītājiem piedāvās īpašu individuālo programmu. Dalību festivālā apstiprinājušas tādas pašmāju mūziķu apvienības kā “K.Remonts”, “Oroboro”, “Gaujarts”, “Zari”, “Momend”, “Oranžās brīvdienas”, “Skyforger” ar folkmūzikas programmu, “Striķis”, Roberts Gobziņš un “Resnie putni”, “Starmetis”, “Suņa stunda”, “Das Sonntags Legion”, “The Black Tea”, “Vecpilsētas dziedātāji”, “Māsas Dimantas”, “Omerta”, “Dust Devil Drive”, “Marta migla”, “Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris”, “Stūrī zēvele”, “Baložu pilni pagalmi”, “Nepieradinātā folka orķestris”, “Gas Of Latvia”, Latvijas Universitātes (LU) jauno grupu konkursa “Hadrons” uzvarētāji “DJ Krankenwagen”, “Frontlines”, “Deskalighters”, “Alis P”, “Amorālā psihoze”, “Laika suns”, “PND”, “Konservētie stringi”, “Vipp basbočka”, “UMAY”, “Bērnības milicija”, “Dārdi”, Nils Īle un “Afro ambient”, Reinis Jaunais un Arturs Veinbergs. 

Festivālā gaidāmi vairāki īpaši notikumi – vienīgais “Zig Zag” festivāla koncerts ar Gvido Lingas līdzdalību, vienīgais grupas “F[ei]k” atkalapvienošanās koncerts, viens no trim grupas “K.Remonts” vasaras koncertiem un pirmā “Dzelzs vilka” bundzinieka Mārča Judža jaunās grupas “Ryga” uzstāšanās. Festivālā gaidāms ekskluzīvs dueta “Čipsis un Dullais” priekšnesums, kurš radījis programmu kopā ar bigbendu. Turpinot kora mūzikas tradīciju, festivālā šajā gadā uzstāsies arī LU koris “Juventus”. Uz elektroniskās mūzikas skatuves “Kraukļa ligzda” uzstāsies “Electric Monk” no Vācijas, “dubstep” apvienība “3421” no Izraēlas, “Aries” no Lielbritānijas, kā arī Latvijas pārstāvji – “Kodek”, “2b”, “Oxid”, “Juritah”, “SairaM”, “ViesacH”, “AON”, “Vibe55”, “Ragava” un “Sobol”. “Kraukļa ligzdā” paredzēta arī “hip-hop” mākslinieka “Jacques of S’T’A” uzstāšanās. 

Festivālā būs paralēlā programma visām paaudzēm – radošās darbnīcas, kino, teātris, dažādas spēles, nodarbības un sports. Nemainīgi festivālu organizē pasākumu aģentūra ”Pareizā ķīmija” un “Radio Naba”. “Radio Naba” nodrošinās arī tiešraidi no pasākuma norises vietas, kura būs dzirdama šodien no plkst.17 līdz plkst.3, bet rīt no plkst.9 līdz plkst.3. Festivāla tiešraidi varēs dzirdēt festivāla norises vietā, internetā – “naba.lv” un Latvijas Radio 5 frekvencēs visā Latvijā.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu